• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt oksefilet

Langtidsstegt oksefilet

langtidsstegt oksefilet
Her er opskriften på den perfekte langtidsstegte oksefilet i ovn - så er du altid sikker på et super resultat. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. maj 2017 - Udgivet:  13. maj 2017

Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
  2. Opskrift på langtidsstegt oksefilet
  3. Langtidsstegt oksefilet
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Hurtigere opskrift
  9. Grillet oksefilet
  10. Oksefilet sousvide
  11. Kernetemperatur på oksefilet
  12. Fordele ved lang tid
  13. Tilbehør
Gå til opskrift

Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.

Langtidsstegt oksefilet er en klassiker når vi taler gæstemad, hvor den altid er et sikkert hit.

Og oksestegen er uhyre nem at lave, så med denne opskrift ender du med en steg, som aldrig bliver tør.

Husk at købe en god kvalitet, for er oksefileten velhængt og modnet korrekt, så bliver din steg bedre.

Opskriften på oksefilet er til 6 personer, og så er der kød nok til alle.

Opskrift på langtidsstegt oksefilet

langtidsstegt oksefilet

Langtidsstegt oksefilet

Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Bedømmelse
4.7 fra 80 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 12 timer timer
Tilberedning: 4 timer timer
Samlet tid: 16 timer timer
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg oksefilet
  • 3 spsk brun farin
  • 2 spsk salt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Du starter med at blande farin og salt godt sammen. Oksefileten ridses i fedtet, så stegen ikke trækker sig for meget sammen.
  • Massér så sukker/salt blandingen godt ind i stegen, og lad den hvile. Gerne 12-24 timer, men mindre kan også gøre det. Put den tør-rubbede steg i en frysepose, og luk posen tæt. Stil den på køl, og lad den trække der. Tag stegen ud af køleskabet, og gerne en time før du skal bruge den, så den når stuetemperatur.
  • Da du skal langtidsstege oksefileten ved lav temperatur, er du nødt til at brune stegen, så den får en god stegeskorpe.
  • Varm en pande op ved høj temperatur, så den er rygende varm. Kom lidt olie og smør på panden, og straks det er smeltet kommer du stegen på.
  • Du skal brune stegen hurtigt, så giv den få sekunder på alle sider, indtil den har fået en fin brun farve og skorpe.
  • Læg så stegen op i en lille bradepande, og hæld resten af kødsaften fra posen på panden. Eventuelt sammen med lidt vand og ekstra oksefond, og lad det koge op. Hæld det over stegen.
  • Så tænder du ovnen på 80 grader - ikke varm luft. Sæt stegen ind, og nu skal den hygge sig i ovnen i  cirka fire timer. Oksefileten sættes altså ind i den kolde ovn, som tændes samtidig. Den præcise stegetid kan man ikke fastslå, da den afhænger af din ovn og kødet.
  • Men efter et par timer skal du stikke et stegetermometer i stegen, og fortsæt stegningen. Løbende kan du øse lidt sky op over stegen.
  • Når din oksefilet har nået en kernetemperatur på 57 grader er den færdig. Giv den ikke længere, for så bliver den kedelig og tør.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
708
% Daglig værdi*
Fedt
 
55
g
85
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
23
g
Kolesterol
 
175
mg
58
%
Natrium
 
2448
mg
106
%
Kalium
 
761
mg
22
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
45
g
90
%
Calcium
 
19
mg
2
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Metoden er langtidsstegning ved lav temperatur, der betyder at kødet bliver stegt mere ensartet, og derfor har du en mere jævn kernetemperatur i oksefileten.

Normalt betyder langtidsstegning, at man steger kødet ved en ovntemperatur på mellem 125 og 150 grader, men her er temperaturen altså endnu lavere, Og dermed er stegetiden selvfølgelig længere.

Men resultatet er til gengæld også bedre, og du får et stykke meget mørt, saftigt og lækkert kød.

Når du steger ved så lav temperatur er det vigtigt, at ovnens temperatur faktisk også svarer til du indstiller den til.

Det hjælper jo ikke noget hvis man indstiller ovnen til 80 grader, og at varmen i ovnen så reelt er 110 grader.

Derfor kan du med fordel lige tjekke temperaturen i ovnen med et ovntermometer. Så er du i hvert fald på den sikre side.

Hurtigere opskrift

Skal du have stegen hurtigere færdig, kan du skrue varmen i din ovn op til 100 grader eller måske 120 grader, men aldrig mere, da det så bliver for varmt (og kødet tørt).

Skal stegen holdes lunt indtil dine gæster dukker op, skruer du ovnen ned på 50 grader når stegen har nået de 57 grader.

Ofte skal man bruge ovnen til andre ting til sidst - kartofler, rodfrugter eller andet, men det er ikke et problem. Tag stegen ud, og pak den ind i staniol og viskestykker.

Fordi du har stegt den ved lav temperatur vil den ikke stege videre, og dermed blive tør ved at blive pakket ind. Det sker ikke.

Så tilbage er der bare at skære stegen ud i fine skiver - velbekomme.

Se også: Ovnstegt oksefilet med stegetid og kernetemperatur

Grillet oksefilet

Du kan lave en fremragende oksefilet i grill, og det gør du på følgende måde.

Du skal bruge en oksefilet på cirka 1,5 kilo, som du bruner af ved direkte varme på grillen.

Derefter smøres den ind i 10 gram marinerede hvidløg med chili, som du køber på glas. Hvidløgene blendes sammen med olie fra glasset og lidt salt. Du kan også blot krydre oksefileten med salt og peber.

Derefter steges oksefileten ved indirekte varme i cirka 35 minutter, indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Hold cirka 200 grader i grillen under grilningen.

Tag oksefileten af grillen og pak den ind i sølvpapir, mens du laver tilbehør.

Se også: Helstegt oksemørbrad i ovn med tid og temperatur

Oksefilet sousvide

En langtidsstegt oksefilet kan også laves sous vide.

Her krydres oksefileten med salt, peber og paprika og eventuelt hvidløg. Vakuumpakkes og lægges på køl natten over.

Tilberedes som sous vide ved 57 grader i ni timer. Jo, det er lang tid, men resultatet er fremragende.

Den færdige oksesteg kan med fordel stilles under grillen i ovnen for at gøre krølfedtet sprødt.

Se også: Flæskesteg i ovn med sprød svær - den sikre opskrift

Kernetemperatur på oksefilet

Brug altid et stegetermometer, når du steger oksefilet. Også til langtidsstegning.

Stegen er færdig, når den har en kernetemperatur på 57 grader.

Her er oksefileten perfekte rosa, og altså hverken rå eller tør. Men tilpas medium.

Så den perfekte kernetemperatur i oksefileten er altså 57 grader.

Se også: Culottesteg - stegetid og kernetemperatur på culotte

Fordele ved lang tid

Der er flere fordele ved at langtidsstege kødet. Dels får du et mere mørt stykke oksefilet, men der er altså også fordele i forhold til sundhed.

Hus DTU Fødevareinstituttet har man nemlig fundet ud af, at man ved at langtidsstege eksempelvis en oksefilet faktisk undgår  sygdomsbakterier.

Men også kræftfremkaldende stoffer kommer du udenom ved at give kødet lang tid under tilberedningen.

Undersøgelser viser nemlig, at man øger risikoen for kræftfremkaldende stoffer når man steger ved en temperatur på over 140 grader.

Så derfor giver det på alle måder god mening at give kødet længere tid ved lavere temperatur.

Se også: Klassisk Beef Wellington opskrift - indbagt oksemørbrad

Tilbehør

Tilbehør til langtidsstegt oksefilet kan eks. være en sauce bearnaise eller demi glace, og dertil råstegte kartofler.

En lækker spidskålssalat med æble passer også godt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Winther

    august 11, 2024 at 9:22 pm

    Hej Holger

    Vi fulgte opskriften her i går og undrede os lidt over mængden af salt og sukker. Men fulgte den. Stegen blev dog noget salt.

    Nu har jeg kigget på din opskrift på cuvette, hvor samme rub bruges og her har du skrevet teske og ikke spiseske som i denne opskrift. Er der mon lavet en skrivefejl?

    Vh
    Vibeke

    Svar
  2. Mette Bæk Andersen

    december 30, 2023 at 9:19 am

    Hej Holger🙂 Ved opskriften langtidsstegt oksefilet, kan jeg komme den i min airfryer i stedet? Det er også en grill,men har lige fået den, så ved ikke om man skal trykke på en knap for at aktivere den eller om den starter automatisk. Skal vist lige lære den at kende😁
    Det er en Casper sobczyk grill og airfryer.
    Godt nytår til dig og dine.🎉🍾
    Vh.Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 30, 2023 at 12:49 pm

      Hej Mette
      Tak for det - og jo, det bør du nok kunne. Kunsten er at holde temperaturen nede, men airfryeren er jo som udgangspunkt nem at styre temperaturen på.
      Så prøv dig endelig frem - og vend lige tilbage med resultatet, så vi andre også kan bruge det 🙂
      Også rigtigt godt nytår til dig og dine.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Helle

    august 31, 2022 at 2:33 pm

    Hej Holger
    Hvis jeg køber en steg på 2-3 kg, hvor meget tænker du så at stegetiden skal øges? 🙈
    Mvh Helle

    Svar
    • Karen

      november 11, 2022 at 3:25 pm

      Stegetiden behøver ikke forlænges for en filet er lige tyk i hele stykket.

      Svar
  4. Mette Jensen

    august 24, 2022 at 8:28 pm

    Hej Holger
    Hvis vi har 4 stk. a 1,5kg går det så at putte dem i samme ovn til langtidsstegning? Vi har nogle alubakker de kan være i.

    VH!

    Svar
  5. Bjarne Nielsen

    april 25, 2021 at 12:38 pm

    Når jeg langtidssteger så sætter jeg ovnen på 60 grader og steger i 8 timer -behøver ikke stegetermometer da graderne jo er givet på forhånd
    mvh
    Bjarne Nielsen
    25627836

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 26, 2021 at 5:18 pm

      Hej Bjarne
      Dejligt tip - tusind tak for det - og det er hermed også givet videre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Birgitte

    marts 13, 2021 at 1:02 pm

    Så blir den super lækker. Har lige lavet den.

    Svar
  7. Elisabeth

    marts 13, 2021 at 1:02 pm

    Det er lige det vi skal have og ovenikøbet tilberedt af en kok af huset

    Svar
  8. Lone

    marts 13, 2021 at 1:02 pm

    JA. - super godt i sous vide 👍

    Svar
  9. Karsten Lund

    december 30, 2020 at 5:16 pm

    Hej Holger

    Har prøvet denne metode på en oksefilet og det blev megalækkert!
    Nu tænker jeg at bruge samme metode med en oksemørbrad på 1,8 kg. Går det an?
    Bedste hilsner
    Karsten

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 01, 2021 at 3:56 pm

      Hej Karsten
      Det lyder godt. Og nej - en oksemørbrad skal slet ikke tilberedes så længe 🙂
      De bedste hilsner og godt nytår
      Holger

      Svar
  10. Kenneth

    december 30, 2019 at 7:31 pm

    Glæder mig til at prøve din opskrift.
    Hvad betyder det at "ridse af for fedt"? Kokke-lingo er, tydeligvis, ikke min stærke side 😉

    Mvh.
    Kenneth

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 31, 2019 at 7:48 am

      Hej Kenneth
      Det er helt ok. Det betyder blot, at du lige skærer fedtet i skrå tern eller ruder 🙂
      Rigtig godt nytår
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  11. Anne Mette

    november 22, 2019 at 1:54 pm

    Hej
    Jeg er i tvivl om den skal på en rist i brandepanden ellers skal den bare ned i væsken?
    Vh. Anne Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 23, 2019 at 6:56 am

      Hej Ane Mette
      Jeg plejer bare at lade den ligge i fadet, hvor der så kommes lidt væske i bunden. Det er en god måde at lave oksefilet på.
      Rigtig god fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  12. Klara Skovlund

    juli 19, 2019 at 11:32 pm

    Jeg vil prøve at følge din opskrift men er i tvivl om hvor lang tid en steg på 3 kg skal have?
    Vil jo gerne prøve at time det så godt som muligt. Er det bare dobbelt så lang tid?

    Mvh
    Klara

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 20, 2019 at 9:05 am

      Hej Klara

      Det lyder sørme godt - nej, det er samme tid 🙂

      Husk at måle kernetemperaturen. God fornøjelse.

      Alt det bedste

      Holger

      Svar
  13. Britta Toft

    januar 06, 2019 at 10:44 am

    Hej.
    Vi fik den lækreste oksefilet i aftes. Jeg havde købt en hel filet på 4-5 kg, så jeg har delt den i 3 gode stykker, som jeg har frosset ned. Hvor længe kan det holde sig i fryseren? Men selv 1/3 er stadig meget kød! Og med to små drenge, der ikke spiser meget, står jeg nu med ca 3/4 steg, som er rosestegt. Da min mand tager på skiferie i dag, er jeg alene hjemme, og jeg får jo aldrig spist alt det kød... Kan det fryses, når det er stegt og evt spises koldt, når det tages op af fryseren igen??
    Håber du kan hjælpe, da jeg har det rigtig skidt med at smide så meget lækkert kød ud 😢 Mvh Britta Toft.

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 06, 2019 at 11:17 am

      Hej Britta

      Det lyder godt og dejligt at høre.

      Vi starter med det første: Du har gjort det helt rigtige, og frosset kødet ned med det samme. Her kan det uden problemer holde i seks måneder - og nogle måneder mere. Så du kan gemme til sommerens grillfest 🙂

      Mit bedste råd til det tilberedte kød er at skære det i mindre tern, og derefter komme det i en beholder, som derefter stilles i fryseren.

      Så har du altid kød til en biksemad eller lignende. Det er en god måde at bruge rester på. Skulle du også en dag have en kotelet eller lignende i overskud, så snittes den også i mindre tern og kommes i beholderen.

      En god biksemad med spejlæg kan altid spise 🙂

      Håber det giver mening.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  14. Heidi

    december 28, 2018 at 7:30 pm

    Hej vil jeg kunne lave denne opskrift med en okse culotte. Stegen er ca 1800 g er nemlig vild med opskriften har lavet den to gange før men det har været med oksefilet

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required