Her får du en nem opskrift på den bedste pærekage. Kagen kan bages i springform eller bradepande, og den er med lidt kanel og chokolade.
Pærekage er en dejlig kage, der er bages med masser af pære og lidt mørk chokolade, der virkelig klæder hinanden.
Som du måske kan se på billederne længere nede, så har jeg i denne kage anvendt Clara Friis pærer, som jeg holder meget af.
Men andre pæresorter er selvfølgelig også fine. Den mørke chokolade er med en kakaoprocent på 70.
Opskriften er beregnet til mindst otte personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på pærekage
Svampet pærekage
Ingredienser
- 200 g smør - blødt
- 150 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g mørk chokolade
- 3 pærer
- 2 spsk perlesukker
- 2 spsk hasselnøddeflager
- Lidt kanel
Fremgangsmåde
- Smør tages ud af køleskabet i god tid, eller blødgøres ved lav effekt i mikroovn. Smørret skal være blødt og ikke smeltet. Kommes i skålen til røremaskine, og røres luftigt med sukker. Du skal bruge kagespartlen.
- Rør derefter æggene i et ad gangen.
- I en anden skål vejes hvedemel af og blandes med bagepulver og vaniljesukker.
- Tag skålen af røremaskinen, og vend hvedemelet i dejen med en dejskraber, så dejen er let og luftig.
- Mørk chokolade hakkes groft.
- Pærerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og pærerne deles i mindre både.
- Smør en springform med en diameter på 24 centimer med smør og drys den med sukker. Også op ad siden. Du kan også anvende en bradepande.
- Fordel dejen jævnt i springformen og drys derefter den grofthakkede chokolade over.
- Stik pærebådene ned i dejen, og drys med lidt perlesukker og hasselnøddeflager. Drys også med en smule kanel.
- Bag din pærekage i en forvarmet ovn ved 175 grader over- og undervarme, hvor den skal have cirka 45 minutter. Mærk i den med en pind om den er nok, og det er den når dejen ikke hænger ved pinden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lad den færdigbagte pærekage køle af, hvorefter den nydes med flødeskum eller en creme fraiche.
Du spiser sikkert det hele af pærekagen ret hurtigt, men ellers kan rester opbevares i køleskabet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Karin jensen
Mums 😋
Barbara Østberg
Jeg altid glad for dine opskrift , jeg bruge dem tid. MVH Barbara
Krista Søvsø Nielsen
Kan man ikke bruge æbler i stedet for pærer
Holger Rørby Madsen
Hej Krista
Det kan du sagtens - men så bliver det en æblekage 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Marianne Vilhelmsen
Kan jeg bruge pærer fra dåse?
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Helle Beyer-Lassen
Den kage er simpelthen så god.
Når jeg bager den, eks. til en kagebuffet, er den, den første kage som er forsvundet
Helle Beyer-Lassen
Den er ualmindelig lækker - en af mine favoritter
Tina Hansen
kan kagen fryses ned efter afkøling?
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Jep - du kan sagtens fryse kagen ned 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Hk
Denne pæretærte er afhængighedsskabende og meget lækker
Holger Rørby Madsen
Hejsa
Helt enig - jeg kommer altid til at spise mindst ét stykke for meget af pærekagen 🙂
Alt det bedste
Holger
Helle Høy
Jeg har en del henkogte pærer på dåse, kan de bruges til kagen?
Bent Barsø
Min kone har netop bagt kagen med pærer og chokolade. Er god, men....vi foretrækker helt sikkert tærten med æbler med kanel. Den hvor man kan erstatte mælk med et surmælksprodukt. Min kone bruger yoghurt med frugt i stedet for mælk. Meget lækker og svampet. Den er bagt 5 gange indtil nu- i løbet af 5 uger. Tak for den. Tak for gode opskrifter.venlig hilsen
Lone Mathilde Marie
Hej Holger 👋
Jeg har bagt din pærekage til gæster. Jeg var heldig at finde Clara Friis pærer i min Super brugs. De smager uovertruffen. Kagen var ren mums. Mine 3 mostre og min storebror og hans kæreste var vilde med den. Tusind tak for din opskrift 🤗
Betina
Kan kagen også fryses?
Richard Ruben Madsen
Du skriver, at den skal bages ved 175 grader i ca. 45 min. Men ikke om det skal være alm. ovn eller varmluft ???
Holger Rørby Madsen
Hej Richard
Undskyld, det er ved varmluft - jeg retter den til 🙂
alt det bedste - og god bagelyst
Holger
Sonja Laursen
Hej kan man lave den uden en røreskål maskine
Helle Beyer-Lassen
Jeg har lavet din pærekage rigtig mange gange. Vi elsker den. Jeg har dog ændret en ting. Jeg skærer pærerne i meget tynde skiver. Kagen bliver meget bedre når den spises, for hver mundfuld er garanteret pære.