Nemme og lækre lyonsnitter. Skøn opskrift på de populære snitter med mørdejsbund, der toppes med makronmasse og hindbærmarmelade.
Sådan laver du nemt bagerens fantastiske lyonsnitter, der smager himmelsk godt til kaffen.
En skøn kage med mørdejsbund, der toppes med en lækker makronmasse, hindbærsyltetøj og hakkede mandler.
Fremgangsmåden er rimelig nem, og du starter med at lave en portion mørdej som anvist i linket. Du skal bruge hele portionen, der rulles ud og forbages.
Du får 16 skønne kagesnitter, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du skærer dem ud. Det er op til dig. God bagelyst.
Se også mine populære opskrifter på:
- Hindbærsnitter - de bedste genfersnitter
- Rådhustærte (rådhusstang) som bageren laver den
- Makronsnitter
- Kaffesnitter
Opskrift på nemme lyonsnitter
Lyonsnitter med makronmasse og hindbær
Ingredienser
- 1 portion mørdej - se opskrift i linket
Makronmasse
- 200 g marcipan
- 250 g flormelis
- 80 g pasteuriserede æggehvider
Hindbærmarmelade
- 380 g hindbærmarmelade
Pynt
- 40 g mandler - hakkede
Fremgangsmåde
- Lav mørdej som anvist i linket. Stil mørdejen på køl i 20 minutter. Rulles derefter ud i et rektangel på ca. 30 gange 25 centimeter.
- Lægges på bageplade på bagepapir og forbages i 15 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
- Imens laver du makronmasse. Riv marcipan groft i en skål, hvor den piskes sammen med flormelis og pasteuriserede æggehvider. Piskes til en fast masse, der kommes i en sprøjtepose med rund tyl (ikke for stor).
- Kom hindbærmarmelade i en anden sprøjtepose med rund tyl (heller ikke for stor).
- Tag den forbagte mørdejsbund ud af ovnen, og sprøjt nu striber af makronmasse på skrå, som du kan se på billedet her. Mellem disse striber sprøjtes efterfølgende hindbærmarmelade.
- Hak mandler fint og drys dem over.
- Skru ovnen op på 200 grader over- og undervarme, og bag nu lyonkagen færdig i yderligere ca. 20 minutter. Jeg bager den gerne midt i ovnen.
- Tag kagen ud og lad den køle helt af.
- Skær kanterne fra og derefter kagen i 16 lige store stykker. Selvfølgelig afhængig af hvor mange og hvor store du ønsker dem. Jeg skærer gerne fire baner hver vej, hvilket giver 16 passende lyonsnitter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De lækre lyonsnitter kan spises straks.
Du kan også gemme dem nogle dage i en lufttæt beholder.
Og endelig kan snitterne sagtens fryses ned til senere brug. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Dem kunne jeg godt tænke at bage, men kan du sige, hvorfor de hedder lyonsnitter. Har det mon noget at gøre med den franske by Lyon?
Vh Jolanda
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Hej Holger. Jeg var henne at kigge i mine opskrifter og jeg kan se, den stammer fra Arne Ploug-Jacobsen der var konditor på La Glace. Det er da spændende. I den oprindelige opskrift er der rismel i makronmassen. Jeg fandt denne og andre opskrifter fra La Glace i en ældre bagebog fra biblioteket. Da min farmor og farfar boede i Fredensborg var vi altid på La Glace og få kakao og deres berømte lagkage når jeg besøgte dem. Bagehilsen fra Nordjylland 😊
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift på de lækre lyonsnitter. Jeg vil gerne høre din mening om opskriften her.