• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

billederesultat for pasta bolognese
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. august 2025 - Udgivet: 12. august 2025

Pasta bolognese er en klassisk kødsovs til pasta, der stammer fra Italien. Den laves lokalt i mange variationer, men her er min opskrift.

Indhold på siden
  • Pasta bolognese er en klassisk kødsovs til pasta, der stammer fra Italien. Den laves lokalt i mange variationer, men her er min opskrift.
  • Opskrift på pasta bolognese
  • Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Uden spaghetti
  • Uden hvidløg
  • Kan fryses ned
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Se her hvordan du laver den rigtige pasta bolognese. En klassisk kødsovs fra Italien, der smager af sol og sommer ved Middelhavet, og som ikke er svær at lave.

Men du skal afsætte noget tid, da bolognesen gerne må simre ca. fire timer. Her er der dog ikke det store arbejde eller bøvl med kødsovsen, så den er altså nem at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Pasta med kødsovs - nem opskrift på spaghetti bolognese
  • Lasagne bolognese med kødsovs og bechamelsauce
  • Verdens bedste italienske kødsovs opskrift
  • Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara

Opskrift på pasta bolognese

billederesultat for pasta bolognese
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

5 fra 1 stemme
Pasta bolognese er en klassisk kødsovs til pasta, der stammer fra Italien. Den laves lokalt i mange variationer, men her er min opskrift.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 4 timer t
Samlet tid 4 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 422
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød - med omkring 10 procent fedt
  • 100 g bacon - eller italiensk pancetta, i tern
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse tomater - gerne daddeltomater
  • 1 dl oksefond - kraftig
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Lav gerne din kødsovs i en stegegryde, som varmes grundigt op. Fordel det hakkede oksekød i den hede gryde, og hak det ud i små stykker. Brun nu kødet godt af og det tager mindst fem minutter. Måske 10. Hvis kødet afgiver meget væske, hældes væsken fra. Læg det afbrunede kød til side.
  2. Skær bladselleri og gulerødder i mindre tern, og tilsvarende med løget.
  3. Kom bacon i gryden, og steg det næsten sprødt. Tilsæt så bladselleri, gulerødder og løg, og skru lidt ned for varmen. Lad det stege fem minutter uden at tage farve.
  4. Kom kødet tilbage i gryden til grøntsagerne.
  5. Hæld rødvin ved - gerne en god Valpolicella Ripasso, som passer fremragende til retten. Lad det koge lidt ind, så alkoholen fordamper.
  6. Kom så hakkede tomater ved sammen med fem spiseskefulde oksefond og to laurbærblade.
  7. Lad nu din pasta bolognese simre stille og roligt under låg i fire timer.
  8. Kig til den undervejs, rør lidt rundt, og tilfør om nødvendigt en spiseskefuld oksefond. Men lad den ellers passe sig selv og blot koge ind, så smagen forstærkes.
  9. Efter fire timer smages pasta bolognesen til med salt og friskkværnet peber, hvorefter den vendes sammen friskkogte tagliatelle. Du kan drysse med lidt friskrevet parmesan.

Næringsindhold

Kalorier: 422kcalKulhydrater: 9gProtein: 28gFedt: 26gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 2gKolesterol: 89mgNatrium: 1422mgKalium: 610mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 5192IUVitamin C: 5mgCalcium: 55mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Uden spaghetti

Pasta bolognese er i virkeligheden en tagliatelle bolognese, og den skal ikke laves med spaghetti.

Jeg har læst mange italienske kokke brokke sig over opskriften på spaghetti bolognese, og de har flere pointer.

Dels anvendes der ikke spaghetti, men derimod en tagliatelle pasta.

Desuden skal en pasta bolognese laves af simple ingredienser, der så efterfølgende simrer i timevis.

Uden hvidløg

De italienske kokke vil have den uden hverken hvidløg, oregano eller basilikum - men med et par laurbærblade som eneste tilsætning på den front.

Og så skal det hakkede kød koges ind sammen med rødvin og små mængder oksefond.

Så her følger mit bedste bud på en vaskeægte pasta bolognese, der koges i fire timer. Og det er altså en helt fantastisk kødsovs, der har så utrolig meget smag.

Opskriften passer med kødsovs til 500 gram pasta, hvilket er til fire personer.

Pasta bolognese er en meget børnevenlig ret, som du sagtens kan have børnene med til at lave i køkkenet. Alkoholen fra rødvinen fordampes helt væk.

Kan fryses ned

Spiser du ikke det hele op, er den fortræffelig dagen efter, hvor retten har stået og samlet mere smag.

Faktisk burde man altid lave kødsovsen en dag i forvejen, men det er en anden historie.

Pasta bolognese er fryseegnet, og varmes op i en mikrobølgeovn eller gryde.

Tilbehør

Server pasta bolognese med en tomatsalat og hjemmebagt ciabatta.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 13, 2025 at 6:27 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for chokolade panna cotta

Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften
hvor meget gær skal man bruge
Hvor meget gær skal man bruge?→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required