Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Paneret flæsk - den klassiske opskift på panering af stegeflæsk

Paneret flæsk - den klassiske opskift på panering af stegeflæsk

billederesultat for paneret flæsk opskrift
4.9 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
229
SHARES
FacebookMessenger229PinterestEmailSMS

Min opskrift på paneret flæsk, der er bankede skiver af flæsk, som paneres i æg og rasp. Flæsket serveres med ovnkartofler og persillesovs.

Paneret flæsk er en lækker måde at tilberede stegeflæsk på, og du får stegt flæsk med en sprød panering. Og med en lækker persillesovs til.

Til gengæld er der selvfølgelig et højere fedtindhold, da paneringen naturligvis suger noget fedt til sig. Men mon ikke det går en enkelt gang imellem.

Til gengæld kan du gøre dig selv en tjeneste ved at gå på jagt efter en relativ mager flæsk, og samtidig skære sværen fra.

Så er det også nemmere at spise den panerede flæsk ved bordet.

Opskriften er til fire personer som aftensmad, hvor jeg har beregnet tre skiver flæsk pr. person, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på skiverne - og hvor sultne I er.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Stegt flæsk i airfryer
  • Stegt flæsk med persillesovs
  • Stegt flæsk i ovn

Opskrift på paneret flæsk

Paneret flæsk

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 24 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Min opskrift på paneret flæsk, der er bankede skiver af flæsk, som paneres i æg og rasp. Flæsket serveres med ovnkartofler og persillesovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 12 skiver flæsk
  • 2 æg
  • 2 spsk mælk
  • rasp
  • salt og friskkværnet peber
  • smør (og lidt olie, til stegning)

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære sværen af flæskeskiverne. Bank derefter skiverne flade med håndroden eller en kagerulle. Evt. mellem to fryseposer.
  2. I en dyb tallerken piskes æggene sammen med lidt mælk, og i en anden skål hældes rasp i.
  3. Dyp nu hver flæskeskive i æg, og derefter godt i rasp.
  4. Læg den panerede flæsk til side, hvor den gerne må hvile i 10 minutter, så paneringen når at sætte sig.
  5. Varm en pande godt op, og kom en stor klat smør i sammen med lidt olie. Læg flæskeskiverne på, og steg dem nu cirka 4-5 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på flæsket.
  6. Paneret flæsk steges ved en middel varme, så den ikke branker, og det er også vigtigt at du eventuelt tilsætter mere smør, så kødet ikke steger tørt.
  7. Læg de færdigstegte flæskeskiver på et stykke køkkenrulle, så fedtet suges af. Krydr med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier668kcalKulhydrater0.4gProtein13gFedt68gMættet fedt25gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt31gTransfedt0.01gKolesterol132mgNatrium640mgKalium258mgSukker0.4gVitamin A84IUVitamin C0.4mgCalcium22mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den panerede flæsk serveres straks sammen med disse ovnkartofler og den hjemmelavede persillesovs, og jeg synes at en spinatsalat passer godt til.

Hvis du skal lave en større portion flæsk, kan du med fordel holde de færdigstegte skiver lune i ovnen i et ildfast fad og en temperatur på 70 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Joha skriver

    september 17, 2020 at 12:40 am

    Hej!
    Jeg kan varmt anbefale at panere med Panko-rasp.
    Det giver en fantastisk sprød panering.

    Mvh. Jihb

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required