Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

billederesultat for pasta bolognese
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMS
Indhold
  • Pasta bolognese er en klassisk kødsovs til pasta, der stammer fra Italien. Den laves lokalt i mange variationer, men her er min opskrift.
  • Opskrift på pasta bolognese
  • Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Uden spaghetti
  • Uden hvidløg
  • Kan fryses ned
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Pasta bolognese er en klassisk kødsovs til pasta, der stammer fra Italien. Den laves lokalt i mange variationer, men her er min opskrift.

Se her hvordan du laver den rigtige pasta bolognese. En klassisk kødsovs fra Italien, der smager af sol og sommer ved Middelhavet, og som ikke er svær at lave.

Men du skal afsætte noget tid, da bolognesen gerne må simre ca. fire timer. Her er der dog ikke det store arbejde eller bøvl med kødsovsen, så den er altså nem at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Pasta med kødsovs - nem opskrift på spaghetti bolognese
  • Lasagne bolognese med kødsovs og bechamelsauce
  • Verdens bedste italienske kødsovs opskrift
  • Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara

Opskrift på pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 4 timer t
Samlet tid: 4 timer t 15 minutter min
Pasta bolognese er en klassisk kødsovs til pasta, der stammer fra Italien. Den laves lokalt i mange variationer, men her er min opskrift.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød med omkring 10 procent fedt
  • 100 g bacon eller italiensk pancetta, i tern
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse tomater gerne daddeltomater
  • 1 dl oksefond kraftig
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Lav gerne din kødsovs i en stegegryde, som varmes grundigt op. Fordel det hakkede oksekød i den hede gryde, og hak det ud i små stykker. Brun nu kødet godt af og det tager mindst fem minutter. Måske 10. Hvis kødet afgiver meget væske, hældes væsken fra. Læg det afbrunede kød til side.
  2. Skær bladselleri og gulerødder i mindre tern, og tilsvarende med løget.
  3. Kom bacon i gryden, og steg det næsten sprødt. Tilsæt så bladselleri, gulerødder og løg, og skru lidt ned for varmen. Lad det stege fem minutter uden at tage farve.
  4. Kom kødet tilbage i gryden til grøntsagerne.
  5. Hæld rødvin ved - gerne en god Valpolicella Ripasso, som passer fremragende til retten. Lad det koge lidt ind, så alkoholen fordamper.
  6. Kom så hakkede tomater ved sammen med fem spiseskefulde oksefond og to laurbærblade.
  7. Lad nu din pasta bolognese simre stille og roligt under låg i fire timer.
  8. Kig til den undervejs, rør lidt rundt, og tilfør om nødvendigt en spiseskefuld oksefond. Men lad den ellers passe sig selv og blot koge ind, så smagen forstærkes.
  9. Efter fire timer smages pasta bolognesen til med salt og friskkværnet peber, hvorefter den vendes sammen friskkogte tagliatelle. Du kan drysse med lidt friskrevet parmesan.

Næringsindhold

Kalorier422kcalKulhydrater9gProtein28gFedt26gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt11gTransfedt2gKolesterol89mgNatrium1422mgKalium610mgKostfibre2gSukker4gVitamin A5192IUVitamin C5mgCalcium55mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Uden spaghetti

Pasta bolognese er i virkeligheden en tagliatelle bolognese, og den skal ikke laves med spaghetti.

Jeg har læst mange italienske kokke brokke sig over opskriften på spaghetti bolognese, og de har flere pointer.

Dels anvendes der ikke spaghetti, men derimod en tagliatelle pasta.

Desuden skal en pasta bolognese laves af simple ingredienser, der så efterfølgende simrer i timevis.

Uden hvidløg

De italienske kokke vil have den uden hverken hvidløg, oregano eller basilikum - men med et par laurbærblade som eneste tilsætning på den front.

Og så skal det hakkede kød koges ind sammen med rødvin og små mængder oksefond.

Så her følger mit bedste bud på en vaskeægte pasta bolognese, der koges i fire timer. Og det er altså en helt fantastisk kødsovs, der har så utrolig meget smag.

Opskriften passer med kødsovs til 500 gram pasta, hvilket er til fire personer.

Pasta bolognese er en meget børnevenlig ret, som du sagtens kan have børnene med til at lave i køkkenet. Alkoholen fra rødvinen fordampes helt væk.

Kan fryses ned

Spiser du ikke det hele op, er den fortræffelig dagen efter, hvor retten har stået og samlet mere smag.

Faktisk burde man altid lave kødsovsen en dag i forvejen, men det er en anden historie.

Pasta bolognese er fryseegnet, og varmes op i en mikrobølgeovn eller gryde.

Tilbehør

Server pasta bolognese med en tomatsalat og hjemmebagt ciabatta.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jan Kristensen skriver

    september 03, 2025 at 2:58 pm

    Smagsfuld og god.

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    august 13, 2025 at 6:27 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required