• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ovnstegt oksefilet - opskrift med tid og kernetemperatur

Ovnstegt oksefilet - opskrift med tid og kernetemperatur

billede med ovnstegt oksefilet
4.7 fra 85 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
212
SHARES
FacebookMessenger212PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. oktober 2016 - Udgivet:  23. oktober 2016

Ovnstegt oksefilet er lækker mad, som bestemt også er god som en velsmagende gæstemad.

Her i denne opskrift på oksefilet er den tilberedt ved en lavere varme i ovnen, og du skal blot stege den indtil kødet har en kernetemperatur på 57 grader.

Så er kødet nemlig helt perfekt - uden hverken at være være tør eller rødt. Husk at anvende et stegetermometer.

Se også disse opskrifter:

  • Oksefilet i airfryer
  • Intervalstegt oksefilet
  • Langtidsstegt oksefilet
  • Tilbehør til oksefilet og andre stege

Opskrift

billede med ovnstegt oksefilet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ovnstegt oksefilet - nem opskrift

4.71 fra 85 stemmer
Opskrift på ovnstegt oksefilet, der steges i ovnen ved 150 grader varmluft indtil den når en kernetemperatur på 57 grader.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Hviletid - samlet 55 minutter min
Samlet tid 1 time t 55 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 759
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1500 g oksefilet - gerne krogmodnet
  • flagesalt
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk timian - tørret
Til sovs anvendes
  • 4 dl oksefond
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk gastrik
  • 1 tsk Maizena - majsstivelse udrørt i en smule koldt vand

Fremgangsmåde
 

  1. Skær krølfedtet på oksefileten i skrå tern, og salt stegen grundigt på alle sider.
  2. Smør den samtidig ind i balsamico - og lad den hvile i 15 minutter.
  3. Brun en stor klat smør på en meget varm pande, og brun oksefilet grundigt på begge sider. Den skal have noget stegeskorpe.
  4. Læg den på en rist eller stegekurv i et ildfast fad med krølfedtet opad, og drys med timian.
  5. Vil du lave sky til sovs, kommer du oksefond, laurbærblade, paprika og timian i fadet under stegen (men stegen må ikke ligge i skyen).
  6. Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, og ovnsteg nu oksefileten i 25 minutter.
  7. Tag så stegen ud og lad den hvile utildækket i 20 minutter.
  8. Stik et stegetermometer ind i midten af stegen, og stil den tilbage i ovnen og lad den stege videre indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Så får du en let rosa, mør og saftig oksefilet - men på ingen måde rød. Præcis som en ovnstegt oksefilet skal være.
  9. Den sidste del tager også cirka 25 minutter, men det afhænger af din ovn og andre faktorer. Men tag den ud når den når de 57 grader.
  10. Lad den nu hvile i 15-20 minutter inden udskæring, men du skal ikke pakke den ind.
  11. Skyen kommer du i en kasserolle og koger lidt ind. Tilsæt fløde, og jævn med Maizena udrørt i lidt vand. Giv også lidt gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 759kcalKulhydrater: 4gProtein: 47gFedt: 61gMættet fedt: 26gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 25gKolesterol: 194mgNatrium: 259mgKalium: 902mgKostfibre: 0.1gSukker: 2gVitamin A: 268IUVitamin C: 1mgCalcium: 35mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Ovnstegt oksefilet skæres i tynde skiver, og serveres eks. med braiserede rodfrugter og en lækker salat med olie og eddike dressing.

billede med udskæring af oksefilet stegt i ovn
Så er den møre og ovnstegte oksefilet klar til udskæring. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Meyer Jakobsen

    december 20, 2023 at 12:03 pm

    Tak for tydelig stegevejledning. Den blev helt perfekt rosa!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 21, 2023 at 3:51 pm

      Hej Thomas
      Mange tak - det er jeg glad for at høre.
      Sådan en rosa oksefilet er nu ikke det værste 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Birger Skov-Hansen

    september 21, 2023 at 6:55 pm

    Tak for ingenting !
    Det er nok, til dato, den dårligste opskrift jeg har fulgt - hvad angår stegningen af kødet.
    Jeg har aldrig set dårligere stegekvalitet på et stykke kød, det holder bare ikke.
    Heldigvis kunne jeg efterbehandle og redde stegen inden middagen.
    Tak for en dårlig oplevelse !!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 22, 2023 at 6:24 am

      Hej Birger
      Godt du skriver - men hvad er der galt? Sådan laver jeg stegen hver eneste gang, og det er aldrig slået fejl her?
      Der er forskel på kød og udskæringer, og på ovnes varme, så variationer kan der altid være. Men jeg er da nysgerrig på hvad der er sket hos dig?
      Jeg forsøger nemlig altid at være så præcis som mulig. Det sætter jeg faktisk en ære i 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ljubo

    februar 05, 2023 at 8:14 am

    Man bruner ikke i smør, da det ikke er særlig varmebestandigt😊

    Svar
    • Kronjyden

      juni 08, 2023 at 10:02 pm

      Derfor anbefales 3/4 varme, så bliver det ret godt. Brunet fedt og smør giver jo masser af smag...

      Svar
  4. Kresten Hartvig Klit

    december 31, 2022 at 1:45 pm

    Tak fordi du, udover at angive stegens sluttemperatur, også angiver hvor længe stegningen varer. Så har man en mulighed for forud at planlægge arbejdstiden.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required