Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Løgsuppe

Løgsuppe (klassisk og nem suppe med løg)

billede med løgsuppe i gryde
4.7 fra 79 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Løgsuppe
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på løgsuppe
  • Billeder
  • Servering
  • Løgsuppe med ostebrød
  • Fransk løgsuppe
  • Cremet løgsuppe med fløde
  • Løgsuppe med hvidvin
  • Kommentarer

Løgsuppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 79 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.
Antal: 4
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 store løg (almindelige løg)
  • 4 fed hvidløg
  • rapsolie til sautering af løg
  • 2 spsk timian frisk, eller 2 tsk. tørret
  • 1,2 l vand
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 1 spsk sherryeddike eller anden lys eddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. 4 store løg pilles og deles i halve. Derefter snitter du dem i tynde skiver.
  2. 4 fed hvidløg pilles, og de skæres ligeledes i tynde skiver eller hakkes groft.
  3. Varm lidt rapsolie op i en stor gryde, og steg nu løg og hvidløg ved middelvarme i cirka 10 minutter. Løgene skal blive klare og falde sammen, men ikke blive for brune. Så pas på med varmen, og tilsæt gerne lidt mere olivenolie undervejs. Det er vigtigt, at løgene sauteres grundigt, og begynder at karamellisere. Og det kan altså nemt tage op mod 10 minutter, men det er hele tiden værd.
  4. Pluk bladene af timiankvistene, og du skal bruge 2 spsk timian. Kom dem ved løgene.
  5. Tilsæt 1,2 l vand og 2 hønsebouillonterninger og lad løgsuppen koge op.
  6. Nu skal løgsuppen så simre i cirka 20 minutter under låg, og du må gerne lige røre i suppen et par gange undervejs.
  7. Smag din løgsuppe til med 1 spsk sherryeddike, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier133kcalKulhydrater15gProtein2gFedt7gMættet fedt1gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt1gKolesterol0.3mgNatrium1081mgKalium240mgKostfibre3gSukker7gVitamin A15IUVitamin C12mgCalcium54mgJern0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på løgsuppe

Er der næsten noget bedre end en hjemmelavet løgsuppe, der er lavet helt fra bunden, og hvor de fine løg trylles om til en lækker suppe. Løgsuppen kræver kun få ingredienser, og samtidig er den ret nem at lave.

Husk dog at bruge tiden på at lade løgene falde godt sammen og næsten karamellisere inden du tilsætter hønsebouillon, uden at de stegte løg dog skal blive for mørke. Det kan sagtens tage 20 minutter før løgene er helt klar til bouillonen.

Her kan du også se hvordan du laver ostebrød til din suppe, den klassiske franske løgsuppe, en cremet udgave med fløde eller versionen med lidt hvidvin. Opskriften er beregnet til fire personer.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Cremet kartoffel porre suppe
  • Syltede rødløg
  • Kylling i løgsauce
  • Bløde løg (opskrift på tre lækre varianter)
  • Tomatsuppe
  • Cremet blomkålssuppe

Billeder

Her får du nogle billeder fra min tilberedning af løgsuppe:

billede med løg til løgsuppe
billede med sauterede løg til løgsuppe
billede med Knorr hønsebouillon
billede med løgsuppe

Servering

Opskriften passer som en god forret til fire personer, men du kan sagtens gange opskriften op og anvende løgsuppen som en hovedret.

Den færdige løgsuppe nydes varm, og serveres meget gerne med et stykke italiensk brød til. Eksempelvis dette lækre og nemme ciabattabrød, der ikke engang skal æltes.

Løgsuppe med ostebrød

Du kan også lave løgsuppe med ostebrød.

Her skal du beregne et par skiver brød til hver, og brødet må gerne være fra i går eller før (bare det ikke er muggent brød).

Pensl brødene grundigt med olivenolie, og grill dem i ovnen i 1-2 minutter.

Fordel revet ost på brødene, og giv dem så yderligere et lille minut under ovnens grill, indtil osten er smeltet.

Derefter tages de færdigbagte ostebrød ud af ovnen, og drysses med lidt salt inden servering.

Fransk løgsuppe

Du kan også lave en klassisk fransk løgsuppe, og det er sådan set en kombination af løgsuppen og ostebrødet.

Skiver af franske flutes steges sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft - det tager cirka 5-10 minutter. Brødskiverne skal blot netop være sprøde, og ikke for tørre.

Lav løgsuppen som anvist i grundopskriften længere oppe, og fordel den i ildfaste skåle, der passer med en portion til hver.

Læg de sprøde brødskiver ned i løgsuppen, som derefter drysses med revet ost.

Den franske løgsuppe gratineres så under grillen i ovnen indtil osten bobler op.

Vær opmærksom på, at løgsuppen er RYGENDE varm, når den kommer ud af ovnen!!! Så lad den lige stå fem minutter før servering, så ingen brænder sig på den.

Læs også: Kan man spise løg der spirer?

Cremet løgsuppe med fløde

Du kan også lave en løgsuppe med fløde, der gør suppen mere cremet.

Jeg synes umiddelbart, at en suppe med løg blot skal laves med bouillon, men du kan altså også lave en mere cremet version med lidt tilsat fløde.

Fløden tilsættes til sidst, og her kan du bruge en eller to deciliter piskefløde, hvorefter løgsuppen koges op.

Smag suppen til med salt, peber og eventuelt lidt mere eddike, for fløden tilfører selvfølgelig en del fedme.

Løgsuppe med hvidvin

Løgsuppe med hvidvin er en anden variant af den traditionelle suppe med løg.

Her skal du sautere løgene indtil de karamelliserede, hvorefter du tilsætter 1-2 deciliter hvidvin, som så koges næsten væk.

Men essensen af hvidvin har nu sat sig i løgene, hvorefter du kommer bouillon ved og ellers følger opskriften.

Hvidvinen giver en rigtig fin smag til løgsuppen, så det er bestemt værd at prøve også.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Christiansen skriver

    oktober 04, 2024 at 2:11 pm

    Jeg er træt af reklamer selv om jeg har
    tilkøbt medlemskab. Ellers tak for gode opskrifter der også er til at forstå.
    Med venlig Hilsen
    John Christiansen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 04, 2024 at 4:48 pm

      Hej John
      Tak for det. Er du logget ind? For så skal du kke se annoncer!
      Driller det fortsat kan du lige sende mig en mail på hej@madensverden.dk.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ann Emborg skriver

    august 21, 2023 at 3:11 pm

    Åh noget være jams, søger en opskrift på ostebrød, den jeg lavede for 25-30 år siden, var med piskede æggehvider, lidt mayo og revet ost, kan ikke huske blandingsforholdet

    Svar
  3. Ann Emborg skriver

    august 21, 2023 at 3:03 pm

    Tak for suppen. Jeg havdblandingsforholdete engang (25-30) år siden, en opskrift på ostebrød, der var stift piskede æggehvider, lidt mayo og revet ost i, kan ikke huske blandingsforholdet. Er det en opskrift du/I kender??

    Svar
  4. Susan Andersen skriver

    marts 03, 2023 at 8:05 am

    Hej Holger.
    Jeg savner en opskrift på Løgsovs. Jeg har prøvet at lave det før, men det smager slet ikke som løgsovs. Kunne man ikke tænke, at det ville se rigtig godt ud i din kogebog.
    PS. 1000 tak for alle de lækre opskrifter 🙂

    Svar
  5. Jane Jensen skriver

    august 25, 2022 at 1:27 pm

    Sherryeddike er ikke sådan lige noget, der findes i mit køkken, og jeg synes, det er fjollet at investere i en flaske blot til løgsuppen. Jeg har æblecidereddike, men kan den bruges i stedet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 25, 2022 at 2:31 pm

      Hej Jane
      Ja da - det kan du sagtens - det giver samme resultat 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required