Muffins og cupcakes bliver tit slået i hartkorn, men der er forskel på de to forskellige kager. Her kan du se forskellen plus få opskrifter på begge.
Muffins og cupcakes - de to forskellige slags bagværk laves begge i forme. Vi kan pynte dem, som vi vil, og de er mundrette at have med på farten.
Men hvad er så forskellen på muffins og cupcakes? Er det blot forskellige betegnelser for de samme kager, eller gemmer der sig en forklaring?
Det sidste kan vi svare ja til. Der er forskel på de to typer, uanset hvad vi fylder i dem.
Den kendte britiske kok, Nigella Lawson, beskriver forskellen således: 'Den største forskel er mikse-metoden og typen af væske, man kommer i dejen'.
Muffins
Muffins skal helst være svampede med top foroven. Den svampede konsistens får man ved at mikse de tørre ingredienser sammen først.
Så piskes de våde ingredienser som æg og smør i en anden skål for derefter at vende vådt og tørt hurtigt sammen.
Ofte vil muffins indeholde mere væske end æg i forhold til cupcakes.
Muffins vil ofte være større end cupcakes med en rund top. Man kan også lave mad-muffins til picnickurven eller madpakken som disse:
Cupcakes
Cupcakes laves ud fra den traditionelle måde at lave for eksempel sukkerbrødskage på.
Smør eller neutral madolie og sukker piskes sammen, derefter slås æggene ud i dejen og til sidst vendes de tørre ingredienser i. Det giver en mere sandkageagtig konsistens end metoden med muffins.
Muffins og cupcakes kan begge pyntes, men typisk vil man sjældent spise cupcakes uden en topping og andet pynt.
Cupcakes vil i det hele tage ofte indeholde mere sukker end muffins, og derfor være mere kalorierige.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden