Den bedste opskrift på kyllingfilet i agrodolce, der er en italiensk sur-sød sauce, som blandt andet laves af hvidvin og honning. En nem hverdagsret.
Kyllingfilet i agrodolce er en typisk ret fra det nordlige Italien, og den er faktisk meget nem at lave.
Navnet på retten lyder måske som en besværlig omgang, men faktisk er der blot tale om stegte kyllingefileter, der tilberedes sammen med en simpel sur-sød sauce.
Som i så mange andre italienske retter er sovsen lavet med blandt andet hvidvin, og det er blandt sherryeddike og akacie honning, der giver det sur-søde modspil i retten.
Og her er der også anvendte de klassiske ingredienser i det italienske køkken som fennikel, hvidløg og peberfrugt, der simrer møre i saucen.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også min populære opskrift på italiensk kødgryde med himmelsk sauce.
Ingredienser til kyllingfilet i agrodolce
4 stk. kyllingefilet (brystkød)
1 stort bundt forårsløg
4 fed hvidløg
1 lille fennikel
1 peberfrugt
Nogle kviste rosmarin
150 gram San Marzano tomater
1 deciliter hvidvin
1 deciliter kraftig kyllingfond
1 deciliter fløde
2 spiseskefulde sherryeddike
3 spiseksefulde akacie honning
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Gør kyllingebryst fileterne klar. Fjern fedt og urenheder, og brun dem på en stor pande (gerne med høj kant) i lidt olie. Cirka et minut på hver side. Læg til side og krydr med salt og peber.
- Forårsløg skæres i to centimeter store stykker og hvidløgsfed i tynde skiver. Fennikel klargøres ved at skære det nerdeste af roden af, hvorefter den halveres og snittes i tynde skiver. Peberfrugten skæres i tynde strimler.
- Kom en god sjat olie på panden, og læg forårsløg, hvidløg, fennikel og peberfrugt på. Sauter et par minutter.
- Hak lidt frisk rosmarin og kom det ved sammen med hvidvin og lad det koge lidt ind. Nogle få minutter.
- Tilsæt så fløde, sherryeddike og akacie honning, hvorefter det vendes forsigtigt rundt.
- Læg kyllingebryst fileterne tilbage i panden, og vip dem godt ned i saucen. Skru ned for varmen til lidt under middel, læg låget på og lad din kyllingfilet i agrodolce simre i 25 minutter.
- Tag låget af, lad retten koge yderligere ind i cirka fem minutter, hvorefter der smages til med salt og peber. Lige inden servering kan der drysses med lidt frisk rosmarin og eventuelt persille.
Servering
Kyllingfilet i agrodolce serveres straks og der er flere muligheder for tilbehør.
Du kan servere en god pasta til - men prøv også med denne omgang blomkål i ovn.
Råstegte kartofler passer også perfekt til.
Vin til maden
Din vurdering
-
Kyllingfilet i agrodolce
hvor købes sherryeddike
Hej Tore
I mange supermarkeder, og ellers bruger du bare en anden eddike - evt. en hvidvinseddike. Den er også fin.
Alt det bedste
Holger
Hvornår skal tomaterne i og skal de skæres ud ?