Her får du min opskrift på pasta med kylling og champignon, der er en populær pastaret. Perfekt som velsmagende, hurtig og nem aftensmad.
Pasta med kylling og champignon er en virkelig lækker og nem pastaret, der passer perfekt som aftensmad.
Også når du har travlt, da pastaretten ikke tager så lang tid at lave.
Jeg plejer at lave retten med tern af kyllingebryst, men du kan også bruge inderfilet.
Ønskes en lidt mere fedtfattig udgave, kan du udskifte noget af fløden med kogevand fra pastaen - eller bruge madlavningsfløde.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan se fremgangsmåde i min video.
Opskrift på pasta med kylling og champignon
Pasta med kylling og champignon
Ingredienser
- 300 gram kyllingebryst - skåret i små tern/stykker
- olivenolie - til stegning
- 250 gram champignon - i skiver
- 2 rødløg - i tynde både
- 3 fed hvidløg - snittet i tynde skiver
- 1 håndfuld rosmarin
- 3 deciliter fløde - eller lidt mere
- 400 gram pasta - koges al dente
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- 2 håndfulde rucola
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingebryst skæres i små stykker og steges i lidt olie på en varm pande. Tages til side.
- Stil panden tilbage på kogepladen, og steg nu champignon i skiver grundigt. Imens kan du også koge pasta som anvist på pakken, og du kan bruge pastapenne, pastaskruer eller hvad du synes.
- Når champignon er stegt af, kommes lidt olie ved sammen med rødløg og hvidløg. Sauteres kort af, hvorefter rosmarin kommes ved. Se evt. fremgangsmåde i min video.
- Kom de stegte kyllingestykker tilbage på panden, og hæld også fløde ved. Tilsæt pasta, vend rundt og smag til med salt. friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
- Vend et par håndfulde rucola i din pasta med kylling og champignon, og rucolabladene rives gerne lidt groft fra hinanden.
- TIP: Ønskes mere flødesauce, kan du tilsætte lidt mere fløde eller kogevand fra pastaen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Pasta med kylling og champignon serveres straks, og gerne sammen med et stykke focaccia brød. Det er nemmere at bage end du tror.
Se flere skønne pastaretter:
Mai-Britt Cooper
Læser de fleste opskrifter og har prøvet en del af dem. Det eneste problem jeg har er fløden. Jeg bor i England og fløde er anderledes
Vi har piskefløde (whipping), single cream som er lidt tykkere og double cream som er ret solidt. Opskrifterne siger aldrig hvad slags fløde, bare fløde. Det ville være behjælpeligt at vide om det er piskefløde eller madlavnings fløde (oversat til single cream i mit hoved). Også alternativer til kærnemælk i opskrifter da det heller ikke er det samme. Drikker gerne dansk kærnemælk men ikke den engelske udgave 😃
Mai-Britt