Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Dej

Nem dej til langtidshævet brød (uden æltning)

Billederesultat for nem dej til langtidshævet brød
4.7 fra 164 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5.1k
SHARES
FacebookMessenger5.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Nem dej til langtidshævet brød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Kommentarer

Nem dej til langtidshævet brød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 164 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hævetid: 7 timer t
Samlet tid: 7 timer t 25 minutter min
Dette er en opskrift på nem dej til langtidshævet brød, og her får du virkelig et godt stykke brød på den nemme måde. Uden æltning.
Antal: 2 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 dl vand (lunkent )
  • 5 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 450 g hvedemel (gerne manitoba )
  • 1 tsk salt (med lidt top)

Fremgangsmåde

  1. Lunkent vand hældes i en skål, hvorefter den lille klump gær tilsættes sammen med sukker.
  2. Rør det straks ud med en grydeske, så sukkeret er helt opløst.
  3. Derefter tilsættes salt og mel på samme tid.
  4. Rør nu dejen sammen i 30 sekunder, og nu skal den blot hæve.
  5. Læg et stykke husholdningsfilm over skålen med din dej, så den bevarer fugten under hævetiden. Eller se i video hvordan du også kan folde dejen undervejs.
  6. Lad dejen hæve syv timer på køkkenbordet, men den kan også sagtens klare ti timer. Det kommer sig ikke så nøje.
  7. Drys lidt mel ud på bordet, og vælt dejen ud. Den er rimelig tynd, og det er også meningen.
  8. Med en paletkniv eller lignende vipper du nu de fire sider ind over midten på dejen, så den samles. Del i to lige store stykker.
  9. Læg hvert stykke dej på en bageplade med bagepapir, og brødene skal ikke efterhæves yderligere. Eller æltes.
  10. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor de først får 10 minutter. Derefter skruer du ned på 225 grader, og giver dem yderligere 10 minutter. Den samlede bagetid er altså cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier829kcalKulhydrater174gProtein23gFedt2gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt0.2gNatrium1178mgKalium256mgKostfibre6gSukker3gCalcium41mgJern11mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Denne opskrift på med en virkelig nem dej skal du virkelig prøve.

Brødene er store, flotte og luftige, og så er de altså utrolig nemme at bage.

På intet tidspunkt skal dejen æltes, og under den lange hævetid passer dejen jo sig selv. Opskriften giver to gode brød.

Se også disse brødopskrifter:

  • Ciabatta boller fra Italien
  • Æltning af dej
  • Verdens bedste grydebrød
  • Franskbrød
Billede resultat for dej til brød

Tips

Disse brød bagt af nem dej skal have en god og mørk skorpe, der giver masser af smag til brødet.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle på en rist i mindst 30 minutter, inden du begynder at skære i dem.

Har du rester tilbage, kan de dagen efter skæres i skiver og bruges til denne opskrift på bruschetta. Læs også: Må man bruge lunkent vand fra vandhanen til bagning?

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Surya Odu skriver

    september 14, 2025 at 10:08 pm

    Svar
  2. Lis skriver

    september 05, 2025 at 9:59 am

    Så nemt og så lækkert brød.

    Svar
  3. Dina skriver

    juli 08, 2025 at 9:41 am

    Hej

    Hvor mange gange finder du dejen under hæveforløbet?

    På forhånd tak

    Dbh Dina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 08, 2025 at 9:47 am

      Hej Dina
      Typisk en 5-10 gange. Jeg gør det når jeg lige kommer forbi dejen, men det kommer sig ikke så nøje 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Mia skriver

    januar 15, 2025 at 10:04 am

    *hov, mit spørgsmål kom ind under en anden kommentar, så prøver lige her 🙂
    Hej Holger,
    Har bagt dette brød mange gange - og det er fantastisk!!
    Jeg skal på sommerferie i syden til sommer, og vil gerne bage brødet. Så vidt jeg husker, har de kun tørgær i butikkerne. Kan det lade sig gøre, og i så fald hvor meget skal man bruge?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 15, 2025 at 10:47 am

      Hej Pia
      Tak for det - og det er helt ok 🙂
      Ja da, du kan sagtens bruge tørgær. Husk blot at væsken skal være lidt lunere.
      Jeg har lavet en gær omregner her: https://madensverden.dk/gaer-omregner/
      Alt det bedste - og god tur sydpå
      Holger

      Svar
    • Nia skriver

      februar 21, 2025 at 8:32 am

      Mia, hvis du vil være fri for at skulle veje af på ferien, så vil jeg bare fortælle at jeg bager det med en 1/4 tsk tørgær og bare koldt vand… det bliver perfekt hver gang.

      Svar
  5. Lene skriver

    december 28, 2024 at 6:13 pm

    Godt og velsmagende brød. Jeg kan bare ikke finde ud af at få skorpen sprød 🤔

    Svar
  6. Martin Rasmussen skriver

    november 11, 2024 at 9:50 am

    godt brød.

    Svar
  7. Jytte Bie skriver

    oktober 28, 2024 at 1:29 pm

    Lækkert brød og luftigt

    Svar
  8. Susi skriver

    september 12, 2024 at 9:22 pm

    Vil man kunne bruge denne opskrift til et grydebrød i stedet for?

    Svar
  9. Claudia skriver

    juni 01, 2024 at 8:56 pm

    Lækkert brød, som jeg bager igen og igen!

    Svar
  10. Tove Petterson skriver

    april 24, 2024 at 7:32 pm

    Hei jeg heter Tove petterson fra Stavanger 🤗 jeg bakte disse brødene i går, jeg hadde forsteket solsikke, linfrø og sesamfrø, for å få en mer nøtte smak ,og hadde det i brød deigen!!! Det er det beste brødet vi har smakt!!!! Tusen takk for nydelig oppskrift 🥳🤩 hilsen meg fra Norge

    Svar
  11. Erik Pedersen skriver

    april 19, 2024 at 7:37 am

    det er meget bedre når man bager brødet 250 gr. varmluft i 30 min så er ´det bagt super godt

    Svar
  12. Tine skriver

    oktober 26, 2023 at 5:12 pm

    Hej kan man stille dej i køleskab feks fra fredag kl 14 og så bage det lørdag kl 10?? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 27, 2023 at 6:02 am

      Hej Tine
      Ja da - det kan du sagtens. Men nedsæt så gærmængden lidt mere. Jeg ville nok kun bruge 3 gram så 🙂
      Husk at tage dejen ud af køleskabet en times tid før bagning.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  13. Cecilie skriver

    juli 06, 2023 at 12:48 pm

    Hej Holger
    Egner brødet sig til at blive bagt dagen før det skal bruges, eller er det bedst på dagen?
    mvh Cecilie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 06, 2023 at 4:51 pm

      Hej Cecilie
      Det kan du tro - det kan du roligt gøre.
      Brødet er også godt at fryse ned.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required