Se her hvordan du laver langtidsstegt ribbensteg i ovnen. Ribbenstegen deles i mindre stykker, og steges ved lav varme i tre timer.
Langtidsstegt ribbensteg er nem at lave i ovnen, og en dejlig aftensmad med kartofler og brun sovs.
Har du steg i overskud, er den perfekt i tynde skiver på madpakken, og kan sagtens holde sig 2-3 dage i køleskabet.
Her er ribbenstegen tilberedt på en særlig måde, hvor stegen er skåret ud i store stykker, som derefter er stegt i lang tid i ovnen.
Opskriften er til fire personer. Se også min klassiske opskrift på sprød og mør ribbensteg i ovn.
Opskrift på langtidsstegt ribbensteg
Langtidsstegt ribbensteg i ovn opskrift
Ingredienser
- 1,5 kg ribbensteg - uden ben
- 4 laurbærblade
- 1 håndfuld timian
- 20 peberkorn
- 4 dl hønsebouillon
- 1 citron
- salt
Fremgangsmåde
- Med en skarp kniv deler du ribbenstegen i otte lige store stykker. Skær citronen over og gnid derefter sværen på de otte stykker ribbensteg med den. Klem gerne lidt saft ud undervejs.
- Salt svær og kød grundigt, og lad det trække i 20 minutter.
- Fordel laurbærblade, frisk timian og peberkorn i et ildfast fad og hæld hønsebouillon ved.
- Stil ribbenstegs stykkerne ned i fadet, og så er de klar til langtidsstegningen.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 100 grader almindelig luft, og giv dem nu tre timer i ovnen.
- Efter tre timer skrues ovnen op på 225 grader, og ribbenstegen steges i yderligere cirka 20-30 minutter for at gøre sværene sprøde og skorpen smagfuld.
- Hold dog øje med kødet, så det ikke bliver svedent.
- Tag fadet ud af ovnen, og lad det ribbenstegen hvile i 20 minutter før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering og tilbehør
Jeg vil foreslå at du serverer den langtidsstegte ribbensteg med kartofler, brun sovs og en lækker spidskålssalat.
Stegetid
Den langtidsstegte ribbensteg skal have tre timer i ovnen ved 100 grader almindelig luft.
Derefter skrues varmen op til 225 grader varmluft, hvor du steger den til indtil sværene er sprøde. Det kan tage op til en halv time.
Prøv også mine opskrifter på:
Ribbensteg i airfryer med stegetid og kernetemperatur
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Maj-Britt Kjerrumgaard
Hvis den skak stå i ovn med andelår v 120 grader, hvor lang tid skal stykkerne så have? Kan godt lide ideen med at skære den ud så man slipper for det når den er færdig
Tina Elsebeth Birkmose
Hej Holger
Jeg har en ribbensteg på 650 gram.
Skal den også have 3 timer?
På forhånd tak for svar
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Nu er ribbensteg meget fedtmarmoreret, så den kan sagtens tåle lang tids tilberedning. Du kan godt give give den 3 timer, men 2,5 er sikkert også nok.
Alt det bedste
Holger
Robert
Hvad er almindelig luft enten Alm.ovn eller varmluft mvh
Holger Rørby Madsen
Hej Robert
Det er over- og undervarme 🙂
Alt det bedste
Holger
Birgit
Lavede ribbensstegen som beskrevet, i går. Den blev perfekt 👍
Dorte
Kan man lave det helt færdigt og så blot lune det dagen efter?
Holger Rørby Madsen
Hej Dorte
Det kan du sagtens - men jeg synes den er bedst som nystegt 🙂
Og ellers kan du opvarme den ved lav varme i ovnen, ca. 100 grader i 15-20 minutter. Så skal det nok gå.
Alt det bedste
Holger
Robert Haagemann Andersen
Hvorfor skriver du almindelig luft , hvad er forskellen på Alm luft og varmluft
Mvh Robert
Holger Rørby Madsen
Hej Robert
Med almindelig luft mener jeg over- og undervarme, hvor varmluft jo er en anden funktion. Håber det giver mening 🙂
Alt det bedste
Holger
Inger Quistgaard
Vil helst stege i et ildfast fad med låg .. hvor længe skal den så have på de 100 gr ?
Danni
Hej Holger & co.
Er der nogen fordel ved at dele stegen i 8 stykker ?
Må jeg foreslå, at man giver citron og salt før man deler stegen i 8 dele, da det er nemmere at give citron og salt til ét stort stykke, end til 8 mindre stykker, bare en idé.
Mvh. Danni
Jesper
Den skal helt sikkert prøves.
Jeg studser dog oftest over hvordan ovn indstilling nævnes. Hvad er alm. luft?
Det hedder enten varmluft eller alm. ovn.
Det er vigtigt, alt andet skaber bare forvirring.
Så få nu de termer på plads 😊
Charlotte
Lækker, saftig og med sprøde svær.
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Charlotte - og rigtig glædelig jul 🙂
Alt det bedste
Holger
Heidi
Smager godt, men alt for meget timian. Vil bruge opskriften igen, men uden timian og med mere laurbær
René
Hej
Jeg har prøvet opskriften et par gange og den er super god, men jeg tænker om ikke det giver mening at tømme fadet efter de tre timer?
Arne
Kan man evt gøre det samme med en flæskesteg???
Madensverden.dk
Hej Arne
Både og. Ribbenstegen er typisk noget mere fedtmarmoreret, og derfor bliver den ikke så let tør, når du langtidssteger den.
Så hvis du kan finde en flæskesteg, der også indeholder en del fedt, kan du godt gøre det.
Men det bliver altså bedst med en ribbensteg 🙂
Bedste hilsner
Holger