• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)

Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)

billederesultat for oksemørbrad sous vide
4.8 fra 63 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
312
SHARES
FacebookMessenger312PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  29. december 2020

Indhold

  1. Min opskrift på oksemørbrad sous vide med præcis tid og temperatur. Det sikrer et ensartet og meget mørt stykke kød. Gælder også kalvemørbrad.
  2. Opskrift på oksemørbrad sous vide
  3. Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)
  4. Tips

Min opskrift på oksemørbrad sous vide med præcis tid og temperatur. Det sikrer et ensartet og meget mørt stykke kød. Gælder også kalvemørbrad.

Oksemørbrad sous vide er den perfekte måde at tilberede oksemørbraden på, og samme metode kan naturligvis anvendes til en kalvemørbrad.

Oksemørbraden er mør i forvejen, men fordelen ved alligevel i din sousvide er, at du kan styre temperaturen meget præcist, og derfor bliver tilberedningen meget ensartet.

Her har jeg krydret mørbraden med lidt tørret rosmarin og timian, men du kan også bare nøjes med salt. Og efter bruning af kødet krydres med friskkværnet peber.

Opskriften er beregnet til fire personer med cirka 200 gram kød til hver.

Og fremgangsmåden er den samme til både oksemørbrad og kalvemørbrad.

Se flere opskrifter:

  • Helstegt oksemørbrad
  • Kartofler sous vide
  • Helstegt kalvemørbrad
  • Flanksteak sous vide
  • Roastbeef sous vide

Opskrift på oksemørbrad sous vide

billederesultat for oksemørbrad sous vide
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)

4.77 fra 63 stemmer
Min opskrift på oksemørbrad sous vide med præcis tid og temperatur. Det sikrer et ensartet og meget mørt stykke kød. Gælder også kalvemørbrad.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 10 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 275
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g oksemørbrad - eller kalvemørbrad
  • rosmarin - tørret
  • timian - tørret
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Start din sous vide op og sæt temperaturen til 58 grader, hvis du ønsker oksemørbraden medium. Ved 54 grader er den mere rød, mens den bliver mere tilberedt ved en højere temperatur. Jeg foretrækker de 58 grader, hvor den er som du kan se på billedet. Og stadig fuldstændig mør!
  2. Afpuds oksemørbrad (eller kalvemørbrad), og skær enderne af, så midterstykket vejer omkring 800 gram. Eller hvad du nu skal bruge.
  3. Krydr kødet med lidt tørret rosmarin og timian, og salt det.
  4. Kom mørbraden i en pose og luk med vakuum. Sørg for at posen er lukket helt tæt om kødet for at sikre den perfekte tilberedning.
  5. Sænk den forsigtigt ned i din sous vide, hvor den nu skal have tre timer. Du kan godt nøjes med lidt mindre tid, men jeg synes resultatet er perfekt efter tre timer.
  6. Efter tilberedning tages posen med oksemørbraden op og kødet tages ud.
  7. Nu kan du enten dele oksemørbraden (eller kalvemørbrad) i bøffer, eller blot brune hele stykket og derefter skære i skiver. Kødet brunes i kort tid i lidt smør på en meget varm pande. Eller ved direkte varme på grillen. Krydres med friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 275kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Oksemørbrad sous vide serveres straks, eventuelt sammen med en bearnaise sauce, der ligeledes laves sous vide.

Dertil naturligvis pommes frites. Eller prøv med med søde kartoffel fritter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erling Simonsen

    maj 29, 2024 at 10:29 pm

    Er vægten lige gyldig i forhold til tiden

    Svar
  2. Lene Madsen

    april 23, 2023 at 1:04 pm

    Kan den ligge i mere end 3 timer i souviden uden at mørne helt?

    Svar
  3. Rasmus Stein Jensen

    august 26, 2022 at 8:28 am

    Hej Holger.
    Jeg har 2 stk okse mørbrad på hver 2,3 kilo, altså i alt 4,6 kilo i 2 poser, er det så samme tilberednings tid på 3 timer ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 26, 2022 at 8:39 am

      Hej Rasmus
      Yes - det bør være det samme. Hvis din sous vide kan klare det og holde samme temperatur, men det bør altså ikke være et probelm.
      Og det lyder lækkert 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Alexander

    december 18, 2020 at 4:34 pm

    Hejsa
    Hvordan forholder man sig til at kødet skal have 58 grader og sovsen(bearnaise) skal have 60 grader?

    Gør det ikke noget at sovsen kun får 58 grader?

    På forhånd tak for svar.

    Mvh. Alexander

    Svar
  5. Kristina

    oktober 03, 2020 at 8:13 pm

    Har lavet denne opskrift ( min første gang med Sous Vide) og jeg er virkelig overrasket over hvor god den blev. Kan man lave 2 stk i samme gryde (har sous vide stav)
    Tak for en fantastisk side.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 04, 2020 at 1:24 pm

      Hej Kristina
      Ja, men tror ikke oksemørbrad kan blive mere lækkert i sig selv, da det jo i forvejen er et meget mørt stykke kød. Og så giver sous vide den altså lige et gear mere. Det er fantastisk.
      Altså, hvis du har plads til det i gryden kan du sagtens lave to ad gangen.
      Og tak fordi du bruger Madens Verden!
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
    • Anne

      september 17, 2024 at 7:58 pm

      Du skriver at den skal serveres med det samme når den tages op af Sous Vide skal den ikke trække en oksemørbrad ?

      Svar
      • Kim

        januar 26, 2025 at 6:43 pm

        Nej - kæde fra sous vide skal ikke vile, temperaturen er ensartet hele vejen igennem, og det er for få fordelt varmen og lade kødsaften “binde sig” til kødet.
        Når du tager kødet ud af vakuum posen er det klar - det er kun nødvendigt at give kødet en stegeskorpe på en meget varm pande i nogle få sekunder før du skærer det ud og serverer 🙂

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required