Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ovnstegt oksefilet

Ovnstegt oksefilet (opskrift med tid og kernetemperatur)

billede med ovnstegt oksefilet
4.7 fra 85 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
216
SHARES
FacebookMessenger216PinterestEmailSMS
Indhold
  • Ovnstegt oksefilet - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på ovnstegt oksefilet
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Ovnstegt oksefilet - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 85 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Hviletid - samlet: 55 minutter min
Samlet tid: 1 time t 55 minutter min
Opskrift på ovnstegt oksefilet, der steges i ovnen ved 150 grader varmluft indtil den når en kernetemperatur på 57 grader.
Antal: 6
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1500 g oksefilet gerne krogmodnet
  • flagesalt
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk timian tørret
Til sovs anvendes
  • 4 dl oksefond
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian tørret
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
  • 2 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær krølfedtet på 1500 g oksefilet+ i skrå tern, og salt stegen grundigt på alle sider med flagesalt.
  2. Smør den samtidig ind i 2 spsk balsamico - og lad den hvile i 15 minutter.
  3. Brun en stor klat smør på en meget varm pande, og brun oksefileten grundigt på begge sider. Den skal have noget stegeskorpe.
  4. Læg den på en rist eller stegekurv i et ildfast fad med krølfedtet opad, og drys med 1 tsk timian.
  5. Vil du lave sky til sovs, kommer du 4 dl oksefond, 2 laurbærblade, 1 tsk paprika og 1 tsk timian i fadet under stegen (men stegen må ikke ligge i skyen).
  6. Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, og ovnsteg nu oksefileten i 25 minutter.
  7. Tag så stegen ud og lad den hvile utildækket i 20 minutter.
  8. Stik et stegetermometer ind i midten af stegen, og stil den tilbage i ovnen og lad den stege videre indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Så får du en let rosa, mør og saftig oksefilet - men på ingen måde rød. Præcis som en ovnstegt oksefilet skal være.
  9. Den sidste del tager også cirka 25 minutter, men det afhænger af din ovn og andre faktorer. Men tag den ud når den når de 57 grader.
  10. Lad den nu hvile i 15-20 minutter inden udskæring, men du skal ikke pakke den ind.
  11. Skyen kommer du i en kasserolle og koger lidt ind. Tilsæt 1 dl fløde, og jævn til ønsket konsistens med 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt vand. Giv også 2 spsk gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier759kcalKulhydrater4gProtein47gFedt61gMættet fedt26gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt25gKolesterol194mgNatrium259mgKalium902mgKostfibre0.1gSukker2gVitamin A268IUVitamin C1mgCalcium35mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på ovnstegt oksefilet

Ovnstegt oksefilet er lækker mad, som bestemt også er god som en velsmagende gæstemad.

Her i denne opskrift på oksefilet er den tilberedt ved en lavere varme i ovnen, og du skal blot stege den indtil kødet har en kernetemperatur på 57 grader.

Så er kødet nemlig helt perfekt - uden hverken at være være tør eller rødt. Husk at anvende et stegetermometer.

Se flere opskrifter:

  • Oksefilet i airfryer med temperatur og tid
  • Langtidsstegt oksefilet i ovn (med tid og temperatur)
  • Tilbehør til oksefilet og andre stege
  • Grydestegt oksefilet - nem opskrift på oksefilet i gryde
  • Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat
  • Intervalstegt oksefilet (opskrift i ovn eller grill)

Tips

Ovnstegt oksefilet skæres i tynde skiver, og serveres eks. med braiserede rodfrugter og en lækker salat med olie og eddike dressing.

billede med udskæring af oksefilet stegt i ovn

FAQ

Hvad er oksefilet?

Oksefilet, der også kaldes entrecôte uden ben eller oksemørbradens storebror, er et mørt, magert og saftigt stykke kød fra ryggen af oksen (lænden). Den ligger mellem mørbraden og højrebet.

Hvad er forskellen på oksefilet og oksemørbrad?

Der er forskel på de to udskæringer, men det er en smagssag hvad man foretrækker. Oksefilet har mere fedtmarmorering og smag, men er lidt fastere end mørbrad. Oksemørbrad er ekstremt mørt, men mildere i smagen. Begge bruges til bøffer, steg og luksusretter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Meyer Jakobsen skriver

    december 20, 2023 at 12:03 pm

    Tak for tydelig stegevejledning. Den blev helt perfekt rosa!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 21, 2023 at 3:51 pm

      Hej Thomas
      Mange tak - det er jeg glad for at høre.
      Sådan en rosa oksefilet er nu ikke det værste 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Birger Skov-Hansen skriver

    september 21, 2023 at 6:55 pm

    Tak for ingenting !
    Det er nok, til dato, den dårligste opskrift jeg har fulgt - hvad angår stegningen af kødet.
    Jeg har aldrig set dårligere stegekvalitet på et stykke kød, det holder bare ikke.
    Heldigvis kunne jeg efterbehandle og redde stegen inden middagen.
    Tak for en dårlig oplevelse !!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 22, 2023 at 6:24 am

      Hej Birger
      Godt du skriver - men hvad er der galt? Sådan laver jeg stegen hver eneste gang, og det er aldrig slået fejl her?
      Der er forskel på kød og udskæringer, og på ovnes varme, så variationer kan der altid være. Men jeg er da nysgerrig på hvad der er sket hos dig?
      Jeg forsøger nemlig altid at være så præcis som mulig. Det sætter jeg faktisk en ære i 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ljubo skriver

    februar 05, 2023 at 8:14 am

    Man bruner ikke i smør, da det ikke er særlig varmebestandigt😊

    Svar
    • Kronjyden skriver

      juni 08, 2023 at 10:02 pm

      Derfor anbefales 3/4 varme, så bliver det ret godt. Brunet fedt og smør giver jo masser af smag...

      Svar
  4. Kresten Hartvig Klit skriver

    december 31, 2022 at 1:45 pm

    Tak fordi du, udover at angive stegens sluttemperatur, også angiver hvor længe stegningen varer. Så har man en mulighed for forud at planlægge arbejdstiden.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required