Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pad krapow

Pad krapow (nem opskrift på thailandsk streetfood)

billede med pad krapow
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
212
DELINGER
Facebook212PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Pad krapow - opskrift på thailandsk streetfood
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pad krapow
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Pad krapow - opskrift på thailandsk streetfood

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Få en nem og lækker opskrift på pad krapow, der er en thailandsk ret med hakket svinekød, krapow sauce, kogte jasmin ris og fritterede æg.
Antal: 2
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • olie (til stegning)
  • 4 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 rød chili (finthakket)
  • 400 g hakket svinekød
  • 150 g spidskål (snittet)
  • 1 håndfuld basilikum (gerne thai basilikum)
Krapow sauce
  • 3 spsk soja
  • 3 spsk østerssauce
  • 1 spsk fishsauce
Tilbehør
  • 125 gram jasminris
  • olie (til stegning)
  • 4 æg
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme en dyb pande eller wok op, og kom en god sjat olie i. Steg så 4 fed hvidløg, 1 løg og 1 rød chili, så løget netop når at blive gyldent.
  2. Kom 400 g hakket svinekød ved og vend godt rundt. Steges nu ca. 5 minutter, så kødet er gennemstegt. Vend 150 g spidskål (snittet) i og steg et par minutter mere.
  3. Rør 3 spsk soja sammen med 3 spsk østerssauce og 1 spsk fishsauce til en lækker krapow sauce.
  4. Kom krapow saucen ned til kødet, og vend godt rundt. Lige inden servering vendes 1 håndfuld basilikum i.
  5. 125 gram jasminris koges som anvist på pakken.
  6. Til de fritterede æg kommes en god sjat olie på en varm pande. Slå 4 æg ud i panden, og steg dem på den ene side som ønsket. Det er vigtigt, at æggene steges i rigeligt med olie. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier971kcalKulhydrater69gProtein55gFedt52gMættet fedt19gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt22gTransfedt0.04gKolesterol471mgNatrium4373mgKalium1230mgKostfibre4gSukker5gVitamin A853IUVitamin C71mgCalcium177mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på pad krapow

Pad krapow (eller phat kraphao) er lækker streetfood fra Thailand, og den laver du med hakket svinekød, der vendes med spidskål og den lækre krapow sauce.

Saucen laves af soja, østerssauce og fishsauce, og den passer perfekt til retten, der i øvrigt er uhyre populære i Thailand.

Selvfølgelig findes der flere varianter af den, men her få du min version, der er nem at lave med ingredienser, som du faktisk kan købe i dit lokale supermarked.

Bemærk: Opskriften er som udgangspunkt til 2 personer. Er I lidt mindre sultne er der nok til 3 personer, men her skal du så stege et par æg mere. Retten kan også strækkes ved at koge flere ris. God fornøjelse.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Thaisuppe (med kylling og kokosmælk
  • Pad Thai med kylling
  • Panang karry med kylling - thailandsk curry
  • Thaikylling med kokosmælk
  • Tom Yam suppe med kylling og grøntsager
  • Thailandsk kyllingesalat med krydret dressing

Billeder

Her er nogle billeder fra tilberedningen af Pad Krapow:

den nemme og velsmagende krapow sauce
pad krapow med spidskål
lige inden servering vendes thai basilikum eller almindelig basilikum i retten
de fritterede æg steges i en god sjat olie
Pad krapow serveringsforslag

Servering

Pad krapow serveres med ris og de fritterede æg, hvor du anretter med ris i den side og kødet i den anden. Ovenpå lægges æggene, hvor der er to fritterede æg til hver.

Pynt eventuelt med lidt hakket persille eller anden krydderurt. Velbekomme. Se også flere opskrifter på thailandsk mad her.

FAQ

Hvad betyder krapow?

Krapow refererer til thai hellig basilikum, der er en urt med en peberagtig smag og duft. Den adskiller sig fra almindelig sød basilikum eller thai basilikum (horapa). Hvis du ikke kan få fat i hellig basilikum, kan du bruge thai basilikum eller evt. blandet med mynte og lidt peber.

Hvilket kød bruges til Pad Krapow?

Traditionelt anvendes hakket svinekød (såkaldt Pad Krapow Moo Sap) til retten. Eller hakket kylling (Pad Krapow Gai), men der er også alternative udgaver med oksekød, tofu (vegansk version) eller rejer.

Kan man gemme eller fryse Pad Krapow?

Ja, det kan du sagtens. Holder 2-3 dage på køl i lukket beholder. Retten kan også fryses, men urterne mister lidt struktur, den er dog stadig velsmagende. Spejlæg bør altid laves frisk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 14, 2025 at 9:34 am

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required