Madtærte med tomater, asparges og rødløg. En nem opskrift på hjemmelavet tærte, der laves helt fra bunden, og madtærten er god til aftensmad eller frokost.
Madtærte er perfekt som aftensmad, og samtidig er tærten altså meget nem at lave.
Her er det en klassisk æggetærte, der pyntes grønne asparges, små tomater på stilk og rødløg i skiver.
Det er ikke kun lækker aftensmad - madtærten er altså også flot at stille på bordet.
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.
Bemærk, at mængden passer til en tærteform med en diameter på ca. 24 centimeter.
Ingredienser til madtærte
Denne opskrift på tærtedej
Æggemasse
8 æg
150 gram fløde
1 teske paprika
Salt og friskkværnet peber
Fyld
6-7 grønne asparges
Små tomater - gerne på stilk
1 stort rødløg
Fremgangsmåde
- Lav tærtedej som anvist i linket. Det er meget nemt, og tærtedejen lægges i en smurt tærteform, prikkes og stilles på køl. Derfra kan du nu gå videre til næste punkt.
- Forbag tærten i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. Den skal have 15 minutter.
- Imens piskes æggemassen sammen af æg, fløde, paprika, salt og friskkværnet peber.
- Hæld det i den forbagte tærte, og bag fem minutter mere.
- Klargør asparges ved at knække rodstykket af, mens rødløg snittes i tynde skiver. Tomater skylles, og det ser pænest ud, hvis du anvender klaser af små tomater.
- Tag forsigtigt tærten ud af ovnen - pas på, da æggemassen stadig er flydende - og pynt med grøntsagerne.
- Stil din madtærte tilbage i ovnen, og bag den færdigt i yderligere ca. 25 minutter ved 180 grader varmluft.
Den færdigbagte madtærte er bedst, hvis du lader den stå 20-30 minutter inden udskæring, så den når at sætte sig.
Faktisk er tærten også god kold, og derfor anvendes rester fint til en frokost.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: