Denne opskrift på kringle med pære kalder jeg også for én times kringlen, for den kan nemlig laves på lige omkring en time. Inklusiv hævning.
Her er min nemme opskrift på kringle med pære, hvor kringlen fyldes med kanelremonce og små stykker frisk pære.
Kringlerne er også hurtige at lave, og de er klar på kun en time. Det er så let og hurtigt at få lækkert bagværk, så opskriften er værd at gemme og bruge om og om igen.
Opskriften giver to kringler, som i virkeligheden er to stænger.
Opskrift på kringle med pære
Ingredienser
- 1,5 deciliter vand lunkent
- 40 gram gær
- 2 spiseskefulde sukker
- 2 stk æg
- 425 gram hvedemel
- 125 gram smør blødt
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 1 teskefuld sukker
Fyld i kringlen
- 2 pærer
Kanelremonce
- 200 gram smør blødt
- 2 teskefulde kanel
- 200 gram brun farin
- 3 teskefulde kartoffelmel
- 4 spiseskefulde olie
Pynt på kringlen
- 1 medium æg
- Lidt mælk
- hasselnøddeflager
- perlesukker
Sådan gør du
- Hæld lunkent vand i skålen til røremaskinen og smuldr gæren i, hvorefter gæren røres ud. Brug dejkrogen og rør nu også sukker i. Lad det stå et par minutter.
- Derefter røres æggene i ét ad gangen, inden hvedemel tilsættes sammen med blødt smør, vaniljesukker og salt.
- Ælt dejen igennem ved middel hastighed i cirka 5-7 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, og fold den sammen et par gange.
- Del i to lige store stykker og lav to lidt aflange brød, der nu hæver under husholdningsfilm eller frysepose i 25 minutter.
- Rulles derefter ud i cirka 45 gange 20 centimeter. Husk godt med mel under dejen, så den ikke hænger fast i bordet.
- Rør kanelremonce sammen og smør den midt på dejen i en aflang stribe, men kom ikke for meget på, fordi det så kan flyde når kagen er færdigbagt. Så brug en passende mængde.
- Skær pærerne i mindre tern, og fordel dem ovenpå kanelremoncen. Fold enderne lidt ind, så fyldet ikke løber ud her.
- Fold nu siderne ind over midten, så de overlapper hinanden. Pensl eventuelt overlappet med vand.
- Her har jeg bagt kringlerne i aflange forme, men du kan også blot lægge dem på en bageplade med bagepapir.
- Pisk æg og mælk sammen og pensl kringlen. Drys med hasselnøddeflager og perlesukker, og lad kringlen hæve i 10 minutter.
- Bag kringlerne/stængerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 15 minutter.
Næringsindhold
Servering
Lad kringlerne køle lidt af, inden du skærer i dem, så fyld og kage når at sætte sig. Kan pyntes med glasur.
Se andre opskrifter på kager:
Søren Ryges berømte TV-kringle.