• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Brunsvigerkagemand til fødselsdagen

Brunsvigerkagemand til fødselsdagen

billede med brunsvigerkagemand
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. august 2022 - Udgivet: 11. august 2022

Brunsvigerkagemand er en af de bedste kager til fødselsdagen. Den er dejlig svampet og blød, og så smager den fantastisk af remonce.

Brunsvigerkagemand er bare så lækker. Den består af en slags blød gærdej, der både er svampet og velsmagende blandt andet af en smule kardemomme.

Derudover er der et tykt lag remonce, som synker ned i dejen og gør kagen sød og aromatisk, så bliver det altså ikke bedre.

Det gør også, at denne kage er perfekt til fødselsdage. Især når man dekorerer kagen med slik, så er man i hvert fald garanteret, at man bliver populær hos børnene. En lækker kagemand med brunsviger.

Opskrift på brunsvigerkagemand

billede med brunsvigerkagemand
Rakel Seneca

Brunsvigerkagemand

4.84 fra 6 stemmer
Brunsvigerkagemand er en af de bedste kager til fødselsdagen. Den er dejlig svampet og blød, og så smager den fantastisk af remonce.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
hævning 1 time t
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 525
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Remonce
  • 100 g smør
  • 1 knivspids salt
  • 125 g brun farin
  • 0,5 tsk kanel - stødt
Kage
  • 1 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 40 g smør - usaltet
  • 0,5 tsk salt
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 stk æg
  • 250 g hvedemel
  • blandet slik

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave remoncen; I en lille gryde tilføjes smør, salt, brun farin og kanel. Smelt det langsomt sammen under lav varme, imens du rører rundt.
  2. Lad remoncen køle helt af, mens du laver kagen.
  3. Start med at varme mælken op til lillefingervarme og smuldr gæren ud i mælken. Smelt nu smørret og tilføj til mælke-gærblandingen, når smørret er lunt.
  4. Tilføj derefter salt, sukker, kardemomme og æg. Rør det godt sammen og tilføj hvedemel. Rør dejen sammen, den vil være meget klistret, men det er meningen.
  5. Ælt dejen i cirka fem minutter. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  6. Form dejen, så den ligner en kagemand og gør dejen en smule flad. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
  7. Når dejen er hævet, trykker du dybe huller rundt omkring i dejen. Fordel remoncen udover dejen, og lad den falde ned i hullerne.
  8. Bag derefter din brunsvigerkagemand i en forvarmet ovn ved 175 grader i 25 minutter.
  9. Lad kagen køle en smule ned og pynt derefter med slik.

Næringsindhold

Kalorier: 525kcalKulhydrater: 70gProtein: 7gFedt: 25gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 82mgNatrium: 439mgKalium: 113mgKostfibre: 2gSukker: 36gVitamin A: 688IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan bruge lige præcis det slik, som du bedst kan lide til at dekorere din brunsvigerkagemand eller -kone.

Ellers kan du også undlade slikket, hvis du foretrækker en mere klassisk brunsvigersmag.

Se andre opskrifter til fødselsdagen:

Hjemmelavede fødselsdagsboller

Sukkerbrødskage med jordbær og flødeskum

Kagemand af frugt til børnefødselsdagen

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required