Indhold
Verdens bedste millionkylling
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- olivenolie (til stegning)
- 2 løg (hakket)
- 4 fed hvidløg (hakket)
- 2 tsk karry
- 1 spsk hvedemel (med lidt top)
- 5 dl mælk (eler vand)
- 1 terning hønsebouillon
- 2 tsk paprika
- 1 tsk oregano (tørret)
- 2 spsk engelsk sauce
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til millionkylling starter du med at brune 400 g hakket kylling grundigt i en dyb sauterpande eller gryde. Der kan tilsættes lidt olivenolie. Sørg for at kødet bliver skilt godt af - i en million stykker. Eller lidt mindre.
- Hak 2 løg og 4 fed hvidløg, og kom det ved, og lad det svitse et minuts tid. Eventuelt tilsat lidt mere olivenolie.
- Kom 2 tsk karry ved og vend rundt, så karryen hurtigt svitses af, og derefter drysses 1 spsk hvedemel over. Vend rundt igen. Hvedemelet jævner retten.
- Hæld 5 dl mælk ved sammen med 1 terning hønsebouillon, der smuldres i. Tilsæt også 2 tsk paprika, 1 tsk oregano og 2 spsk engelsk sauce. Mælk kan sagtens erstattes med vand.
- Rør godt rundt og lad det simre mens du laver tilbehør, der enten kan være kogte ris eller en kartoffelmos. Dampede grøntsager passer også fint til.
- Om nødvendigt kan der tilsættes lidt mere mælk. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Opskrift på millionkylling
Millionkylling kan hurtigt blive jeres nye favorit som god hverdagsmad, for her får du en lækker ret med masser af smag. Og som alle vil elske.
Retten er baseret på hakket kylling, løg og krydderier, og dertil kommer en lækker sovs, som nemt jævnes undervejs med lidt hvedemel.
Det er en simpel, men velsmagende, hverdagsret til hele familien, og den kan du servere med kartoffelmos, kogte ris, pasta eller hvad du synes.
Den er beregnet til 4 personer, og rester kan fryses ned. God fornøjelse.
Flere inspirerende opskrifter:
- Millionbøf
- Millionbønner
- Karrykødsovs
- Kyllingefrikadeller
- Grøntsagsfad med kylling
- Kyllingfilet i agrodolce
Servering
Den færdige millionkylling serveres straks sammen med ris eller kartoffelmos. Dampet broccoli og gulerødder passer også fint til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Mikael H skriver
Smager bare godt og nem at lave
Lisa skriver
smager virkelig dejligt med ris til. Tilsatte ærter i sovsen og serverede med æbletern
Christine Jespersen skriver
Hvad kan erstattes med engelsk sauce, hvis man ikke lige har det?
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her. Når du har lavet og smagt den 🙂