• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper › Hønsekødssuppe - gammeldags opskrift på hønsesuppe

Hønsekødssuppe - gammeldags opskrift på hønsesuppe

billede med gammeldags hønsekødssuppe
En gammeldags hønsekødssuppe, som kan laves på en god suppehøne eller en stor kylling. Begge dele er lige godt. Der tilsættes også grøntsager, og hønsekødssuppen nydes med brød. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  2. april 2024 - Udgivet:  22. november 2021

Del gerne:
484
SHARES
FacebookMessenger484PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en nem opskrift på gammeldags hønsekødssuppe, der koges på en høne eller stor kylling. Kan laves med eller uden kød- og melboller.
  2. Opskrift på gammeldags hønsekødssuppe
  3. Hønsekødssuppe - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Søren Gerickes supperåd
  9. Hønsekødssuppe med kød- og melboller.
  10. Brug skroget til bouillon
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på gammeldags hønsekødssuppe, der koges på en høne eller stor kylling. Kan laves med eller uden kød- og melboller.

Hønsekødssuppe er måske noget de fleste forbinder med pakkerne fra Mou og andre suppefabrikker.

Og selvom Mou med flere laver glimrende supper på deres fabrikker, så er der intet, der slår en hjemmelavet hønsekødssuppe.

Du kan lave suppen med enten en god suppehøne, eller blot købe en stor kylling. Resultatet er lige godt.

Hønsekødssuppe er meget nemt at lave, og suppen passer jo sig selv i de par timer, hvor den står og koger sig fyldig og smagfuld.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Er du vild med suppe? Så skal du også prøve mine opskrifter på oksekødssuppe, blomkålssuppe, minestrone og den nemme kyllingesuppe.

Opskrift på gammeldags hønsekødssuppe

billede med gammeldags hønsekødssuppe

Hønsekødssuppe - nem opskrift

Her får du en nem opskrift på gammeldags hønsekødssuppe, der koges på en høne eller stor kylling. Kan laves med eller uden kød- og melboller.
Bedømmelse
4.7 fra 35 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 1 time time
Tilberedning: 1 time time 45 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Suppe

  • 1 kylling - stor, eller høne
  • 2 l vand
  • 2 porrer - toppe af
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 15 peberkorn - sorte
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld persille
  • salt

Fyld

  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 porrer
  • 1 persillerod
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Høne eller kylling skylles i koldt vand og kommes i en stor suppegryde.
  • Fyld op med vand, så det netop dækker kyllingen. Det plejer at passe med omkring to liter vand.
    billede med høne eller kylling i gryde til hønsekødssuppe
  • Kog vandet og og skum urenheder fra med en hulske.
    billede med skumning af hønsekødssuppe
  • To porretoppe skæres i grove stykker, og det samme gør du med gulerødder, persillerod, bladselleri, løg og hvidløg.
    billede med grøntsager og urter til hønsekødssuppe
  • Kom grøntsagerne ned i gryden, og tilsæt også laurbærblade, peberkorn, timian og persille. Hønsekødssuppen smages til, når den er færdig, men du kan roligt allerede nu tilsætte to teskefulde salt.
    billede med gryde med kogning af hønsekødssuppe
  • Lad suppen koge op, skru ned for varmen, læg låg på gryden og lad nu din hønsekødssuppe simre i to timer.
  • Klargør imens suppeurterne/fyldet. Skær gulerødder, bladselleri og persillerod i små tern, mens porrerene snittes i tynde skiver.
  • Efter de to timer tages høne/kylling og grøntsager op med en hulske. Hønen lægges på et skærebræt og køler lidt af. Grøntsagerne kasseres.
    billede med kylling til hønsekødssuppe
  • Sigt suppen over i en skål og kom den tilbage i gryden. Kog nu hønsekødssuppen lidt ind.
    billede med udkogte grøntsager fra hønsekødssuppe
  • Tilsæt fyldet/suppeurterne og lad det småkoge i 8-10 minutter, så grøntsagerne er næsten møre.
  • Pil kødet fra hønen/kyllingen, skær det i mundrette stykker, og kom det i suppen, hvor det lige varmes igennem.
    billede med færdig hønsekødssuppe med fyld
  • Smag suppen til med salt.
  • Den færdige hønsekødssuppe serveres straks i dybe tallerkner, og du kan drysse suppen med lidt finthakket persille.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
286
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
72
mg
24
%
Natrium
 
1323
mg
58
%
Kalium
 
633
mg
18
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
8675
IU
174
%
Vitamin C
 
17
mg
21
%
Calcium
 
94
mg
9
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Server også gerne et godt stykke brød af nem dej til din hønsekødssuppe.

Søren Gerickes supperåd

Jeg har hørt kokken Søren Gericke sige, at en suppe skal smage af den, der laver suppen.

Med det mente han, at man kan sætte sig eget præg på suppen.

Det betyder, at du ikke skal tage mængden af de enkelte grøntsager helt bogstaveligt, men komme de grøntsager i, som du synes.

Du kan eventuelt med fordel også anvende lidt knoldselleri - både til kogning af suppen, og som fyld i den færdige suppe.

Hønsekødssuppe med kød- og melboller.

Du kan også servere din hønsekødssuppe med kød- og melboller.

Og der er faktisk et par forskellige muligheder her.

Dels kan du anvende hønse- eller kyllingekødet som aftensmad den ene dag, og så spise suppen dagen efter.

Her kommes så fyld i suppen, og der tilsættes hjemmelavede kød- og melboller, som du kan se i opskriften her. Du kan selvfølgelig også købe færdige boller i supermarkedet, og her laver blandt andet netop Mou dem ganske udemærket.

Selvom jeg dog synes, du skal prøve at lave dem selv, for det er nemlig ikke så svært.

Men du kan også servere hønsekødssuppen blot med melboller, og her skal du også komme hønsekødet i suppen.

Så når suppen er færdigkogt, kommes fyldet og koges 8-10 minutter, hvorefter kødet fra hønen eller kyllingen varmes med sammen med melboller.

Brug skroget til bouillon

Lad være med at smide skroget fra kyllingen eller hønen ud.

I stedet kan du anvende den som en bund i en hjemmelavet bouillon, som du finder opskriften på her.

Det er en fin og nem måde at få mere ud af maden på, så vi undgår madspild.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karl

    december 10, 2021 at 10:06 pm

    Serverede denne suppe med hjemmebragt flüte for 3 unge mennesker 21-25 år og den blev godkendt med kommentarer som velsmagende, den er rigtig god og den smager sgu godt!
    👍🏻 herfra

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required