Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Nem dej til langtidshævet brød (uden æltning)

Nem dej til langtidshævet brød (uden æltning)

Billederesultat for nem dej til langtidshævet brød
4.7 fra 164 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5.1k
SHARES
FacebookMessenger5.1kPinterestEmailSMS

Dette er en opskrift på nem dej til langtidshævet brød, og her får du virkelig et godt stykke brød på den nemme måde. Uden æltning.

Denne opskrift på med en virkelig nem dej skal du virkelig prøve.

Brødene er store, flotte og luftige, og så er de altså utrolig nemme at bage.

På intet tidspunkt skal dejen æltes, og under den lange hævetid passer dejen jo sig selv. Opskriften giver to gode brød.

Se også disse brødopskrifter:

  • Ciabatta boller fra Italien
  • Æltning af dej
  • Verdens bedste grydebrød
  • Franskbrød
Indhold
  • Dette er en opskrift på nem dej til langtidshævet brød, og her får du virkelig et godt stykke brød på den nemme måde. Uden æltning.
  • Nem dej til langtidshævet brød
  • Tips
  • Kommentarer

Nem dej til langtidshævet brød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 164 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 7 timer t
Samlet tid 7 timer t 25 minutter min
Dette er en opskrift på nem dej til langtidshævet brød, og her får du virkelig et godt stykke brød på den nemme måde. Uden æltning.
Antal 2 stk.
Ret Brød
Køkken Dansk

Ingredienser

  • 4 dl vand lunkent
  • 5 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 450 g hvedemel gerne manitoba
  • 1 tsk salt med lidt top
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde

  1. Lunkent vand hældes i en skål, hvorefter den lille klump gær tilsættes sammen med sukker.
  2. Rør det straks ud med en grydeske, så sukkeret er helt opløst.
  3. Derefter tilsættes salt og mel på samme tid.
  4. Rør nu dejen sammen i 30 sekunder, og nu skal den blot hæve.
  5. Læg et stykke husholdningsfilm over skålen med din dej, så den bevarer fugten under hævetiden. Eller se i video hvordan du også kan folde dejen undervejs.
  6. Lad dejen hæve syv timer på køkkenbordet, men den kan også sagtens klare ti timer. Det kommer sig ikke så nøje.
  7. Drys lidt mel ud på bordet, og vælt dejen ud. Den er rimelig tynd, og det er også meningen.
  8. Med en paletkniv eller lignende vipper du nu de fire sider ind over midten på dejen, så den samles. Del i to lige store stykker.
  9. Læg hvert stykke dej på en bageplade med bagepapir, og brødene skal ikke efterhæves yderligere. Eller æltes.
  10. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor de først får 10 minutter. Derefter skruer du ned på 225 grader, og giver dem yderligere 10 minutter. Den samlede bagetid er altså cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier829kcalKulhydrater174gProtein23gFedt2gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt0.2gNatrium1178mgKalium256mgKostfibre6gSukker3gCalcium41mgJern11mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening
Billede resultat for dej til brød

Tips

Disse brød bagt af nem dej skal have en god og mørk skorpe, der giver masser af smag til brødet.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle på en rist i mindst 30 minutter, inden du begynder at skære i dem.

Har du rester tilbage, kan de dagen efter skæres i skiver og bruges til denne opskrift på bruschetta. Læs også: Må man bruge lunkent vand fra vandhanen til bagning?

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Surya Odu skriver

    september 14, 2025 at 10:08 pm

    Svar
  2. Lis skriver

    september 05, 2025 at 9:59 am

    Så nemt og så lækkert brød.

    Svar
  3. Dina skriver

    juli 08, 2025 at 9:41 am

    Hej

    Hvor mange gange finder du dejen under hæveforløbet?

    På forhånd tak

    Dbh Dina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 08, 2025 at 9:47 am

      Hej Dina
      Typisk en 5-10 gange. Jeg gør det når jeg lige kommer forbi dejen, men det kommer sig ikke så nøje 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required