Få min opskrift på mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette. En sund og lækker salat, der er nem at lave som lækkert til tilbehør.
Her får du min opskrift på en vidunderlig salat med mukimame med bulgur, grønne bønner og vinaigrette.
Salaten er mættende, nem at lave og smager virkelig godt - og så er den selvfølgelig sund.
Hvis du undrer dig over hvad mukimame er, så kan jeg fortælle at er de bælgede edamamebønner. Du kan læse mere om mukimame og edamame her.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette
Ingredienser
- 150 g bulgur - koges som anvist
- 150 g edamamebønner - bælgede, altså mukimame
- 200 g grønne bønner
- 1 lille rødløg - finthakket
- 50 g tranebær - tørrede
- 40 g mandler - hakkede
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike
- 1 spsk akaciehonning
- 2 tsk sennep - efter egen smag
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog bulgur som anvist på pakken. Kogetiderne kan variere en del, så brug vejledningen på pakken, men min erfaring er også, at den ikke altid passer. Så smag dig frem. Bulgur skal ikke overkoges. Hæld vandet fra.
- Giv mukimame bønner og grønne bønner et hurtigt opkog i letsaltet vand (ca. 2 minutter), og hæld derefter vandet fra.
- Rør olivenolie sammen med æbleeddike , honning, sennep, salt og friskkværnet peber. Smag din vinaigrette godt til.
- Vend bulgur sammen med mukimamebønner, de grønne bønner og dressingen i en skål. Fordel den i et pænt fad.
- Drys med tørrede tranebær og hakkede mandler.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige salat med mukimamebønner, bulgur, grønne bønner og vinaigrette serveres straks.
Brug til den ovnstegt kylling, frikadeller og mange andre klassiske retter. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den sunde salat her.