Indhold
Pad krapow - opskrift på thailandsk streetfood
Ingredienser
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 løg finthakket
- 1 rød chili finthakket
- olie til stegning
- 400 g hakket svinekød
- 150 g spidskål snittet
- 1 håndfuld basilikum gerne thai basilikum
- 3 spsk soja
- 3 spsk østerssauce
- 1 spsk fishsauce
- 125 gram jasminris
- 4 æg
- olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at varme en dyb pande eller wok op, og kom en god sjat olie i. Steg så hvidløg, løg og chili, så løget netop når at blive gyldent.
- Kom det hakkede svinekød ved og vend godt rundt. Steges nu ca. 5 minutter, så kødet er gennemstegt. Vend snittet spidskål i og steg et par minutter mere.
- Rør soja sammen med østerssauce og fishsauce til en lækker krapow sauce.
- Kom krapow saucen ned til kødet, og vend godt rundt. Lige inden servering vendes basilikum i.
- Jasmin ris koges som anvist på pakken.
- Til de fritterede æg kommes en god sjat olie på en varm pande. Slå æggene ud i panden, og steg dem på den ene side som ønsket. Det er vigtigt, at æggene steges i rigeligt med olie. Krydres med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på pad krapow
Pad krapow (eller phat kraphao) er lækker streetfood fra Thailand, og den laver du med hakket svinekød, der vendes med spidskål og den lækre krapow sauce.
Saucen laves af soja, østerssauce og fishsauce, og den passer perfekt til retten, der i øvrigt er uhyre populære i Thailand.
Selvfølgelig findes der flere varianter af den, men her få du min version, der er nem at lave med ingredienser, som du faktisk kan købe i dit lokale supermarked.
Bemærk: Opskriften er som udgangspunkt til 2 personer. Er I lidt mindre sultne er der nok til 3 personer, men her skal du så stege et par æg mere. Retten kan også strækkes ved at koge flere ris. God fornøjelse.
Billeder
Her er nogle billeder fra tilberedningen af Pad Krapow:
Servering
Pad krapow serveres med ris og de fritterede æg, hvor du anretter med ris i den side og kødet i den anden. Ovenpå lægges æggene, hvor der er to fritterede æg til hver.
Pynt eventuelt med lidt hakket persille eller anden krydderurt. Velbekomme. Se også flere opskrifter på thailandsk mad her.
Flere inspirerende opskrifter:
Verdens bedste thaisuppe
Pad thai
Panang karry med kylling - thailandsk curry
Thaikylling
Tom Yam suppe
Thailandsk kyllingesalat med krydret dressing
FAQ
Krapow refererer til thai hellig basilikum, der er en urt med en peberagtig smag og duft. Den adskiller sig fra almindelig sød basilikum eller thai basilikum (horapa). Hvis du ikke kan få fat i hellig basilikum, kan du bruge thai basilikum eller evt. blandet med mynte og lidt peber.
Traditionelt anvendes hakket svinekød (såkaldt Pad Krapow Moo Sap) til retten. Eller hakket kylling (Pad Krapow Gai), men der er også alternative udgaver med oksekød, tofu (vegansk version) eller rejer.
Ja, det kan du sagtens. Holder 2-3 dage på køl i lukket beholder. Retten kan også fryses, men urterne mister lidt struktur, den er dog stadig velsmagende. Spejlæg bør altid laves frisk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for at høre din mening om den her.