Denne opskrift på kringle med pære kalder jeg også for én times kringlen, for den kan nemlig laves på lige omkring en time. Inklusiv hævning.
Her er min nemme opskrift på kringle med pære, hvor kringlen fyldes med kanelremonce og små stykker frisk pære.
Kringlen er også hurtig at lave, og den er klar på en time.
Opskriften giver to kringler, som i virkeligheden er to stænger.
Ingredienser til kringle med pære
1,5 deciliter lunkent vand
40 gram gær
2 spiseskefulde sukker
2 æg
425 gram almindeligt hvedemel
125 gram blødt smør
1 teskefuld vaniljesukker
1 teskefuld sukker
Fyld i kringlen
2 pærer
Plus denne opskrift på kanelremonce
Pynt på kringlen
1 æg
Lidt mælk
Hasselnøddeflager
Perlesukker
Sådan laver du kringle med pære
- Hæld lunkent vand i skålen til røremaskinen og smuldr gæren i, hvorefter gæren røres ud. Brug dejkrogen og rør nu også sukker i. Lad det stå et par minutter.
- Derefter røres æggene i ét ad gangen, inden hvedemel tilsættes sammen med blødt smør, vaniljesukker og salt.
- Ælt dejen igennem ved middel hastighed i cirka 5-7 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, og fold den sammen et par gange.
- Del i to lige store stykker og lav to lidt aflange brød, der nu hæver nu husholdningsfilm eller frysepose i 25 minutter.
- Rulles derefter ud i cirka 45 gange 20 centimeter. Husk godt med mel under dejen, så den ikke hænger fast i bordet.
- Smør kanelremonce midt på dejen i en aflang stribe, men kom ikke for meget på, fordi det så vil flyde når kagen er færdigbagt. Så brug en passende mængde.
- Skær pærerne i mindre tern, og fordel dem ovenpå kanelremoncen. Fold enderne lidt ind, så fyldet ikke løber ud her.
- Fold nu siderne ind over midten, så de overlapper hinanden. Pensl eventuelt overlappet med vand.
- Her har jeg bagt kringlerne i aflange forme, men du kan også blot lægge dem på en bageplade med bagepapir.
- Pisk æg og mælk sammen og pensl kringlen. Drys med hasselnøddeflager og perlesukker, og lad kringlen hæve i 10 minutter.
- Bag kringlerne/stængerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 15 minutter.
Her er kringlen samlet og penslet med sammenpisket æg og vand, hvorefter den er drysset med hasselnødeflager og perlesukker. Foto: Madensverden.dk.
Lad kringlerne køle lidt af inden du skærer i dem, så fyld og kage når at sætte sig.
Kan pyntes med glasur.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på galopkringle, den populære fødselsdagskringle og Søren Ryges berømte TV-kringle.
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.