• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Nem dej til langtidshævet brød (uden æltning)

Nem dej til langtidshævet brød (uden æltning)

Billederesultat for nem dej til langtidshævet brød
4.7 fra 162 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5.1k
SHARES
FacebookMessenger5.1kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2023 - Udgivet: 31. oktober 2020

Dette er en opskrift på nem dej til langtidshævet brød, og her får du virkelig et godt stykke brød på den nemme måde. Uden æltning.

Denne opskrift på med en virkelig nem dej skal du virkelig prøve.

Brødene er store, flotte og luftige, og så er de altså utrolig nemme at bage.

På intet tidspunkt skal dejen æltes, og under den lange hævetid passer dejen jo sig selv. Opskriften giver to gode brød.

Se også disse brødopskrifter:

  • Ciabatta boller fra Italien
  • Æltning af dej
  • Verdens bedste grydebrød
  • Franskbrød
Indhold på siden
  • Dette er en opskrift på nem dej til langtidshævet brød, og her får du virkelig et godt stykke brød på den nemme måde. Uden æltning.
  • Nem dej til langtidshævet brød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Kommentarer
Billederesultat for nem dej til langtidshævet brød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem dej til langtidshævet brød

4.70 fra 162 stemmer
Dette er en opskrift på nem dej til langtidshævet brød, og her får du virkelig et godt stykke brød på den nemme måde. Uden æltning.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 7 timer t
Samlet tid 7 timer t 25 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 829
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 dl vand - lunkent
  • 5 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 450 g hvedemel - gerne manitoba
  • 1 tsk salt - med lidt top

Fremgangsmåde
 

  1. Lunkent vand hældes i en skål, hvorefter den lille klump gær tilsættes sammen med sukker.
  2. Rør det straks ud med en grydeske, så sukkeret er helt opløst.
  3. Derefter tilsættes salt og mel på samme tid.
  4. Rør nu dejen sammen i 30 sekunder, og nu skal den blot hæve.
  5. Læg et stykke husholdningsfilm over skålen med din dej, så den bevarer fugten under hævetiden. Eller se i video hvordan du også kan folde dejen undervejs.
  6. Lad dejen hæve syv timer på køkkenbordet, men den kan også sagtens klare ti timer. Det kommer sig ikke så nøje.
  7. Drys lidt mel ud på bordet, og vælt dejen ud. Den er rimelig tynd, og det er også meningen.
  8. Med en paletkniv eller lignende vipper du nu de fire sider ind over midten på dejen, så den samles. Del i to lige store stykker.
  9. Læg hvert stykke dej på en bageplade med bagepapir, og brødene skal ikke efterhæves yderligere. Eller æltes.
  10. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor de først får 10 minutter. Derefter skruer du ned på 225 grader, og giver dem yderligere 10 minutter. Den samlede bagetid er altså cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 829kcalKulhydrater: 174gProtein: 23gFedt: 2gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.2gNatrium: 1178mgKalium: 256mgKostfibre: 6gSukker: 3gCalcium: 41mgJern: 11mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
Billede resultat for dej til brød

Tips

Disse brød bagt af nem dej skal have en god og mørk skorpe, der giver masser af smag til brødet.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle på en rist i mindst 30 minutter, inden du begynder at skære i dem.

Har du rester tilbage, kan de dagen efter skæres i skiver og bruges til denne opskrift på bruschetta. Læs også: Må man bruge lunkent vand fra vandhanen til bagning?

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dina

    juli 08, 2025 at 9:41 am

    Hej

    Hvor mange gange finder du dejen under hæveforløbet?

    På forhånd tak

    Dbh Dina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 08, 2025 at 9:47 am

      Hej Dina
      Typisk en 5-10 gange. Jeg gør det når jeg lige kommer forbi dejen, men det kommer sig ikke så nøje 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mia

    januar 15, 2025 at 10:04 am

    *hov, mit spørgsmål kom ind under en anden kommentar, så prøver lige her 🙂
    Hej Holger,
    Har bagt dette brød mange gange - og det er fantastisk!!
    Jeg skal på sommerferie i syden til sommer, og vil gerne bage brødet. Så vidt jeg husker, har de kun tørgær i butikkerne. Kan det lade sig gøre, og i så fald hvor meget skal man bruge?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 15, 2025 at 10:47 am

      Hej Pia
      Tak for det - og det er helt ok 🙂
      Ja da, du kan sagtens bruge tørgær. Husk blot at væsken skal være lidt lunere.
      Jeg har lavet en gær omregner her: https://madensverden.dk/gaer-omregner/
      Alt det bedste - og god tur sydpå
      Holger

      Svar
    • Nia

      februar 21, 2025 at 8:32 am

      Mia, hvis du vil være fri for at skulle veje af på ferien, så vil jeg bare fortælle at jeg bager det med en 1/4 tsk tørgær og bare koldt vand… det bliver perfekt hver gang.

      Svar
  3. Lene

    december 28, 2024 at 6:13 pm

    Godt og velsmagende brød. Jeg kan bare ikke finde ud af at få skorpen sprød 🤔

    Svar
  4. Martin Rasmussen

    november 11, 2024 at 9:50 am

    godt brød.

    Svar
  5. Jytte Bie

    oktober 28, 2024 at 1:29 pm

    Lækkert brød og luftigt

    Svar
  6. Susi

    september 12, 2024 at 9:22 pm

    Vil man kunne bruge denne opskrift til et grydebrød i stedet for?

    Svar
  7. Claudia

    juni 01, 2024 at 8:56 pm

    Lækkert brød, som jeg bager igen og igen!

    Svar
  8. Tove Petterson

    april 24, 2024 at 7:32 pm

    Hei jeg heter Tove petterson fra Stavanger 🤗 jeg bakte disse brødene i går, jeg hadde forsteket solsikke, linfrø og sesamfrø, for å få en mer nøtte smak ,og hadde det i brød deigen!!! Det er det beste brødet vi har smakt!!!! Tusen takk for nydelig oppskrift 🥳🤩 hilsen meg fra Norge

    Svar
  9. Erik Pedersen

    april 19, 2024 at 7:37 am

    det er meget bedre når man bager brødet 250 gr. varmluft i 30 min så er ´det bagt super godt

    Svar
  10. Tine

    oktober 26, 2023 at 5:12 pm

    Hej kan man stille dej i køleskab feks fra fredag kl 14 og så bage det lørdag kl 10?? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 27, 2023 at 6:02 am

      Hej Tine
      Ja da - det kan du sagtens. Men nedsæt så gærmængden lidt mere. Jeg ville nok kun bruge 3 gram så 🙂
      Husk at tage dejen ud af køleskabet en times tid før bagning.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Cecilie

    juli 06, 2023 at 12:48 pm

    Hej Holger
    Egner brødet sig til at blive bagt dagen før det skal bruges, eller er det bedst på dagen?
    mvh Cecilie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 06, 2023 at 4:51 pm

      Hej Cecilie
      Det kan du tro - det kan du roligt gøre.
      Brødet er også godt at fryse ned.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan
  • Rugboller
    Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften
hvor meget gær skal man bruge
Hvor meget gær skal man bruge?→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required