Kagemand af chokoladekage, der bages i en bradepande. Lækker kagemand, der er nem at bage, og hvor der er rigelig kagemand til 24 personer.
Det er ikke svært, at bage sin egen kagemand af chokoladekage - og pynte den med lidt slik.
Den laves i en bradepande, og tegnes op efter bagning.
Pynt med Matador-mix, og lakrids, jordbær - eller karamelsnørrer som hår.
I kagemanden bør der være nok til ca. 24 personer.
Opskrift på kagemand af chokoladekage
Ingredienser
- 8 æg
- 4 deciliter sukker
- 4 deciliter brun farin
- 8 deciliter mel
- 4 teskefulde bagepulver
- 4 teskefulde vaniljesukker
- 2 deciliter kakao
- 400 gram smør jo, det er to pakker
- 4 deciliter mælk
Sådan gør du
- Slå æggene ud i en skål, og tjek at der ikke er æggeskaller! Kom så sukker og brun farin ved, og pisk det luftigt. Det tager fem minutter med el-pisker, og det er vigtigt det bliver luftigt.
- Smelt smørret ved lav varme i en kasserolle, og det køle lidt af.
- I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kakao.
- Sigt det ned i æggeblandingen, og vend det rundt med en dejskraber eller grydeske. Her skal du IKKE bruge el-pisker.
- Tilsæt også gradvist mælk og det smeltede smør, og rør forsigtigt dejen sammen.
- Smør en bradepande med fedtstof - sørg for at komme godt rundt i alle hjørner.
- Hæld så dejen op i bradepanden, og glat den ud, så dejen er jævnt fordelt i hele bradepanden.
- Bag nu din kagemand af chokoladekage ved 200 grader varmluft, og her skal den bages i 30-35 minutter.
- Stik en kødnål eller strikkepind i kagen, og hvis ikke dejen hænger fast, ja så er den færdig.
- Tag chokoladekagen ud og lad den køle af.
- Tegn nu en kagekone eller kagemand op med en tynd stråle glasur, og fyld den ud med farvet glasur, som du laver af flormeslis, vand og lidt frugtfarve.
Næringsindhold
Tips
Så er din kagemand af chokoladekage klar til servering, og den bliver I glade for.
Sæt også flag og lys i kanten rundt om kagekonen/kagemanden.
Se også disse opskrifter:
Stine
Hej Holger. Kan kagen bages aftenen før den skal serveres og holde sig frisk?