Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Opskrift på steak sovs med fløde og sennep

Opskrift på steak sovs med fløde og sennep

Steak sovs er nem at lave, og her får du min bedste opskrift med sennep, fløde og kalvefond. En perfekt sovs til din bøf, og den tager to minutter at lave. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
205
SHARES
FacebookMessenger205PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 8. december 2017

Steak sovs er nem at lave, og her får du min bedste opskrift med sennep, fløde og kalvefond. En perfekt sovs til din bøf, og den tager to minutter at lave.

Steak sovs: Du kender måske det der med, at man har købt et par gode bøffer, men hvilken sovs skal man så lave?

Mulighederne er mange, men jeg vil gerne foreslå denne hurtige steak sovs, som du laver med tre simple ingredienser - sennep, kalvefond og fløde.

Når bøfferne er stegt færdige, laver du sovsen direkte i panden. Det betyder, at du får kraften fra stegningen af bøfferne med i din steak sovs.

Samtidig tager den  kun et par minutter at lave, og det er helt perfekt.

For husk altid at lade dine bøffer hvile nogle minutter inden udskæring. Så holder de mere smag og kraft i sig.

Og i mellemtiden laver du denne lækre steaksovs, som kan servere sammen med bøf, ærter og hjemmelavede pommes frites i ovn.

Hvis ikke du har en kalvefond i nærheden, kan du i stedet koge tre deciliter vand op, og tilsætte en hel terning oksebouillon. Det fungerer også.

Opskriften er beregnet til fire personer.

ingredienser til steak sovs

3 deciliter kraftig og velsmagende kalvefond
3-4 teskefulde god sennep (jeg bruger en fransk dijon sennep med honning)
2 deciliter piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Kom en god klat smør på en varm pande, og steg din bøf som de nu skal steges. Tag bøffen/bøfferne af panden, og sæt dem hvile. Husk ALDRIG at overdække med alufolie eller andet - så vil bøfferne nemlig koge videre, og det skal de IKKE !!
  2. Hæld så kalvefond i panden, og kom også sennep i. Hvor meget sennep du bruger afhænger af hvor stærk du ønsker din steak sovs. Du kan altid smage den mere til med sennep til sidst. Lad det koge op og dampe lidt ind.
  3. Tilsæt så fløden, og lad så din steak sovs creme ind ved middel varme indtil den når den ønskede tykkelse og konsistens.
  4. Du skal formentlig ikke tilsætte salt, da steak sovsen er saltet både fra stegningen af din bøf, men også af salt fra den kraftige kalvefond. Men smag gerne til med friskkværnet peber og eventuelt lidt mere sennep.

Servér din sovs varm - og din bøf bliver nu glad for dig.

Se også mine opskrifter på:

Whiskysauce

Skysovs

Sauce bearnaise

Bearnaise sous vide

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. liam skriver

    oktober 29, 2022 at 11:23 am

    dijon sennep er gået hen og belevet dyrt. men jeg har fundet en anden, bornholm klassik sennep, til den halve pris, den smager lige sådan men er lidt grovere. det betyder dog intet

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 29, 2022 at 2:46 pm

      Hej Liam
      Helt enig - den bornholmske sennep er fremragende. Og kan sagtens erstatte den klassiske dijon.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lise Pedersen skriver

    januar 28, 2017 at 2:41 pm

    Prøv også at tilsætte en spsk balsamico og et drys syltede grønne peberkorn ????

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.