Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Nougat medaljoner

Nougat medaljoner (lækker kransekage med nougat)

billederesultat for nougat medaljoner
4.7 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook7.9kPinterestSMSEmailMessenger
7.9k
DELINGER
Indhold
  • Nougat medaljoner
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nougat medaljoner
  • Tips
  • Kommentarer

Nougat medaljoner

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 25 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her er min opskrift på nougat medaljoner. Det er nem kransekagekonfekt med fyld af blød nougat, og medaljonerne er meget nemme at lave.
Antal: 15 stk.
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (ca. 50 gram)
  • 150 g blød nougat

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 190 grader varmluft.
  2. Kom flormelis og æggehvide i en skål, og rør det grundigt sammen.
  3. Smuldr så marcipan i, og ælt det sammen med hænderne til en homogen kransekagekonfekt, som kan sprøjtes ud. Du kan også køre kransekagemassen på en røremaskine.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  5. Kom kransekagemasse i en sprøjtepose med stor stjernetyl. Sprøjt derefter medaljoner ud på bagepladen. Antallet afhænger af hvor store du laver dem, men jeg plejer at få ca. 15 nougat medaljoner af denne opskrift.
  6. Med enden på skaftet af trægrydeske trykker nu forsigtigt et hul i midten af hver medaljon, hvor der skal være plads til nougat efter bagning. Dyp gerne enden i lidt koldt vand, så den ikke hænger fast.
  7. Bag nu kransekagemedaljonerne i ca. 10 minutter midt i ovnen, så de bliver godt gyldne.
  8. Imens kommes den bløde nougat i en skål og smeltes i mikroovn eller over et vandbad. Kom derefter den smeltede nougat i en sprøjtepose eller frysepose.
  9. Tag de færdigbagte kransekager ud af ovnen, og tryk igen hullet lidt ud med skaftet på grydeskeen.
  10. Fyld derefter den smeltede nougat i hullerne, så du får de lækre nougat medaljoner.

Næringsindhold

Kalorier147kcalKulhydrater24gProtein3gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gNatrium14mgKalium61mgKostfibre1gSukker18gVitamin A2IUVitamin C0.03mgCalcium13mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på nougat medaljoner

Er du vild med nougat, så skal du prøve disse hjemmelavede nougat medaljoner.

Det er nemme og lækre kransekager, der udhules og derefter fyldes med en blød nougat.

Nougat medaljonerne er gode til såvel kaffen, som dessert og selvfølgelig som kransekage til nytårsaften.

Opskriften giver ca. 15 stk., men du kan jo lave dem som du ønsker.

Se flere opskrifter:

  • Marcipanbolde
  • Strassburger
  • Snickerskugler

Tips

De færdige nougat medaljoner køles helt af, så nougaten stivner helt.

Opbevares efterfølgende på køl eller fryses ned. Generelt har kransekage godt af at blive frosset ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sonja Bjaaland skriver

    oktober 14, 2024 at 2:06 pm

    Hej Holger,
    Tak for mange gode opskrifter 🤗
    Du skriver, at æggehvide og flormelis skal røres godt sammen. Vil det sige, at det ikke skal piskes med håndmikser?
    Bh
    Sonja

    Svar
  2. Gitte skriver

    juli 01, 2023 at 8:59 am

    Kommer du nougaten i før mens de varme?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required