Indhold
Paneret flæsk - husmandskoteletter
Ingredienser
- 12 skiver flæsk
- 2 æg
- 2 spsk mælk
- rasp
- smør (og lidt olie, til stegning)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at skære sværen af 12 skiver flæsk. Bank derefter skiverne flade med håndroden eller en kagerulle. Evt. mellem to fryseposer.
- I en dyb tallerken piskes 2 æg sammen med 2 spsk mælk, og i en anden skål hældes rasp i.
- Dyp nu hver flæskeskive i æg, og derefter godt i rasp.
- Læg den panerede flæsk til side, hvor den gerne må hvile i 10 minutter, så paneringen når at sætte sig.
- Varm en pande godt op, og kom en stor klat smør i sammen med lidt olie. Læg flæskeskiverne på, og steg dem nu cirka 4-5 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på flæsket.
- Paneret flæsk steges ved en middel varme, så den ikke branker, og det er også vigtigt at du eventuelt tilsætter mere smør, så kødet ikke steger tørt.
- Læg de færdigstegte husmandskoteletter på et stykke køkkenrulle, så fedtet suges af. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på paneret flæsk
Paneret flæsk, der også er kendt som husmandskoteletter, er en lækker måde at tilberede stegeflæsk på, og du får stegt flæsk med en sprød panering. Og med en lækker persillesovs til.
Til gengæld er der selvfølgelig et højere fedtindhold, da paneringen naturligvis suger noget fedt til sig. Men mon ikke det går en enkelt gang imellem.
Til gengæld kan du gøre dig selv en tjeneste ved at gå på jagt efter en relativ mager flæsk, og samtidig skære sværen fra. Så er det også nemmere at spise den panerede flæsk ved bordet.
Opskriften er til fire personer som aftensmad, hvor jeg har beregnet tre skiver flæsk pr. person, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på skiverne - og hvor sultne I er.
Se flere opskrifter:
Tips
Husmandskoteletterne serveres straks sammen med disse ovnkartofler og den hjemmelavede persillesovs, og jeg synes at en spinatsalat passer godt til.
Hvis du skal lave en større portion flæsk, kan du med fordel holde de færdigstegte skiver lune i ovnen i et ildfast fad og en temperatur på 70 grader.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





John Joha skriver
Hej!
Jeg kan varmt anbefale at panere med Panko-rasp.
Det giver en fantastisk sprød panering.
Mvh. Jihb