Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Kærnemælkspandekager

Sådan laver du kærnemælkspandekager

billederesultat for pandekager med kærnemælk kærnemælkspandekager
4.8 fra 50 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
262
SHARES
FacebookMessenger262PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kærnemælkspandekager
  • Opskrift på kærnemælkspandekager
  • Tips
  • Kærnemælk i pandekager?
  • Kommentarer

Kærnemælkspandekager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 50 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
På køl (mindst): 30 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Min opskrift på de bedste pandekager med kærnemælk. Kærnemælkspandekager er knap så søde som de alm. pandekager, og bruges bla. som dessert.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 4 æg
  • 500 g kærnemælk
  • 5 g vaniljesukker
  • Lidt kardemomme
  • 15 g sukker
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  1. Hvedemel vejes af i en skål, hvorefter æggene slås ud i melet og det røres sammen.
  2. Pisk derefter kærnemælken gradvist i, og pandekagedejen kan laves i hånden med et piskeris eller med en elpisker.
  3. Pisk også lidt vaniljesukker, en smule kardemomme, sukker og et mip salt i.
  4. Nu skal dejen til dine pandekager med kærnemælk på køl. Stil den gerne i køleskabet i en time, men i hvert fald i mindst 30 minutter. Så er kærnemælkspandekagerne nemmere at bage uden de går i stykker.
  5. Varm en pande op ved en god varme og smelt en lille klat smør på panden.
  6. Kom dej på panden og ryst panden rundt så pandekagedejen flyder tyndt ud på hele panden. Pandekager med kærnemælk er bedst når de er tynde.
  7. Bag videre på samme måde med resten af dejen, og læg efterhånden alle kærnemælkspandekagerne i en stak. Sigt gerne lidt flormelis mellem hvert lag.

Næringsindhold

Kalorier387kcalKulhydrater59gProtein16gFedt9gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.02gKolesterol177mgNatrium205mgKalium296mgKostfibre2gSukker11gVitamin A444IUCalcium178mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kærnemælkspandekager

Pandekager med kærnemælk er en smule anderledes i smagen end de traditionelle søde pandekager, men bare rolig: De er stadig som du gerne vil have en pandekage.

Kærnemælken tager bare lige det mest søde af smagen, og det giver altså de lækreste kærnemælkspandekager. Opskriften giver cirka 12 stk., men selvfølgelig afhængig af hvor store du bager dem.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammelsdags pandekager
  • Pandekager med øl
  • Sprøde vafler
  • Æbleskiver

Tips

De lækre pandekager med kærnemælk serveres straks med ønsket fyld.

Eventuelt sukker, hindbærmarmelade eller is.

Nydes som en lækker dessert, eller bare når du har lyst til en lækker kærnemælkspandekage.

Kærnemælk i pandekager?

Men hvorfor skal der overhovedet kærnemælk i pandekager?

Årsagen til du skal bruge kærnemælk i din pandekagedej er, at det giver et godt og syrligt modspil til de søde pandekager.

Ikke fordi det er en helt anden smag, men kærnemælken passer bare perfekt til den normalt søde pandekagedej.

Kærnemælk er i øvrigt et restprodukt fra fremstillingen af smør, og den er vandet i konsistensen men altså perfekt til en pandekagedej.

Kærnemælk hedder i øvrigt buttermilk på engelsk, så ved du det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mads skriver

    april 02, 2023 at 7:29 am

    Væske opgivet i gram...

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 02, 2023 at 7:39 am

      Hej Mads
      Yes - så er det super nemt og præcist at veje af når du alligevel bruger vægten til hvedemel 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Sarah skriver

    marts 29, 2023 at 4:20 pm

    Gode pandekager, men de blev så klumpet af at piske æg og mel sammen først. Jeg blev nøsaget til at si min dej.

    Svar
  3. Mathias skriver

    december 10, 2022 at 9:28 am

    At blande mel og æg til at starte med er en skrækkelig ide.

    Svar
  4. H.Laursen skriver

    august 06, 2021 at 5:32 pm

    De bliver ikke mindre søde , men man tilføjer syrlighed. Opskrifter ne her bærer ofte præg af manglende kundskaber, og det er ikke verdens bedste som du ofte antyder.

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required