Brunsvigerkagemand er en af de bedste kager til fødselsdagen. Den er dejlig svampet og blød, og så smager den fantastisk af remonce.
Brunsvigerkagemand er bare så lækker. Den består af en slags blød gærdej, der både er svampet og velsmagende blandt andet af en smule kardemomme.
Derudover er der et tykt lag remonce, som synker ned i dejen og gør kagen sød og aromatisk, så bliver det altså ikke bedre.
Det gør også, at denne kage er perfekt til fødselsdage. Især når man dekorerer kagen med slik, så er man i hvert fald garanteret, at man bliver populær hos børnene. En lækker kagemand med brunsviger.
Opskrift på brunsvigerkagemand
Ingredienser
Remonce
- 100 gram smør
- 1 knivspids salt
- 125 gram brun farin
- 0,5 tsk kanel stødt
Kage
- 1 dl sødmælk
- 25 gram gær
- 40 gram smør usaltet
- 0,5 tsk salt
- 25 gram sukker
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 stk æg
- 250 gram hvedemel
- blandet slik
Sådan gør du
- Start med at lave remoncen; I en lille gryde tilføjes smør, salt, brun farin og kanel. Smelt det langsomt sammen under lav varme, imens du rører rundt.
- Lad remoncen køle helt af, mens du laver kagen.
- Start med at varme mælken op til lillefingervarme og smuldr gæren ud i mælken. Smelt nu smørret og tilføj til mælke-gærblandingen, når smørret er lunt.
- Tilføj derefter salt, sukker, kardemomme og æg. Rør det godt sammen og tilføj hvedemel. Rør dejen sammen, den vil være meget klistret, men det er meningen.
- Ælt dejen i cirka fem minutter. Gør en bageplade klar med bagepapir.
- Form dejen, så den ligner en kagemand og gør dejen en smule flad. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
- Når dejen er hævet, trykker du dybe huller rundt omkring i dejen. Fordel remoncen udover dejen, og lad den falde ned i hullerne.
- Bag derefter din brunsvigerkagemand i en forvarmet ovn ved 175 grader i 25 minutter.
- Lad kagen køle en smule ned og pynt derefter med slik.
Næringsindhold
Noter
Du kan bruge lige præcis det slik, som du bedst kan lide til at dekorere din brunsvigerkagemand eller -kone.
Ellers kan du også undlade slikket, hvis du foretrækker en mere klassisk brunsvigersmag.
Se andre opskrifter til fødselsdagen:
Hjemmelavede fødselsdagsboller
Sukkerbrødskage med jordbær og flødeskum
Kagemand af frugt til børnefødselsdagen