Dette er en opskrift på nem dej til langtidshævet brød, og her får du virkelig et godt stykke brød på den nemme måde. Uden æltning.
Denne opskrift på med en virkelig nem dej skal du virkelig prøve.
Brødene er store, flotte og luftige, og så er de altså utrolig nemme at bage.
På intet tidspunkt skal dejen æltes, og under den lange hævetid passer dejen jo sig selv.
Opskriften giver to gode brød.
Se også disse brødopskrifter:
Opskrift på dej
Dej
Ingredienser
- 4 dl vand - lunkent
- 5 g gær
- 1 tsk sukker
- 450 g hvedemel - gerne manitoba
- 1 tsk salt - med lidt top
Fremgangsmåde
- Lunkent vand hældes i en skål, hvorefter den lille klump gær tilsættes sammen med sukker.
- Rør det straks ud med en grydeske, så sukkeret er helt opløst.
- Derefter tilsættes salt og mel på samme tid.
- Rør nu dejen sammen i 30 sekunder, og nu skal den blot hæve.
- Læg et stykke husholdningsfilm over skålen med din dej, så den bevarer fugten under hævetiden. Eller se i video hvordan du også kan folde dejen undervejs.
- Lad dejen hæve syv timer på køkkenbordet, men den kan også sagtens klare ti timer. Det kommer sig ikke så nøje.
- Drys lidt mel ud på bordet, og vælt dejen ud. Den er rimelig tynd, og det er også meningen.
- Med en paletkniv eller lignende vipper du nu de fire sider ind over midten på dejen, så den samles. Del i to lige store stykker.
- Læg hvert stykke dej på en bageplade med bagepapir, og brødene skal ikke efterhæves yderligere. Eller æltes.
- Bag brødene i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor de først får 10 minutter. Derefter skruer du ned på 225 grader, og giver dem yderligere 10 minutter. Den samlede bagetid er altså cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Disse brød bagt af nem dej skal have en god og mørk skorpe, der giver masser af smag til brødet.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle på en rist i mindst 30 minutter, inden du begynder at skære i dem.
Har du rester tilbage, kan de dagen efter skæres i skiver og bruges til denne opskrift på bruschetta.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mia
*hov, mit spørgsmål kom ind under en anden kommentar, så prøver lige her 🙂
Hej Holger,
Har bagt dette brød mange gange - og det er fantastisk!!
Jeg skal på sommerferie i syden til sommer, og vil gerne bage brødet. Så vidt jeg husker, har de kun tørgær i butikkerne. Kan det lade sig gøre, og i så fald hvor meget skal man bruge?
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Tak for det - og det er helt ok 🙂
Ja da, du kan sagtens bruge tørgær. Husk blot at væsken skal være lidt lunere.
Jeg har lavet en gær omregner her: https://madensverden.dk/gaer-omregner/
Alt det bedste - og god tur sydpå
Holger
Nia
Mia, hvis du vil være fri for at skulle veje af på ferien, så vil jeg bare fortælle at jeg bager det med en 1/4 tsk tørgær og bare koldt vand… det bliver perfekt hver gang.
Lene
Godt og velsmagende brød. Jeg kan bare ikke finde ud af at få skorpen sprød 🤔
Martin Rasmussen
godt brød.
Jytte Bie
Lækkert brød og luftigt
Susi
Vil man kunne bruge denne opskrift til et grydebrød i stedet for?
Claudia
Lækkert brød, som jeg bager igen og igen!
Tove Petterson
Hei jeg heter Tove petterson fra Stavanger 🤗 jeg bakte disse brødene i går, jeg hadde forsteket solsikke, linfrø og sesamfrø, for å få en mer nøtte smak ,og hadde det i brød deigen!!! Det er det beste brødet vi har smakt!!!! Tusen takk for nydelig oppskrift 🥳🤩 hilsen meg fra Norge
Erik Pedersen
det er meget bedre når man bager brødet 250 gr. varmluft i 30 min så er ´det bagt super godt
Tine
Hej kan man stille dej i køleskab feks fra fredag kl 14 og så bage det lørdag kl 10?? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Tine
Ja da - det kan du sagtens. Men nedsæt så gærmængden lidt mere. Jeg ville nok kun bruge 3 gram så 🙂
Husk at tage dejen ud af køleskabet en times tid før bagning.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Cecilie
Hej Holger
Egner brødet sig til at blive bagt dagen før det skal bruges, eller er det bedst på dagen?
mvh Cecilie
Holger Rørby Madsen
Hej Cecilie
Det kan du tro - det kan du roligt gøre.
Brødet er også godt at fryse ned.
Alt det bedste
Holger