Her er min opskrift på pasta med laks og fløde. En nem og lækker pastaret med masser af smag, og en god hverdagsret til hele familien.
Pasta med laks og fløde er en indbydende og nem pastaret til aftensmad, og det er en ret, som de fleste vil elske.
Også dem, der ellers ikke er ellevilde med fisk, for denne lakseret er altså velsmagende. Og så er laksen naturligvis uden ben. Tjek evt. din laks efter, og fjern eventuelle ben med en pincet.
Se også: Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn
Samtidig er retten rimelig hurtig at lave, og derfor er det perfekt hverdagsmad.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på pasta med laks og fløde
Pasta med laks og fløde (nem og lækker pastaret)
Ingredienser
Pandestegt laks
- 4 stykker laks - på ca. 150-175 gram/stk.
- smør - og olie til stegning
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Flødesovs
- 1 spiseskefuld smør - til stegning
- 1 løg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 3 spiseskefulde soltørrede tomater - i olie, fra glas, hakket
- 1 deciliter hvidvin
- 2,5 deciliter fløde
- 200 gram ærter - evt. fra frost, overhældes med kogende vand
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld dild
- 1 håndfuld persille
Pasta
- 400 gram pasta - evt. pastarør eller penne
Sådan gør du
- Pasta: Kog pasta i letsaltet vand, men så pastaen stadig har lidt bid. Det betyder gerne, at pastaen skal koges lidt kortere tid end angivet på pakken.
- Laks: Varm en pande op ved en god varme, og kom smør og olie på. Lad smørret bruse af.
- Læg laksestykkerne på panden med skindsiden nedad, og lad dem stege ca. 5-7 minutter. Skru evt. en smule ned for varmen. Dryp laksebøfferne med friskpresset citronsaft, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Til sidst vendes laksebøfferne om, og steges et minuts tid på kødsiden. Lægges til side.
- Flødesovs til pasta med laks og fløde: Skyl hurtigt panden af, og kom en spiseskefuld smør på. Lad det bruse af.
- Sauter så løg og hvidløg et lille minuts tid, og kom soltørrede tomater ved. Jeg bruger soltørrede tomater på glas, og de er allerede hakket. Brug cirka tre spiseskefulde, og lad gerne lidt af olien følge med.
- Hæld hvidvin ved, og lad det koge lidt ind. Derefter kommes fløden ved sammen med ærter. Lad flødesovsen creme lidt ind. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Kom den kogte pasta i flødesovsen, og vend rundt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Pasta med laks og fløde serveres straks, hvor et stykke laks anrettes sammen med pasta og lidt salat på en flot tallerken.
Jeg plejer at fjerne skindet på laksen inden servering, da den er nem at tage af. Og så er pastaretten nem at spise.
Monica
I ingredienser står der:
1 dusk dild
1 dusk persille
Men i opskriften "sådan gør du", nævnes der intet sted om persille eller dild?