Dette er en opskrift på nem dej til langtidshævet brød, og her får du virkelig et godt stykke brød på den nemme måde. Uden æltning.
Denne opskrift på med en virkelig nem dej skal du virkelig prøve.
Brødene er store, flotte og luftige, og så er de altså utrolig nemme at bage.
På intet tidspunkt skal dejen æltes, og under den lange hævetid passer dejen jo sig selv.
Opskriften giver to gode brød.
Opskrift på dej til langtidshævet brød
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 4 deciliter vand - lunkent
- 5 gram gær
- 1 teskefuld sukker
- 450 gram hvedemel - gerne manitoba
- 1 teskefuld salt - med lidt top
Sådan gør du
- Lunkent vand hældes i en skål, hvorefter den lille klump gær tilsættes sammen med sukker.
- Rør det straks ud med en grydeske, så sukkeret er helt opløst.
- Derefter tilsættes salt og mel på samme tid.
- Rør nu dejen sammen i 30 sekunder, og nu skal den blot hæve.
- Læg et stykke husholdningsfilm over skålen med din dej, så den bevarer fugten under hævetiden. Eller se i video hvordan du også kan folde dejen undervejs.
- Lad dejen hæve syv timer på køkkenbordet, men den kan også sagtens klare ti timer. Det kommer sig ikke så nøje.
- Drys lidt mel ud på bordet, og vælt dejen ud. Den er rimelig tynd, og det er også meningen.
- Med en paletkniv eller lignende vipper du nu de fire sider ind over midten på dejen, så den samles. Del i to lige store stykker.
- Læg hvert stykke dej på en bageplade med bagepapir, og brødene skal ikke efterhæves yderligere. Eller æltes.
- Bag brødene i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor de først får 10 minutter. Derefter skruer du ned på 225 grader, og giver dem yderligere 10 minutter. Den samlede bagetid er altså cirka 20 minutter.
Næringsindhold
Video
Tips
Disse brød bagt af nem dej skal have en god og mørk skorpe, der giver masser af smag til brødet.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle på en rist i mindst 30 minutter, inden du begynder at skære i dem.
Har du rester tilbage, kan de dagen efter skæres i skiver og bruges til denne opskrift på bruschetta.
Mangler du inspiration på gode brødopskrifter - så finder du dem her.
Se også disse brødopskrifter:
Erik Pedersen
det er meget bedre når man bager brødet 250 gr. varmluft i 30 min så er ´det bagt super godt
Tine
Hej kan man stille dej i køleskab feks fra fredag kl 14 og så bage det lørdag kl 10?? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Tine
Ja da - det kan du sagtens. Men nedsæt så gærmængden lidt mere. Jeg ville nok kun bruge 3 gram så 🙂
Husk at tage dejen ud af køleskabet en times tid før bagning.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger