• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Løgsuppe - klassisk og nem suppe med løg

Løgsuppe - klassisk og nem suppe med løg

billede med løgsuppe i gryde
4.7 fra 79 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. marts 2025 - Udgivet:  4. januar 2021

Indhold

  1. Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.
  2. Opskrift på klassisk løgsuppe
  3. Løgsuppe
  4. Servering
  5. Løgsuppe med ostebrød
  6. Fransk løgsuppe
  7. Cremet løgsuppe med fløde
  8. Løgsuppe med hvidvin

Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.

Er der næsten noget bedre end en hjemmelavet løgsuppe, der er lavet helt fra bunden, og hvor de fine løg trylles om til en lækker suppe. Løgsuppen kræver kun få ingredienser, og samtidig er den ret nem at lave.

Husk dog at bruge tiden på at lade løgene falde godt sammen og næsten karamellisere inden du tilsætter hønsebouillon, uden at de stegte løg dog skal blive for mørke. Det kan sagtens tage 20 minutter før løgene er helt klar til bouillonen.

Her kan du også se hvordan du laver ostebrød til din suppe, den klassiske franske løgsuppe, en cremet udgave med fløde eller versionen med lidt hvidvin.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kartoffel porre suppe
  • Kylling i løgsauce
  • Bløde løg
  • Syltede rødløg

Opskrift på klassisk løgsuppe

billede med løgsuppe i gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Løgsuppe

4.73 fra 79 stemmer
Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 133
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 store løg - (almindelige løg)
  • 4 fed hvidløg
  • rapsolie - til sautering af løg
  • 2 spsk timian - frisk, eller 2 tsk. tørret
  • 1,2 l vand
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 1 spsk sherryeddike - eller anden lys eddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Zittauerløg pilles og deles i halve. Derefter snitter du dem i tynde skiver.
    billede med løg til løgsuppe
  2. Hvidløg pilles pilles ligeledes og skæres i tynde skiver eller hakkes groft.
  3. Varm lidt rapsolie op i en stor gryde, og steg nu løg og hvidløg ved middelvarme i cirka 20 minutter. Løgene skal blive klare og falde sammen, men ikke blive for brune. Så pas på med varmen, og tilsæt gerne lidt mere olivenolie undervejs. Det er vigtigt, at løgene sauteres grundigt, og begynder at karamellisere. Og det kan altså nemt tage op mod 20 minutter, men det er hele tiden værd.
    billede med sauterede løg til løgsuppe
  4. Pluk bladene af timiankvistene. Kom dem ved løgene.
  5. Tilsæt vand og hønseboillonterninger og lad løgsuppen koge op.
    billede med Knorr hønsebouillon
  6. Nu skal løgsuppen så simre i cirka 20 minutter under låg, og du må gerne lige røre i suppen et par gange undervejs.
  7. Smag din løgsuppe til med lidt sherryeddike, salt og friskkværnet peber.
    billede med løgsuppe

Næringsindhold

Kalorier: 133kcalKulhydrater: 15gProtein: 2gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 0.3mgNatrium: 1081mgKalium: 240mgKostfibre: 3gSukker: 7gVitamin A: 15IUVitamin C: 12mgCalcium: 54mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Opskriften passer som en god forret til fire personer, men du kan sagtens gange opskriften op og anvende løgsuppen som en hovedret.

Den færdige løgsuppe nydes varm, og serveres meget gerne med et stykke italiensk brød til. Eksempelvis dette lækre og nemme ciabattabrød, der ikke engang skal æltes.

Vild med suppe? Prøv også mine opskrifter på tomatsuppe, blomkålssuppe og kartoffel porre suppe.

Løgsuppe med ostebrød

Du kan også lave løgsuppe med ostebrød.

Her skal du beregne et par skiver brød til hver, og brødet må gerne være fra i går eller før (bare det ikke er muggent brød).

Pensl brødene grundigt med olivenolie, og grill dem i ovnen i 1-2 minutter.

Fordel revet ost på brødene, og giv dem så yderligere et lille minut under ovnens grill, indtil osten er smeltet.

Derefter tages de færdigbagte ostebrød ud af ovnen, og drysses med lidt salt inden servering.

Fransk løgsuppe

Du kan også lave en klassisk fransk løgsuppe, og det er sådan set en kombination af løgsuppen og ostebrødet.

Skiver af franske flutes steges sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft - det tager cirka 5-10 minutter. Brødskiverne skal blot netop være sprøde, og ikke for tørre.

Lav løgsuppen som anvist i grundopskriften længere oppe, og fordel den i ildfaste skåle, der passer med en portion til hver.

Læg de sprøde brødskiver ned i løgsuppen, som derefter drysses med revet ost.

Den franske løgsuppe gratineres så under grillen i ovnen indtil osten bobler op.

Vær opmærksom på, at løgsuppen er RYGENDE varm, når den kommer ud af ovnen!!! Så lad den lige stå fem minutter før servering, så ingen brænder sig på den.

Læs også: Kan man spise løg der spirer?

Cremet løgsuppe med fløde

Du kan også lave en løgsuppe med fløde, der gør suppen mere cremet.

Jeg synes umiddelbart, at en suppe med løg blot skal laves med bouillon, men du kan altså også lave en mere cremet version med lidt tilsat fløde.

Fløden tilsættes til sidst, og her kan du bruge en eller to deciliter piskefløde, hvorefter løgsuppen koges op.

Smag suppen til med salt, peber og eventuelt lidt mere eddike, for fløden tilfører selvfølgelig en del fedme.

Løgsuppe med hvidvin

Løgsuppe med hvidvin er en anden variant af den traditionelle suppe med løg.

Her skal du sautere løgene indtil de karamelliserede, hvorefter du tilsætter 1-2 deciliter hvidvin, som så koges næsten væk.

Men essensen af hvidvin har nu sat sig i løgene, hvorefter du kommer bouillon ved og ellers følger opskriften.

Hvidvinen giver en rigtig fin smag til løgsuppen, så det er bestemt værd at prøve også.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Christiansen

    oktober 04, 2024 at 2:11 pm

    Jeg er træt af reklamer selv om jeg har
    tilkøbt medlemskab. Ellers tak for gode opskrifter der også er til at forstå.
    Med venlig Hilsen
    John Christiansen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 04, 2024 at 4:48 pm

      Hej John
      Tak for det. Er du logget ind? For så skal du kke se annoncer!
      Driller det fortsat kan du lige sende mig en mail på hej@madensverden.dk.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ann Emborg

    august 21, 2023 at 3:11 pm

    Åh noget være jams, søger en opskrift på ostebrød, den jeg lavede for 25-30 år siden, var med piskede æggehvider, lidt mayo og revet ost, kan ikke huske blandingsforholdet

    Svar
  3. Ann Emborg

    august 21, 2023 at 3:03 pm

    Tak for suppen. Jeg havdblandingsforholdete engang (25-30) år siden, en opskrift på ostebrød, der var stift piskede æggehvider, lidt mayo og revet ost i, kan ikke huske blandingsforholdet. Er det en opskrift du/I kender??

    Svar
  4. Susan Andersen

    marts 03, 2023 at 8:05 am

    Hej Holger.
    Jeg savner en opskrift på Løgsovs. Jeg har prøvet at lave det før, men det smager slet ikke som løgsovs. Kunne man ikke tænke, at det ville se rigtig godt ud i din kogebog.
    PS. 1000 tak for alle de lækre opskrifter 🙂

    Svar
  5. Jane Jensen

    august 25, 2022 at 1:27 pm

    Sherryeddike er ikke sådan lige noget, der findes i mit køkken, og jeg synes, det er fjollet at investere i en flaske blot til løgsuppen. Jeg har æblecidereddike, men kan den bruges i stedet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 25, 2022 at 2:31 pm

      Hej Jane
      Ja da - det kan du sagtens - det giver samme resultat 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required