Indhold
Pad krapow - opskrift på thailandsk streetfood
Ingredienser
- olie (til stegning)
- 4 fed hvidløg (finthakket)
- 1 løg (finthakket)
- 1 rød chili (finthakket)
- 400 g hakket svinekød
- 150 g spidskål (snittet)
- 1 håndfuld basilikum (gerne thai basilikum)
- 3 spsk soja
- 3 spsk østerssauce
- 1 spsk fishsauce
- 125 gram jasminris
- olie (til stegning)
- 4 æg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at varme en dyb pande eller wok op, og kom en god sjat olie i. Steg så 4 fed hvidløg, 1 løg og 1 rød chili, så løget netop når at blive gyldent.
- Kom 400 g hakket svinekød ved og vend godt rundt. Steges nu ca. 5 minutter, så kødet er gennemstegt. Vend 150 g spidskål (snittet) i og steg et par minutter mere.
- Rør 3 spsk soja sammen med 3 spsk østerssauce og 1 spsk fishsauce til en lækker krapow sauce.
- Kom krapow saucen ned til kødet, og vend godt rundt. Lige inden servering vendes 1 håndfuld basilikum i.
- 125 gram jasminris koges som anvist på pakken.
- Til de fritterede æg kommes en god sjat olie på en varm pande. Slå 4 æg ud i panden, og steg dem på den ene side som ønsket. Det er vigtigt, at æggene steges i rigeligt med olie. Krydres med salt og friskkværnet peber.
Opskrift på pad krapow
Pad krapow (eller phat kraphao) er lækker streetfood fra Thailand, og den laver du med hakket svinekød, der vendes med spidskål og den lækre krapow sauce.
Saucen laves af soja, østerssauce og fishsauce, og den passer perfekt til retten, der i øvrigt er uhyre populære i Thailand.
Selvfølgelig findes der flere varianter af den, men her få du min version, der er nem at lave med ingredienser, som du faktisk kan købe i dit lokale supermarked.
Bemærk: Opskriften er som udgangspunkt til 2 personer. Er I lidt mindre sultne er der nok til 3 personer, men her skal du så stege et par æg mere. Retten kan også strækkes ved at koge flere ris. God fornøjelse.
Flere inspirerende opskrifter:
- Thaisuppe (med kylling og kokosmælk
- Pad Thai med kylling
- Panang karry med kylling - thailandsk curry
- Thaikylling med kokosmælk
- Tom Yam suppe med kylling og grøntsager
- Thailandsk kyllingesalat med krydret dressing
Billeder
Her er nogle billeder fra tilberedningen af Pad Krapow:





Servering
Pad krapow serveres med ris og de fritterede æg, hvor du anretter med ris i den side og kødet i den anden. Ovenpå lægges æggene, hvor der er to fritterede æg til hver.
Pynt eventuelt med lidt hakket persille eller anden krydderurt. Velbekomme. Se også flere opskrifter på thailandsk mad her.
FAQ
Krapow refererer til thai hellig basilikum, der er en urt med en peberagtig smag og duft. Den adskiller sig fra almindelig sød basilikum eller thai basilikum (horapa). Hvis du ikke kan få fat i hellig basilikum, kan du bruge thai basilikum eller evt. blandet med mynte og lidt peber.
Traditionelt anvendes hakket svinekød (såkaldt Pad Krapow Moo Sap) til retten. Eller hakket kylling (Pad Krapow Gai), men der er også alternative udgaver med oksekød, tofu (vegansk version) eller rejer.
Ja, det kan du sagtens. Holder 2-3 dage på køl i lukket beholder. Retten kan også fryses, men urterne mister lidt struktur, den er dog stadig velsmagende. Spejlæg bør altid laves frisk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for at høre din mening om den her.