Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pad krapow

Pad krapow (nem opskrift på thailandsk streetfood)

billede med pad krapow
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
151
SHARES
FacebookMessenger151PinterestEmailSMS
Indhold
  • Pad krapow - opskrift på thailandsk streetfood
  • Opskrift på pad krapow
  • Billeder
  • Servering
  • Verdens bedste thaisuppe
  • Pad thai
  • Panang karry med kylling - thailandsk curry
  • Thaikylling
  • Tom Yam suppe
  • Thailandsk kyllingesalat med krydret dressing
  • FAQ
  • Kommentarer

Pad krapow - opskrift på thailandsk streetfood

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Få en nem og lækker opskrift på pad krapow, der er en thailandsk ret med hakket svinekød, krapow sauce, kogte jasmin ris og fritterede æg.
Antal 2 personer
Ret Aftensmad
Køkken Thailandsk

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 1 løg finthakket
  • 1 rød chili finthakket
  • olie til stegning
  • 400 g hakket svinekød
  • 150 g spidskål snittet
  • 1 håndfuld basilikum gerne thai basilikum
Krapow sauce
  • 3 spsk soja
  • 3 spsk østerssauce
  • 1 spsk fishsauce
Tilbehør
  • 125 gram jasminris
  • 4 æg
  • olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme en dyb pande eller wok op, og kom en god sjat olie i. Steg så hvidløg, løg og chili, så løget netop når at blive gyldent.
  2. Kom det hakkede svinekød ved og vend godt rundt. Steges nu ca. 5 minutter, så kødet er gennemstegt. Vend snittet spidskål i og steg et par minutter mere.
  3. Rør soja sammen med østerssauce og fishsauce til en lækker krapow sauce.
  4. Kom krapow saucen ned til kødet, og vend godt rundt. Lige inden servering vendes basilikum i.
  5. Jasmin ris koges som anvist på pakken.
  6. Til de fritterede æg kommes en god sjat olie på en varm pande. Slå æggene ud i panden, og steg dem på den ene side som ønsket. Det er vigtigt, at æggene steges i rigeligt med olie. Krydres med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier1087kcalKulhydrater67gProtein55gFedt66gMættet fedt21gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt32gTransfedt0.04gKolesterol471mgNatrium4373mgKalium1200mgKostfibre4gSukker4gVitamin A853IUVitamin C70mgCalcium173mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på pad krapow

Pad krapow (eller phat kraphao) er lækker streetfood fra Thailand, og den laver du med hakket svinekød, der vendes med spidskål og den lækre krapow sauce.

Saucen laves af soja, østerssauce og fishsauce, og den passer perfekt til retten, der i øvrigt er uhyre populære i Thailand.

Selvfølgelig findes der flere varianter af den, men her få du min version, der er nem at lave med ingredienser, som du faktisk kan købe i dit lokale supermarked.

Bemærk: Opskriften er som udgangspunkt til 2 personer. Er I lidt mindre sultne er der nok til 3 personer, men her skal du så stege et par æg mere. Retten kan også strækkes ved at koge flere ris. God fornøjelse.

Billeder

Her er nogle billeder fra tilberedningen af Pad Krapow:

den nemme og velsmagende krapow sauce
pad krapow med spidskål
lige inden servering vendes thai basilikum eller almindelig basilikum i retten
de fritterede æg steges i en god sjat olie
Pad krapow serveringsforslag

Servering

Pad krapow serveres med ris og de fritterede æg, hvor du anretter med ris i den side og kødet i den anden. Ovenpå lægges æggene, hvor der er to fritterede æg til hver.

Pynt eventuelt med lidt hakket persille eller anden krydderurt. Velbekomme. Se også flere opskrifter på thailandsk mad her.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste thaisuppe

4.8 fra 66 stemmer
Thaisuppe er en en skøn suppe, der samtidig kan laves på under 30 minutter. Thaisuppen koges med kylling, risnudler og friske grøntsager.
Gå til opskrift
thaisuppe

Pad thai

4.8 fra 44 stemmer
Pad thai er ægte street food. Grøntsager, krydderier og kylling lynsteges, saucen er fantastisk mild og sød, og så er den nem at skovle ind med pinde.
Gå til opskrift
Pad Thai

Panang karry med kylling - thailandsk curry

5 fra 2 stemmer
Panang karry med kylling og kogte jasminris smager, så englene synger. Elsker du thailandsk mad, vil du være vild med denne ret.
Gå til opskrift
Panang karry med kylling

Thaikylling

4.7 fra 33 stemmer
Thaikylling er nem aftensmad, der er inspireret af det thailandske køkken. Bedste opskrift med karry, kokosmælk og andre asiatiske lækkerier.
Gå til opskrift
billederesultat for thaikylling

Tom Yam suppe

5 fra 7 stemmer
Sådan laver du en nem Tom Yam suppe med kylling og grøntsager. En hurtig opskrift på en lækker thailandsk suppe uden for mange ingredienser.
Gå til opskrift
billede med Tom Yam suppe

Thailandsk kyllingesalat med krydret dressing

5 fra 2 stemmer
Her får du en opskrift på thailandsk kyllingesalat. En lækker og nem salat med kylling, sprøde grøntsager og en krydret dressing. Også god uden kylling.
Gå til opskrift
En sund og lækker thailandsk kyllingesalat, der kan serveres som et måltid. Eller undlad kyllingen, og brug salaten som tilbehør. Foto: Newyorker By Heart, Madensverden.dk.

FAQ

Hvad betyder krapow?

Krapow refererer til thai hellig basilikum, der er en urt med en peberagtig smag og duft. Den adskiller sig fra almindelig sød basilikum eller thai basilikum (horapa). Hvis du ikke kan få fat i hellig basilikum, kan du bruge thai basilikum eller evt. blandet med mynte og lidt peber.

Hvilket kød bruges til Pad Krapow?

Traditionelt anvendes hakket svinekød (såkaldt Pad Krapow Moo Sap) til retten. Eller hakket kylling (Pad Krapow Gai), men der er også alternative udgaver med oksekød, tofu (vegansk version) eller rejer.

Kan man gemme eller fryse Pad Krapow?

Ja, det kan du sagtens. Holder 2-3 dage på køl i lukket beholder. Retten kan også fryses, men urterne mister lidt struktur, den er dog stadig velsmagende. Spejlæg bør altid laves frisk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 14, 2025 at 9:34 am

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required