• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Lyonsnitter med makronmasse og hindbærmarmelade

Lyonsnitter med makronmasse og hindbærmarmelade

billede med lyonsnitter
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. februar 2025 - Udgivet:  17. februar 2025

Indhold

  1. Nemme og lækre lyonsnitter. Skøn opskrift på de populære snitter med mørdejsbund, der toppes med makronmasse og hindbærmarmelade.
  2. Opskrift på nemme lyonsnitter
  3. Lyonsnitter med makronmasse og hindbær
  4. Tips

Nemme og lækre lyonsnitter. Skøn opskrift på de populære snitter med mørdejsbund, der toppes med makronmasse og hindbærmarmelade.

Sådan laver du nemt bagerens fantastiske lyonsnitter, der smager himmelsk godt til kaffen.

En skøn kage med mørdejsbund, der toppes med en lækker makronmasse, hindbærsyltetøj og hakkede mandler.

Fremgangsmåden er rimelig nem, og du starter med at lave en portion mørdej som anvist i linket. Du skal bruge hele portionen, der rulles ud og forbages.

Du får 16 skønne kagesnitter, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du skærer dem ud. Det er op til dig. God bagelyst.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Hindbærsnitter - de bedste genfersnitter
  • Rådhustærte (rådhusstang) som bageren laver den
  • Makronsnitter
  • Kaffesnitter

Opskrift på nemme lyonsnitter

billede med lyonsnitter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lyonsnitter med makronmasse og hindbær

5 fra 1 stemme
Nemme og lækre lyonsnitter. Skøn opskrift på de populære snitter med mørdejsbund, der toppes med makronmasse og hindbærmarmelade.
Forb. tid 55 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 16 stk.
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Kalorier: 376
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 portion mørdej - se opskrift i linket
Makronmasse
  • 200 g marcipan
  • 250 g flormelis
  • 80 g pasteuriserede æggehvider
Hindbærmarmelade
  • 380 g hindbærmarmelade
Pynt
  • 40 g mandler - hakkede

Fremgangsmåde
 

  1. Lav mørdej som anvist i linket. Stil mørdejen på køl i 20 minutter. Rulles derefter ud i et rektangel på ca. 30 gange 25 centimeter.
    mørdejen rulles ud og forbages
  2. Lægges på bageplade på bagepapir og forbages i 15 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
  3. Imens laver du makronmasse. Riv marcipan groft i en skål, hvor den piskes sammen med flormelis og pasteuriserede æggehvider. Piskes til en fast masse, der kommes i en sprøjtepose med rund tyl (ikke for stor).
  4. Kom hindbærmarmelade i en anden sprøjtepose med rund tyl (heller ikke for stor).
  5. Tag den forbagte mørdejsbund ud af ovnen, og sprøjt nu striber af makronmasse på skrå, som du kan se på billedet her. Mellem disse striber sprøjtes efterfølgende hindbærmarmelade.
    makronmasse og hindbærmarmelade stribes på
  6. Hak mandler fint og drys dem over.
    top mørdejsbunden med makronmasse, hindbærmarmelade og hakkede mandler
  7. Skru ovnen op på 200 grader over- og undervarme, og bag nu lyonkagen færdig i yderligere ca. 20 minutter. Jeg bager den gerne midt i ovnen.
  8. Tag kagen ud og lad den køle helt af.
  9. Skær kanterne fra og derefter kagen i 16 lige store stykker. Selvfølgelig afhængig af hvor mange og hvor store du ønsker dem. Jeg skærer gerne fire baner hver vej, hvilket giver 16 passende lyonsnitter.
    mørdejskagen skæres ud i passende stykker

Næringsindhold

Kalorier: 376kcalKulhydrater: 53gProtein: 5gFedt: 16gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.001gNatrium: 98mgKalium: 98mgKostfibre: 1gSukker: 32gVitamin A: 2IUVitamin C: 2mgCalcium: 22mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De lækre lyonsnitter kan spises straks.

Du kan også gemme dem nogle dage i en lufttæt beholder.

Og endelig kan snitterne sagtens fryses ned til senere brug. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    februar 18, 2025 at 3:21 pm

    Dem kunne jeg godt tænke at bage, men kan du sige, hvorfor de hedder lyonsnitter. Har det mon noget at gøre med den franske by Lyon?
    Vh Jolanda

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    februar 18, 2025 at 1:07 pm

    Hej Holger. Jeg var henne at kigge i mine opskrifter og jeg kan se, den stammer fra Arne Ploug-Jacobsen der var konditor på La Glace. Det er da spændende. I den oprindelige opskrift er der rismel i makronmassen. Jeg fandt denne og andre opskrifter fra La Glace i en ældre bagebog fra biblioteket. Da min farmor og farfar boede i Fredensborg var vi altid på La Glace og få kakao og deres berømte lagkage når jeg besøgte dem. Bagehilsen fra Nordjylland 😊

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen

    februar 17, 2025 at 3:59 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift på de lækre lyonsnitter. Jeg vil gerne høre din mening om opskriften her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required