Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Madagaskar pebersauce med grønne peberkorn

Madagaskar pebersauce med grønne peberkorn

billede med madagaskar pebersauce
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
211
SHARES
FacebookMessenger211PinterestEmailSMS

Her får du den bedste opskrift på en Madagaskar pebersauce med grønne peberkorn. Pebersovsen kan laves med portvin, whisky eller cognac.

Madagaskar pebersauce er en klassisk pebersovs med grønne peberkorn, der er helt perfekt til en god bøf eller en oksesteg.

I denne opskrift er den lavet med portvin, men du kan også se, hvordan du laver pebersovs med whisky eller cognac.

Under opskriften kan du også læse om forskellen på den grønne peber og de øvrige pebre.

Se også disse opskrifter:

  • Bearnaise sauce
  • Hjemmelavet whiskysauce
  • Gammeldags brun sovs
  • Rødvinssovs

Opskrift på Madagaskar pebersauce

Madagaskar pebersauce med grønne peberkorn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her får du den bedste opskrift på en Madagaskar pebersauce med grønne peberkorn. Pebersovsen kan laves med portvin, whisky eller cognac.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl portvin
  • 1 dl kalvefond kraftig
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk ribsgele
  • 2-3 spsk grønne peberkorn
  • Maizena til jævning af sovsen
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom olie og balsamico op i en kasserolle, og varm det op ved jævn varme. Rør rundt med en grydeske i et minuts tid.
  2. Tilsæt så portvin og kalvefond, og lad det koge en smule ind.
  3. Kom så paprika, rørsukker og ribsgele ved sammen med de grønne peberkorn. Brug 2-3 spiseskefulde, afhængig af hvor vild du er med grønne peberkorn.
  4. Hæld så piskefløden ved, og lad det koge lidt mere ind. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  5. Jævn eventuelt saucen med en teskefuld Maizena, der udrøres i lidt koldt vand. Pas på saucen ikke bliver for tyk. Server din Madagaskar pebersauce til en god bøf eller lignende.

Næringsindhold

Kalorier134kcalKulhydrater5gProtein1gFedt10gMættet fedt6gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt3gKolesterol28mgNatrium115mgKalium61mgKostfibre0.01gSukker3gVitamin A375IUVitamin C0.5mgCalcium20mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Pebersovs med whisky

Du kan også lave en pebersovs med whisky i stedet. Her erstatter du blot mængden af portvin med whisky, og følger ellers opskriften ovenfor.

Til sidst kan pebersovsen smages til med mere whisky efter smag og behag.

Pebersovs med cognac

Andre foretrækker en pebersovs med cognac, og det er præcist lige så nemt at lave.

Den gode cognac anvendes i samme mængde som portvinen i denne opskrift, og på samme måde tilsmages den færdige pebersauce også med mere cognac.

Hvad er grønne peberkorn?

Madagaskar pebersauce indeholder en god omgang grønne peberkorn, og her er forklaringen på forskellen på sorte, grønne og hvide peberkorn.

De grønne peberkorn er umodne bær fra peberbusken, og de konserveres typisk i glas eller dåser, hvor de lægges i enten en salt- eller eddikelage.

De grønne peberkorn får en lidt syrlig smag, og derfor er de perfekte til de mere fede sovse med piskefløde - som eksempelvis denne Madagaskar pebersauce.

Sort peber er i øvrigt også de umodne bær, men disse tørres, og bliver til de sorte og indtørrede peberkorn, som vi kender så godt.

De hvide peberkorn er til gengæld de modne bær, og de er lidt mere skarpe i smagen.

Du er måske også stødt på rosa peberkorn, men her er der reelt ikke tale om en peber. Den tilhører en helt anden plantefamilie, selv om navnet antyder noget andet.

Servér eventuelt pebersaucen varm over en ribeye på grill med ovnbagte kartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required