• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalvefilet med rosmarin (intervalstegt i ovn)

Kalvefilet med rosmarin (intervalstegt i ovn)

billederesultat for kalvefilet
4.6 fra 36 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
205
SHARES
FacebookMessenger205PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. maj 2024 - Udgivet:  28. november 2015

Kalvefilet er perfekt at lave intervalstegt i ovnen. Kødet bliver både saftigt og lækkert, og her er opskriften på perfekt kalvesteg, der aldrig bliver tør!

Kalvefilet er en af de ypperste udskæringer fra kalven. Hvis du spørger mig.

Og med denne nemme opskrift er du altid sikker på det helt rigtige resultat, hvor kødet er særdeles saftigt og mørt.

Jeg intervalsteger kødet, det vil sige, at det først brunes af på panden, og derefter skal stegen på skift i ovnen og ud at hvile.

Jeg kan godt lide, at kødet er rosastegt, og derfor skal kernetemperaturen i en kalvefilet være 64 grader, når det tages ud af ovnen sidste gang.

Kig på billedet. Sådan ser stegen ud ved en kernetemperatur på 64 grader. Hvis du ønsker den lidt mere rød, skal du tage kalvefileten ud ved lidt lavere temperatur, eksempelvis 60 eller 62 grader, og ønsker du stegen mere gennemstegt, ja så lader du få et par grader mere.

Derefter skal kødet hvile i 20 minutter, og det er VIGTIGT, at du overholder denne tid. Og at du IKKE overdækker din kalvefilet - den skal bare lægges kærligt på skærebrættet, og afvente udskæring.

Nå, lad os komme til sagen. For sådan her intervalsteger du kalvefilet helt perfekt! Opskriften er til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter
  • Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele
  • Grydestegt kalvesteg med en rigtig god sovs

Opskrift på kalvefilet

billederesultat for kalvefilet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalvefilet med rosmarin (intervalstegt i ovn)

4.62 fra 36 stemmer
Kalvefilet er perfekt at lave intervalstegt i ovnen. Kødet bliver både saftigt og lækkert, og her er opskriften på perfekt kalvesteg, der aldrig bliver tør!
Forb. tid 2 timer t
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 4 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 434
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg kalvefilet - gerne dansk kalvekød
  • 2 tsk sennep
  • 2 tsk salt
  • 1 håndfuld rosmarin - friske blade
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start gerne tilberedningen af intervalstegt kalvefilet i rigtig god tid før du skal bruge stegen. Gerne fire timer før. Tag stegen ud af køleskabet, og tør den af med lidt køkkenrulle.
  2. Smør den godt med sennep, og giv den en teskefuld salt på over- og undersiden.
  3. Sæt en pande over blusset ved god varme, og lad panden blive VARM. Det tager nogle minutter. Kom en god, solid klat smør på panden, og lad det bruse af og blive nøddebrunt.
  4. Brun så din kalvesteg på begge sider i cirka 45 sekunder, så den får en god stegeskorpe med smag.
  5. Læg den i et ovnfast fad, hæld skyen over, giv den en god omgang friskkværnet peber, og fordel friske rosmarin blade ud over den. Sæt den til side - nu må den gerne hvile i mindst en time.
  6. Så skal vi have intervalstegt vores kalvefilet. Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og lad ovnen nå denne temperatur. Sæt stegen ind midt i ovnen, og nu skal den have lige præcis 15 minutter.
  7. Så tager du den ud - og lader den hvile i lige præcis 15 minutter. Uden at dække den til!
  8. Så skal den ind i ovnen igen - nu blot 10 minutter. Ud og hvile 10 minutter. Igen uden tildækning!
  9. Nu stikker du et stegetermometer i kalvefileten på det tykkeste sted - husk at tjekke, at spidsen sidder MIDT i stegen, så du får den korrekte temperatur.
  10. Så skal den i ovnen for sidste gang. Med stegetermometeret, og nu skal stegen have indtil kernetemperaturen når de 64 grader. Eller hvilken kernetemperatur du nu ønsker.
  11. Så skal stegen ud og hvile, og her skal den hvile i 20 minutter. Ikke kortere tid!!

Næringsindhold

Kalorier: 434kcalKulhydrater: 0.3gProtein: 58gFedt: 20gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 246mgNatrium: 1436mgKalium: 951mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.04gVitamin A: 10IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 50mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan servere din intervalstegte kalvefilet med råstegte kartofler, bagte skalotteløg og en god sovs med grønne peberkorn. Eller en lækker demi glace sauce.

Du kan også vælge at intervalstege kalvefilet i gasgrill eller kuglegrill. Stege- og hviletider er de samme, og du kan eventuelt brune stegen af ved direkte varme.

Stegningen i grill sker selvfølgelig ved indirekte varme, og husk at holde varmen nede på 175 grader!

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorthe Petersen

    september 29, 2024 at 1:52 pm

    Er det rigtig at den skal stege til kernetemperatu på 64 gr? Så stiger temperaturen jo endnu mere når den trækker efterfølgende. Jeg ville tro den blev gennemstegt med så høj slut temperatur?
    Dorthe

    Svar
  2. Thorkil Christensen

    maj 21, 2024 at 7:19 am

    Kære Holger

    Hvor lang tid skal man forvente, at stegen skal være i ovnen den sidste gang, man steger, så den når kernetemperaturen 64 grader? 1/2 time? 1 time?

    For en 4-5 kg. tung filet?

    Vigtigt at vide, når man skal have gæster: planlægningen.

    Mvh. Thorkil Christensen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 21, 2024 at 8:20 am

      Kære Thorkil
      Stegetiden kan variere afhængig af tykkelse på kødet. Men mit bud er 10-15 minutter - nok ikke meget mere.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Sus82

    november 15, 2020 at 8:35 pm

    Hej Holger, nogle opskrifter kan jeg ikke gemme på den nye huskeliste. Hvorfor??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 17, 2020 at 10:25 am

      Hej Sus
      Jeg er ved at flytte de mange tusinde opskrifter over i det nye system med bla. huskeliste og indkøbsliste. Det tager tid, men jeg knokler på 🙂
      Er der nogle du mangler at få over, så send mig lige en mail, så tager jeg dem straks.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. kool

    november 06, 2020 at 12:51 pm

    Hej Holger
    Hvorfor kan jeg ikke gemme opskrifter i min koto mere?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required