Her får du min opskrift på millionkylling, der er en fantastisk hverdagsret med hakket kylling, en skøn sovs og masser af smag. Prøv den nu.
Millionkylling kan hurtigt blive jeres nye favorit som god hverdagsmad, for her får du en lækker ret med masser af smag. Og som alle vil elske.
Retten er baseret på hakket kylling, løg og krydderier, og dertil kommer en lækker sovs, som nemt jævnes undervejs med lidt hvedemel.
Det er en simpel, men velsmagende, hverdagsret til hele familien, og den kan du servere med kartoffelmos, kogte ris, pasta eller hvad du synes.
Den er beregnet til 4 personer, og rester kan fryses ned. God fornøjelse.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem millionkylling
Verdens bedste millionkylling
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- olivenolie - til stegning
- 2 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 2 tsk karry
- 1 spsk hvedemel - med lidt top
- 5 dl mælk - eler vand
- 1 terning hønsebouillon
- 2 tsk paprika
- 1 tsk oregano - tørret
- 2 spsk engelsk sauce
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til millionkylling starter du med at brune hakket kylling grundigt i en dyb sauterpande eller gryde. Der kan tilsættes lidt olie. Sørg for at kødet bliver skilt godt af - i en million stykker. Eller lidt mindre.
- Kom så hakket løg og hvidløg ved, og lad det svitse et minuts tid. Eventuelt tilsat lidt mere olivenolie.
- Kom karry ved og vend rundt, så karryen hurtigt svitses af, og derefter drysses hvedemel over. Vend rundt igen. Hvedemelet jævner retten.
- Hæld mælk ved sammen med en terning hønsebouillon, der smuldres i. Tilsæt også paprika, oregano og engelsk sauce. Mælk kan sagtens erstattes med vand.
- Rør godt rundt og lad det simre mens du laver tilbehør, der enten kan være kogte ris eller en kartoffelmos. Dampede grøntsager passer også fint til.
- Om nødvendigt kan der tilsættes lidt mere mælk. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige millionkylling serveres straks sammen med ris eller kartoffelmos. Dampet broccoli og gulerødder passer også fint til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lisa
smager virkelig dejligt med ris til. Tilsatte ærter i sovsen og serverede med æbletern
Christine Jespersen
Hvad kan erstattes med engelsk sauce, hvis man ikke lige har det?
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her. Når du har lavet og smagt den 🙂