Galopkringle er en hurtig kringle at bage, da den laves uden gær. I stedet bages kringlen med bagepulver, og den skal derfor ikke hæve.
Galopkringle er en meget hurtig kringle at bage, og det skyldes anvendelsen af bagepulver.
Normalt laver man jo en såkaldt gærkringle, hvor dejen skal hæve, men her er det med bagepulver, og derfor skal dejen ikke hæve.
Og navnet galopkringle hentyder til, at kringlen er hurtig at bage.
Man skal dog være opmærksom på, at kringlen derfor ikke er så luftig som en traditionel gærkringle, men den smager stadig rigtig godt.
Du kan i øvrigt også fylde kringlen med remonce, sukat, rosiner, creme eller hvad du ellers har lyst til.
Opskrift på galopkringle
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 1 teske kardemomme
- 3 teskefulde bagepulver
- 150 gram smør koldt
- 60 gram rørsukker
- 1 deciliter mælk
- 1 æg
Pynt
- perlesukker
- mandler grofthakkede, eller hasselnøddeflager
- 1 æg sammenpiskes med en smule mælk
Sådan gør du
- I en skål blander du hvedemelet sammen med kardemomme og bagepulver.
- Skær det kolde smør i tern. og kom det i skålen. Smuldr nu let smørret ud i melet.
- I en anden skål pisker du ægget sammen med rørsukker og mælk, og kommer det op i skålen.
- Med hænderne ælter du dejen godt sammen.
- Kom lidt mel på bordet, og tril kringledejen ud til en pølse, som du trykker en anelse flad.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg dejpølsen som en galopkringle på pladen.
- Pensl kringlen med sammenpisket æg og mælk, og drys perlesukker og grofthakkede mandler eller hasselnøddeflager på galopkringlen.
- Bag så din galopkringle i ovnen ved 200 grader varmluft, og bagetiden er cirka 20-22 minutter.
Næringsindhold
Note
Den færdigbagte galopkringle køles lidt af, inden du skærer den ud.
Men da der er tale om en kage bagt af bagepulver, så er den bedst på dagen.
Se også disse opskrifter på kringle:
Lækker .... nem og lækker.
Tak for det, Sys - dejligt at høre.
Alt det bedste
Holger