• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kringle med pære - nem og hurtig opskrift

Kringle med pære - nem og hurtig opskrift

Billede resultat for kringle med pære og remonce
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
109
SHARES
FacebookMessenger109PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. september 2023 - Udgivet: 23. september 2023

Denne opskrift på kringle med pære kalder jeg også for én times kringlen, for den kan nemlig laves på lige omkring en time. Inklusiv hævning.

Her er min nemme opskrift på kringle med pære, hvor kringlen fyldes med kanelremonce og små stykker frisk pære.

Kringlerne er også hurtige at lave, og de er klar på kun en time. Det er så let og hurtigt at få lækkert bagværk, så opskriften er værd at gemme og bruge om og om igen.

Opskriften giver to kringler, som i virkeligheden er to stænger.

Opskrift på kringle med pære

Billede resultat for kringle med pære og remonce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kringle med pære

4.50 fra 2 stemmer
Denne opskrift på kringle med pære kalder jeg også for én times kringlen, for den kan nemlig laves på lige omkring en time. Inklusiv hævning.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 35 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1795
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 dl vand - lunkent
  • 40 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 stk æg
  • 425 g hvedemel
  • 125 g smør - blødt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk sukker
Fyld i kringlen
  • 2 pærer
Kanelremonce
  • 200 g smør - blødt
  • 2 tsk kanel
  • 200 g brun farin
  • 3 tsk kartoffelmel
  • 4 spsk olie
Pynt på kringlen
  • 1 medium æg
  • Lidt mælk
  • hasselnøddeflager
  • perlesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld lunkent vand i skålen til røremaskinen og smuldr gæren i, hvorefter gæren røres ud. Brug dejkrogen og rør nu også sukker i. Lad det stå et par minutter.
  2. Derefter røres æggene i ét ad gangen, inden hvedemel tilsættes sammen med blødt smør, vaniljesukker og salt.
  3. Ælt dejen igennem ved middel hastighed i cirka 5-7 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet, og fold den sammen et par gange.
  5. Del i to lige store stykker og lav to lidt aflange brød, der nu hæver under husholdningsfilm eller frysepose i 25 minutter.
  6. Rulles derefter ud i cirka 45 gange 20 centimeter. Husk godt med mel under dejen, så den ikke hænger fast i bordet.
  7. Rør kanelremonce sammen og smør den midt på dejen i en aflang stribe, men kom ikke for meget på, fordi det så kan flyde når kagen er færdigbagt. Så brug en passende mængde.
  8. Skær pærerne i mindre tern, og fordel dem ovenpå kanelremoncen. Fold enderne lidt ind, så fyldet ikke løber ud her.
  9. Fold nu siderne ind over midten, så de overlapper hinanden. Pensl eventuelt overlappet med vand.
  10. Her har jeg bagt kringlerne i aflange forme, men du kan også blot lægge dem på en bageplade med bagepapir.
  11. Pisk æg og mælk sammen og pensl kringlen. Drys med hasselnøddeflager og perlesukker, og lad kringlen hæve i 10 minutter.
  12. Bag kringlerne/stængerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 1795kcalKulhydrater: 297gProtein: 28gFedt: 58gMættet fedt: 33gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 2gKolesterol: 220mgNatrium: 452mgKalium: 622mgKostfibre: 13gSukker: 120gVitamin A: 1734IUVitamin C: 8mgCalcium: 94mgJern: 11mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Billede resultat for rå kringle
Her er kringlen samlet og penslet med sammenpisket æg og vand, hvorefter den er drysset med hasselnødeflager og perlesukker. Foto: Madensverden.dk.

Lad kringlerne køle lidt af, inden du skærer i dem, så fyld og kage når at sætte sig. Kan pyntes med glasur.

Billede resultat for kringle med pære
Den færdigbagte kringle med pære og remoncefyld. En hurtig og nem kringle. Foto: Madensverden.dk.

Se andre opskrifter på kager:

Galopkringle

Lækker fødselsdagskringle

Søren Ryges berømte TV-kringle.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Meyer Poulsen

    september 30, 2023 at 4:06 pm

    Hej Holger
    Der er en fejl i din opskrift, hvis du læser opskrift på dejen så skal der først 2 spsk sukker og pås
    Sidste linje 1 spsk sukker mere når man så læser fremgangsmåde står der salt, en der er er øvet og følger opskrift trin for trin vil fejle
    Mvh mette

    Svar
  2. Birgit Jensen

    september 28, 2023 at 1:00 pm

    Hej
    I ingredienslisten er angivet 1 tsk sukker til sidst
    Og i “sådan gør du” punkt 2 står der salt.
    Hvad er korrekt?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required