Min opskrift på de bedste pandekager med kærnemælk. Kærnemælkspandekager er knap så søde som de alm. pandekager, og bruges bla. som dessert.
Pandekager med kærnemælk er en smule anderledes i smagen end de traditionelle søde pandekager, men bare rolig: De er stadig som du gerne vil have en pandekage.
Kærnemælken tager bare lige det mest søde af smagen, og det giver altså de lækreste kærnemælkspandekager.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nemme kærnemælkspandekager
Opskriften giver cirka 12 stk., men selvfølgelig afhængig af hvor store du bager dem.
Kærnemælkspandekager
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 4 æg
- 500 g kærnemælk
- 5 g vaniljesukker
- Lidt kardemomme
- 15 g sukker
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
- Hvedemel vejes af i en skål, hvorefter æggene slås ud i melet og det røres sammen.
- Pisk derefter kærnemælken gradvist i, og pandekagedejen kan laves i hånden med et piskeris eller med en elpisker.
- Pisk også lidt vaniljesukker, en smule kardemomme, sukker og et mip salt i.
- Nu skal dejen til dine pandekager med kærnemælk på køl. Stil den gerne i køleskabet i en time, men i hvert fald i mindst 30 minutter. Så er kærnemælkspandekagerne nemmere at bage uden de går i stykker.
- Varm en pande op ved en god varme og smelt en lille klat smør på panden.
- Kom dej på panden og ryst panden rundt så pandekagedejen flyder tyndt ud på hele panden. Pandekager med kærnemælk er bedst når de er tynde.
- Bag videre på samme måde med resten af dejen, og læg efterhånden alle kærnemælkspandekagerne i en stak. Sigt gerne lidt flormelis mellem hvert lag.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De lækre pandekager med kærnemælk serveres straks med ønsket fyld.
Eventuelt sukker, hindbærmarmelade eller is.
Nydes som en lækker dessert, eller bare når du har lyst til en lækker kærnemælkspandekage.
Kærnemælk i pandekager?
Men hvorfor skal der overhovedet kærnemælk i pandekager?
Årsagen til du skal bruge kærnemælk i din pandekagedej er, at det giver et godt og syrligt modspil til de søde pandekager.
Ikke fordi det er en helt anden smag, men kærnemælken passer bare perfekt til den normalt søde pandekagedej.
Kærnemælk er i øvrigt et restprodukt fra fremstillingen af smør, og den er vandet i konsistensen men altså perfekt til en pandekagedej.
Kærnemælk hedder i øvrigt buttermilk på engelsk, så ved du det.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mads
Væske opgivet i gram...
Holger Rørby Madsen
Hej Mads
Yes - så er det super nemt og præcist at veje af når du alligevel bruger vægten til hvedemel 🙂
Alt det bedste
Holger
Sarah
Gode pandekager, men de blev så klumpet af at piske æg og mel sammen først. Jeg blev nøsaget til at si min dej.
Mathias
At blande mel og æg til at starte med er en skrækkelig ide.
H.Laursen
De bliver ikke mindre søde , men man tilføjer syrlighed. Opskrifter ne her bærer ofte præg af manglende kundskaber, og det er ikke verdens bedste som du ofte antyder.