Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Millionkylling

Millionkylling (en simpel og velsmagende ret)

billede med millionkylling i gryde
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
166
SHARES
FacebookMessenger166PinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste millionkylling
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på millionkylling
  • Servering
  • Kommentarer

Verdens bedste millionkylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her får du min opskrift på millionkylling, der er en fantastisk hverdagsret med hakket kylling, en skøn sovs og masser af smag. Prøv den nu.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hakket kylling
  • olivenolie (til stegning)
  • 2 løg (hakket)
  • 4 fed hvidløg (hakket)
  • 2 tsk karry
  • 1 spsk hvedemel (med lidt top)
  • 5 dl mælk (eler vand)
  • 1 terning hønsebouillon
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 2 spsk engelsk sauce
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til millionkylling starter du med at brune 400 g hakket kylling grundigt i en dyb sauterpande eller gryde. Der kan tilsættes lidt olivenolie. Sørg for at kødet bliver skilt godt af - i en million stykker. Eller lidt mindre.
  2. Hak 2 løg og 4 fed hvidløg, og kom det ved, og lad det svitse et minuts tid. Eventuelt tilsat lidt mere olivenolie.
  3. Kom 2 tsk karry ved og vend rundt, så karryen hurtigt svitses af, og derefter drysses 1 spsk hvedemel over. Vend rundt igen. Hvedemelet jævner retten.
  4. Hæld 5 dl mælk ved sammen med 1 terning hønsebouillon, der smuldres i. Tilsæt også 2 tsk paprika, 1 tsk oregano og 2 spsk engelsk sauce. Mælk kan sagtens erstattes med vand.
  5. Rør godt rundt og lad det simre mens du laver tilbehør, der enten kan være kogte ris eller en kartoffelmos. Dampede grøntsager passer også fint til.
  6. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt mere mælk. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier298kcalKulhydrater17gProtein23gFedt16gMættet fedt5gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.1gKolesterol101mgNatrium973mgKalium903mgKostfibre2gSukker10gVitamin A306IUVitamin C11mgCalcium201mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på millionkylling

Millionkylling kan hurtigt blive jeres nye favorit som god hverdagsmad, for her får du en lækker ret med masser af smag. Og som alle vil elske.

Retten er baseret på hakket kylling, løg og krydderier, og dertil kommer en lækker sovs, som nemt jævnes undervejs med lidt hvedemel.

Det er en simpel, men velsmagende, hverdagsret til hele familien, og den kan du servere med kartoffelmos, kogte ris, pasta eller hvad du synes.

Den er beregnet til 4 personer, og rester kan fryses ned. God fornøjelse.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Millionbøf
  • Millionbønner
  • Karrykødsovs
  • Kyllingefrikadeller
  • Grøntsagsfad med kylling
  • Kyllingfilet i agrodolce

Servering

Den færdige millionkylling serveres straks sammen med ris eller kartoffelmos. Dampet broccoli og gulerødder passer også fint til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mikael H skriver

    august 29, 2025 at 7:58 pm

    Smager bare godt og nem at lave

    Svar
  2. Lisa skriver

    marts 01, 2025 at 12:29 pm

    smager virkelig dejligt med ris til. Tilsatte ærter i sovsen og serverede med æbletern

    Svar
  3. Christine Jespersen skriver

    november 11, 2024 at 12:44 am

    Hvad kan erstattes med engelsk sauce, hvis man ikke lige har det?

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen skriver

    november 06, 2024 at 2:47 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her. Når du har lavet og smagt den 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required