Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Paneret flæsk

Paneret flæsk (opskrift på husmandskoteletter)

Billede af paneret flæsk og husmandskoteletter.
4.9 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
233
SHARES
FacebookMessenger233PinterestEmailSMS
Indhold
  • Paneret flæsk - husmandskoteletter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på paneret flæsk
  • Tips
  • Kommentarer

Paneret flæsk - husmandskoteletter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 24 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Sådan laver du husmandskoteletter. En nem opskrift på paneret flæsk, hvor flæskeskiverne paneres i æg og rasp. Serveres med lækkert tilbehør.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 12 skiver flæsk
  • 2 æg
  • 2 spsk mælk
  • rasp
  • smør (og lidt olie, til stegning)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære sværen af 12 skiver flæsk. Bank derefter skiverne flade med håndroden eller en kagerulle. Evt. mellem to fryseposer.
  2. I en dyb tallerken piskes 2 æg sammen med 2 spsk mælk, og i en anden skål hældes rasp i.
  3. Dyp nu hver flæskeskive i æg, og derefter godt i rasp.
  4. Læg den panerede flæsk til side, hvor den gerne må hvile i 10 minutter, så paneringen når at sætte sig.
  5. Varm en pande godt op, og kom en stor klat smør i sammen med lidt olie. Læg flæskeskiverne på, og steg dem nu cirka 4-5 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på flæsket.
  6. Paneret flæsk steges ved en middel varme, så den ikke branker, og det er også vigtigt at du eventuelt tilsætter mere smør, så kødet ikke steger tørt.
  7. Læg de færdigstegte husmandskoteletter på et stykke køkkenrulle, så fedtet suges af. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier668kcalKulhydrater0.4gProtein13gFedt68gMættet fedt25gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt31gTransfedt0.01gKolesterol132mgNatrium640mgKalium258mgSukker0.4gVitamin A84IUVitamin C0.4mgCalcium22mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på paneret flæsk

Paneret flæsk, der også er kendt som husmandskoteletter, er en lækker måde at tilberede stegeflæsk på, og du får stegt flæsk med en sprød panering. Og med en lækker persillesovs til.

Til gengæld er der selvfølgelig et højere fedtindhold, da paneringen naturligvis suger noget fedt til sig. Men mon ikke det går en enkelt gang imellem.

Til gengæld kan du gøre dig selv en tjeneste ved at gå på jagt efter en relativ mager flæsk, og samtidig skære sværen fra. Så er det også nemmere at spise den panerede flæsk ved bordet.

Opskriften er til fire personer som aftensmad, hvor jeg har beregnet tre skiver flæsk pr. person, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på skiverne - og hvor sultne I er.

Se flere opskrifter:

  • Stegt flæsk i airfryer
  • Stegt flæsk med persillesovs
  • Stegt flæsk i ovn

Tips

Husmandskoteletterne serveres straks sammen med disse ovnkartofler og den hjemmelavede persillesovs, og jeg synes at en spinatsalat passer godt til.

Hvis du skal lave en større portion flæsk, kan du med fordel holde de færdigstegte skiver lune i ovnen i et ildfast fad og en temperatur på 70 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Joha skriver

    september 17, 2020 at 12:40 am

    Hej!
    Jeg kan varmt anbefale at panere med Panko-rasp.
    Det giver en fantastisk sprød panering.

    Mvh. Jihb

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

Bliv medlem nu. For blot 295 kr. for et helt år slipper du for alle for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne. Når du logger ind, slipper du også for denne boks.

Vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning og velkommen i klubben.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required