Kaffesnitter med mandler er de lækreste og sprødeste småkager med smag af espresso og sødme. Og så er de super nemme at lave.
Kaffesnitter er småkager med kaffesmag og mandler, som både er i selve dejen, og som man drysser henover småkagerne, før de bages.
Mandlerne giver et lækkert knas og fuldender denne lækre, lille kage.
Du kan både servere dem sammen med en kop kaffe eller måske en kop te, hvis du foretrækker det. Jeg spiste nogen af dem ved at dyppe dem i min cappuccino, og det kan jeg virkelig godt anbefale.
Det gode ved denne opskrift er også, at dejen ikke skal formes eller på anden vis rulles ud. Du laver bare en slags flad rulle, som bages, og så skærer du stykkerne ud, efter de er bagt.
Opskrift på kaffesnitter med mandler
Kaffesnitter
Ingredienser
- 150 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 175 gram smør - stuetemperatur
- 2 spsk sirup - eller honning
- 0,5 dl espresso
- 1 knivspids salt
- 0,5 tsk bagepulver
- 300 gram hvedemel
- 50 gram mandler
- brun farin - til pynt
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader og gør en bageplade klar med bagepapir.
- Hak nu mandlerne fint og stil dem til siden til senere brug.
- Tag en skål og tilføj smør, sukker og vaniljesukker. Bland det godt sammen og tilføj espresso og sirup. Rør det jævnt sammen.
- Hæld nu halvdelen af mandlerne i skålen. Tilføj derefter hvedemel, salt og bagepulver. Rør dejen grundigt sammen.
- Del dejen i tre dele og rul dem ud til lange pølser.
- Placer dem på bagepladen og tryk dem en smule flade med din fingre. Drys derefter de resterende mandler ud over dejen, drys også en smule brun farin henover dem.
- Bag dem nu i cirka 10 minutter. Ligeså snart de kommer ud af ovnen, skal du skære dem i stykker i ønsket størrelse. Lad dem derefter køle ned på en rist.
- Og så er de lækre kaffesnitter klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Kaffesnitter minder om de populære svenske chokoladesnitter, hvor konsistensen er sprød udvendigt og blødere i midten.
Du kan vælge at tilføje andre slags nødder i stedet for mandler. Hasselnødder eller valnødder er også fint.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: