Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Lyonsnitter

Lyonsnitter (med makronmasse og hindbærmarmelade)

billede med lyonsnitter
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMS
Indhold
  • Lyonsnitter med makronmasse og hindbær
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på lyonsnitter
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Lyonsnitter med makronmasse og hindbær

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 55 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Nemme og lækre lyonsnitter. Skøn opskrift på de populære snitter med mørdejsbund, der toppes med makronmasse og hindbærmarmelade.
Antal: 16 stk.
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 portion mørdej se opskrift i linket
Makronmasse
  • 200 g marcipan
  • 250 g flormelis
  • 80 g pasteuriserede æggehvider
Hindbærmarmelade
  • 380 g hindbærmarmelade
Pynt
  • 40 g mandler hakkede

Fremgangsmåde

  1. Lav mørdej som anvist i linket. Stil mørdejen på køl i 20 minutter. Rulles derefter ud i et rektangel på ca. 30 gange 25 centimeter.
  2. Lægges på bageplade på bagepapir og forbages i 15 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
  3. Imens laver du makronmasse. Riv marcipan groft i en skål, hvor den piskes sammen med flormelis og pasteuriserede æggehvider. Piskes til en fast masse, der kommes i en sprøjtepose med rund tyl (ikke for stor).
  4. Kom hindbærmarmelade i en anden sprøjtepose med rund tyl (heller ikke for stor).
  5. Tag den forbagte mørdejsbund ud af ovnen, og sprøjt nu striber af makronmasse på skrå, som du kan se på billedet her. Mellem disse striber sprøjtes efterfølgende hindbærmarmelade.
  6. Hak mandler fint og drys dem over.
  7. Skru ovnen op på 200 grader over- og undervarme, og bag nu lyonkagen færdig i yderligere ca. 20 minutter. Jeg bager den gerne midt i ovnen.
  8. Tag kagen ud og lad den køle helt af.
  9. Skær kanterne fra og derefter kagen i 16 lige store stykker. Selvfølgelig afhængig af hvor mange og hvor store du ønsker dem. Jeg skærer gerne fire baner hver vej, hvilket giver 16 passende lyonsnitter.

Næringsindhold

Kalorier376kcalKulhydrater53gProtein5gFedt16gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.001gNatrium98mgKalium98mgKostfibre1gSukker32gVitamin A2IUVitamin C2mgCalcium22mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på lyonsnitter

Sådan laver du nemt bagerens fantastiske lyonsnitter, der smager himmelsk godt til kaffen. En skøn kage med mørdejsbund, der toppes med en lækker makronmasse, hindbærsyltetøj og hakkede mandler.

Fremgangsmåden er rimelig nem, og du starter med at lave en portion mørdej som anvist i linket. Du skal bruge hele portionen, der rulles ud og forbages.

Du får 16 skønne kagesnitter, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du skærer dem ud. Det er op til dig. God bagelyst.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Hindbærsnitter (opskrift på de bedste genfersnitter)
  • Rådhustærte (rådhusstang) som bageren laver den
  • Gammeldags makronsnitter med hindbær (nem opskrift)
  • Kaffesnitter
  • Kransekage (opskrift inkl. mål på stykker til kransekagetårn)
  • Rabarbersnitter med crumble til ovn eller airfryer

Billeder

Her er nogle billeder af hvordan du laver lyonsnitterne:

mørdejen rulles ud og forbages
makronmasse og hindbærmarmelade stribes på
top mørdejsbunden med makronmasse, hindbærmarmelade og hakkede mandler
mørdejskagen skæres ud i passende stykker

Tips

De lækre lyonsnitter kan spises straks.

Du kan også gemme dem nogle dage i en lufttæt beholder.

Og endelig kan snitterne sagtens fryses ned til senere brug. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse lyonsnitter?

Du kan sagtens fryse lyonsnitter. Kom dem i en tæt beholder og derefter på frost. Tø dem op ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    februar 18, 2025 at 3:21 pm

    Dem kunne jeg godt tænke at bage, men kan du sige, hvorfor de hedder lyonsnitter. Har det mon noget at gøre med den franske by Lyon?
    Vh Jolanda

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    februar 18, 2025 at 1:07 pm

    Hej Holger. Jeg var henne at kigge i mine opskrifter og jeg kan se, den stammer fra Arne Ploug-Jacobsen der var konditor på La Glace. Det er da spændende. I den oprindelige opskrift er der rismel i makronmassen. Jeg fandt denne og andre opskrifter fra La Glace i en ældre bagebog fra biblioteket. Da min farmor og farfar boede i Fredensborg var vi altid på La Glace og få kakao og deres berømte lagkage når jeg besøgte dem. Bagehilsen fra Nordjylland 😊

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 17, 2025 at 3:59 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift på de lækre lyonsnitter. Jeg vil gerne høre din mening om opskriften her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required