Få en nem og lækker opskrift på pad krapow, der er en thailandsk ret med hakket svinekød, krapow sauce, kogte jasmin ris og fritterede æg.
Pad krapow (elle phat kraphao) er lækker streetfood fra Thailand, og den laver du med hakket svinekød, der vendes med spidskål og den lækre krapow sauce.
Saucen laves af soja, østerssauce og fishsauce, og den passer perfekt til retten, der i øvrigt er uhyre populære i Thailand.
Selvfølgelig findes der flere varianter af den, men her få du min version, der er nem at lave med ingredienser, som du faktisk kan købe i dit lokale supermarked.
Bemærk: Opskriften er som udgangspunkt til 2 personer. Er I lidt mindre sultne er der nok til 3 personer, men her skal du så stege et par æg mere. Retten kan også strækkes ved at koge flere ris. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Thailandsk kyllingesalat med krydret dressing
Tom Yam suppe med kylling og grøntsager
Opskrift på pad krapow
Pad krapow - opskrift på thailandsk streetfood
Ingredienser
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 1 løg - finthakket
- 1 rød chili - finthakket
- olie - til stegning
- 400 g hakket svinekød
- 150 g spidskål - snittet
- 1 håndfuld basilikum - gerne thai basilikum
Krapow sauce
- 3 spsk soja
- 3 spsk østerssauce
- 1 spsk fishsauce
Tilbehør
- 125 gram jasminris
- 4 æg
- olie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at varme en dyb pande eller wok op, og kom en god sjat olie i. Steg så hvidløg, løg og chili, så løget netop når at blive gyldent.
- Kom det hakkede svinekød ved og vend godt rundt. Steges nu ca. 5 minutter, så kødet er gennemstegt. Vend snittet spidskål i og steg et par minutter mere.
- Rør soja sammen med østerssauce og fishsauce til en lækker krapow sauce.
- Kom krapow saucen ned til kødet, og vend godt rundt. Lige inden servering vendes basilikum i.
- Jasmin ris koges som anvist på pakken.
- Til de fritterede æg kommes en god sjat olie på en varm pande. Slå æggene ud i panden, og steg dem på den ene side som ønsket. Det er vigtigt, at æggene steges i rigeligt med olie. Krydres med salt og peber.
- Serveringsforslag til pad krapow.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Pad krapow serveres med ris og de fritterede æg, hvor du anretter med ris i den side og kødet i den anden. Ovenpå lægges æggene, hvor der er to fritterede æg til hver.
Pynt eventuelt med lidt hakket persille eller anden krydderurt. Velbekomme.
Se også flere opskrifter på thailandsk mad her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for at høre din mening om den her.