Opskrift på kagedame af banankage, som er en skøn og nem hjemmebagt kagemand af banankage. Perfekt til fødselsdag.
Skal du bage din egen kagemand eller kagedame til fødselsdag? Så skal du prøve den her kagedame af banankage.
Kagedamen eller kagemanden (det bestemmer du) er nem at lave og smager forrygende! Og den vil være et kæmpestort hit hos både store og små gæster.
Her har vi lavet kagedamen af en skøn banankage med stykker af mørk chokolade, og det plejer at vække begejstring.
Du bager den i en hel bradepande, så der er kage nok til 20 til 24 gæster.
Pynt den gerne med hovedpersonens yndlingsslik, og så det ligner fødselaren! Prøv også den populære opskrift på klassisk banankage.
Opskrift på kagedame af banankage
Kagedame af banankage (nem kagemand i hel bradepande)
Ingredienser
- 300 gram smør - blødt
- 600 gram sukker
- 20 gram vaniljesukker
- 12 æg
- 400 gram hvedemel
- 20 gram bagepulver
- 1 nip salt
- 800 gram banan - most
- 250 gram mørk chokolade
Glasur
- 30 gram æggehvide
- 150 gram flormelis
Slik
- 150 gram slik - blandet
- 94 gram lakridssnørebånd - svarende til en pose
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det kan nå at blive blødt, før du bruger det. Du kan også blødgøre det i mikrobølgeovnen, men det må endelig ikke smelte.
- Kom 300 gram smør, 600 gram sukker og 20 gram vaniljesukker i en røreskål og pisk det grundigt med en elpisker. Du kan også røre dejen i din røremaskine med piskeriset.
- Kom nu 12 æg i smør-sukkermassen. Kom et i ad gangen. Det er vigtigt for at undgå at dejen skiller.
- Tag en ny skål og vej 400 gram hvedemel, 20 gram bagepulver og 1 nip salt af og vend det rundt, så det er blandet.
- Mos 800 gram banan. Det gør ikke noget, at bananerne er meget modne. Det giver blot en sødere kage.
- Hak 250 gram mørk chokolade i små tern.
- Kom melblandingen og bananmosen i dejen lidt ad gangen og pisk det i med elpiskeren.
- Vend til sidst chokoladestykkerne i dejen med en grydeske eller dejskraber.
- Beklæd en stor bradepande på 30 gange 40 centimeter med bagepapir og hæld dejen i den og bred dejen jævn ud over hele bradepanden.
- Bag din kagedame af banankage ved 200 grader over- og undervarme i 35 minutter.
- Stik i kagen med en gaffel eller kødnål for at tjekke om den er helt færdigbagt. Hvis der er dej på nålen, giver du den et par minutter mere.
- Når kagen er færdigbagt, lader du den køle helt af, inden du pynter den.
- Rør den hvide glasur af 30 gram æggehvide og 150 gram flormelis og kom den i en sprøjtepose eller frysepose.
- Klip et meget lille hul i sprøjteposen, så du nemt kan tegne din kagedame eller kagemand. Tegn kagedamen og pynt med cirka 150 gram slik og 1 pose lakridssnørrebånd (94 gram lakridssnørebånd) som hår.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad dig altid inspirere af dagens hovedperson, når kagen pyntes.
På vores kagedame af banankage har vi lavet en lang fletning, fordi det er sådan vores fødselar ser ud!
Du kan også prøve en af vores andre opskrifter på kagemand:
Kagemand af chokoladekage i bradepande
Brunsvigerkagemand til fødselsdagen
Katrine Rørby Madsen
Tak for at bruge denne opskrift. Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give opskriften stjerner.