Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg i ovn

Billederesultat for langtidsstegt ribbensteg
4.8 fra 130 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Langtidsstegt ribbensteg i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på langtidsstegt ribbensteg
  • Servering og tilbehør
  • Stegetid
  • Kommentarer

Langtidsstegt ribbensteg i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 130 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t 30 minutter min
Samlet tid: 3 timer t 50 minutter min
Se her hvordan du laver langtidsstegt ribbensteg i ovnen. Ribbenstegen deles i mindre stykker, og steges ved lav varme i tre timer.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg ribbensteg (uden ben)
  • 4 laurbærblade
  • 1 håndfuld timian
  • 20 peberkorn
  • 4 dl hønsebouillon
  • 1 citron
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Med en skarp kniv deler du ribbenstegen i otte lige store stykker. Skær citronen over og gnid derefter sværen på de otte stykker ribbensteg med den. Klem gerne lidt saft ud undervejs.
  2. Salt svær og kød grundigt, og lad det trække i 20 minutter.
  3. Fordel laurbærblade, frisk timian og peberkorn i et ildfast fad og hæld hønsebouillon ved.
  4. Stil ribbenstegs stykkerne ned i fadet, og så er de klar til langtidsstegningen.
  5. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 100 grader almindelig luft, og giv dem nu tre timer i ovnen.
  6. Efter tre timer skrues ovnen op på 225 grader, og ribbenstegen steges i yderligere cirka 20-30 minutter for at gøre sværene sprøde og skorpen smagfuld.
  7. Hold dog øje med kødet, så det ikke bliver svedent.
  8. Tag fadet ud af ovnen, og lad det ribbenstegen hvile i 20 minutter før servering.

Næringsindhold

Kalorier508kcalKulhydrater3gProtein84gFedt16gMættet fedt5gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gKolesterol236mgNatrium354mgKalium1448mgKostfibre1gSukker1gVitamin A27IUVitamin C15mgCalcium30mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg er nem at lave i ovnen, og en dejlig aftensmad med kartofler og brun sovs.

Har du steg i overskud, er den perfekt i tynde skiver på madpakken, og kan sagtens holde sig 2-3 dage i køleskabet.

Her er ribbenstegen tilberedt på en særlig måde, hvor stegen er skåret ud i store stykker, som derefter er stegt i lang tid i ovnen.

Opskriften er til fire personer. Se også min klassiske opskrift på sprød og mør ribbensteg i ovn.

Servering og tilbehør

Jeg vil foreslå at du serverer den langtidsstegte ribbensteg med kartofler, brun sovs og en lækker spidskålssalat.

Stegetid

Den langtidsstegte ribbensteg skal have tre timer i ovnen ved 100 grader almindelig luft.

Derefter skrues varmen op til 225 grader varmluft, hvor du steger den til indtil sværene er sprøde. Det kan tage op til en halv time.

Prøv også mine opskrifter på:

  • Ribbensteg i airfryer med stegetid og kernetemperatur
  • Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)
  • Langtidsstegt flæskesteg i ovn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maj-Britt Kjerrumgaard skriver

    december 19, 2023 at 10:35 am

    Hvis den skak stå i ovn med andelår v 120 grader, hvor lang tid skal stykkerne så have? Kan godt lide ideen med at skære den ud så man slipper for det når den er færdig

    Svar
  2. Tina Elsebeth Birkmose skriver

    maj 13, 2023 at 2:21 pm

    Hej Holger
    Jeg har en ribbensteg på 650 gram.
    Skal den også have 3 timer?
    På forhånd tak for svar

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 13, 2023 at 4:39 pm

      Hej Tina
      Nu er ribbensteg meget fedtmarmoreret, så den kan sagtens tåle lang tids tilberedning. Du kan godt give give den 3 timer, men 2,5 er sikkert også nok.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Robert skriver

    januar 22, 2023 at 10:02 am

    Hvad er almindelig luft enten Alm.ovn eller varmluft mvh

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 22, 2023 at 1:07 pm

      Hej Robert
      Det er over- og undervarme 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Birgit skriver

    november 24, 2022 at 2:23 pm

    Lavede ribbensstegen som beskrevet, i går. Den blev perfekt 👍

    Svar
  5. Dorte skriver

    november 23, 2022 at 1:42 pm

    Kan man lave det helt færdigt og så blot lune det dagen efter?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 23, 2022 at 3:27 pm

      Hej Dorte
      Det kan du sagtens - men jeg synes den er bedst som nystegt 🙂
      Og ellers kan du opvarme den ved lav varme i ovnen, ca. 100 grader i 15-20 minutter. Så skal det nok gå.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Robert Haagemann Andersen skriver

    oktober 08, 2022 at 4:22 pm

    Hvorfor skriver du almindelig luft , hvad er forskellen på Alm luft og varmluft
    Mvh Robert

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 08, 2022 at 5:22 pm

      Hej Robert
      Med almindelig luft mener jeg over- og undervarme, hvor varmluft jo er en anden funktion. Håber det giver mening 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Inger Quistgaard skriver

    oktober 04, 2022 at 4:12 pm

    Vil helst stege i et ildfast fad med låg .. hvor længe skal den så have på de 100 gr ?

    Svar
  8. Danni skriver

    august 05, 2022 at 2:01 pm

    Hej Holger & co.
    Er der nogen fordel ved at dele stegen i 8 stykker ?
    Må jeg foreslå, at man giver citron og salt før man deler stegen i 8 dele, da det er nemmere at give citron og salt til ét stort stykke, end til 8 mindre stykker, bare en idé.
    Mvh. Danni

    Svar
  9. Jesper skriver

    august 04, 2022 at 7:09 pm

    Den skal helt sikkert prøves.
    Jeg studser dog oftest over hvordan ovn indstilling nævnes. Hvad er alm. luft?
    Det hedder enten varmluft eller alm. ovn.
    Det er vigtigt, alt andet skaber bare forvirring.
    Så få nu de termer på plads 😊

    Svar
  10. Charlotte skriver

    december 23, 2021 at 2:57 pm

    Lækker, saftig og med sprøde svær.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 23, 2021 at 3:05 pm

      Mange tak, Charlotte - og rigtig glædelig jul 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Heidi skriver

    december 05, 2021 at 6:06 pm

    Smager godt, men alt for meget timian. Vil bruge opskriften igen, men uden timian og med mere laurbær

    Svar
  12. René skriver

    maj 22, 2021 at 1:19 pm

    Hej
    Jeg har prøvet opskriften et par gange og den er super god, men jeg tænker om ikke det giver mening at tømme fadet efter de tre timer?

    Svar
  13. Arne skriver

    november 12, 2018 at 8:24 pm

    Kan man evt gøre det samme med en flæskesteg???

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      november 14, 2018 at 12:11 pm

      Hej Arne

      Både og. Ribbenstegen er typisk noget mere fedtmarmoreret, og derfor bliver den ikke så let tør, når du langtidssteger den.

      Så hvis du kan finde en flæskesteg, der også indeholder en del fedt, kan du godt gøre det.

      Men det bliver altså bedst med en ribbensteg 🙂

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required