Kalvefilet er perfekt at lave intervalstegt i ovnen. Kødet bliver både saftigt og lækkert, og her er opskriften på perfekt kalvesteg, der aldrig bliver tør!
Kalvefilet er en af de ypperste udskæringer fra kalven. Hvis du spørger mig.
Og med denne nemme opskrift er du altid sikker på det helt rigtige resultat, hvor kødet er særdeles saftigt og mørt.
Jeg intervalsteger kødet, det vil sige, at det først brunes af på panden, og derefter skal stegen på skift i ovnen og ud at hvile.
Jeg kan godt lide, at kødet er rosastegt, og derfor skal kernetemperaturen i en kalvefilet være 64 grader, når det tages ud af ovnen sidste gang.
Kig på billedet. Sådan ser stegen ud ved en kernetemperatur på 64 grader. Hvis du ønsker den lidt mere rød, skal du tage kalvefileten ud ved lidt lavere temperatur, eksempelvis 60 eller 62 grader, og ønsker du stegen mere gennemstegt, ja så lader du få et par grader mere.
Derefter skal kødet hvile i 20 minutter, og det er VIGTIGT, at du overholder denne tid. Og at du IKKE overdækker din kalvefilet - den skal bare lægges kærligt på skærebrættet, og afvente udskæring.
Nå, lad os komme til sagen. For sådan her intervalsteger du kalvefilet helt perfekt! Opskriften er til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
- Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter
- Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele
- Grydestegt kalvesteg med en rigtig god sovs
Opskrift på kalvefilet
Kalvefilet med rosmarin (intervalstegt i ovn)
Ingredienser
- 1,2 kg kalvefilet - gerne dansk kalvekød
- 2 tsk sennep
- 2 tsk salt
- 1 håndfuld rosmarin - friske blade
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start gerne tilberedningen af intervalstegt kalvefilet i rigtig god tid før du skal bruge stegen. Gerne fire timer før. Tag stegen ud af køleskabet, og tør den af med lidt køkkenrulle.
- Smør den godt med sennep, og giv den en teskefuld salt på over- og undersiden.
- Sæt en pande over blusset ved god varme, og lad panden blive VARM. Det tager nogle minutter. Kom en god, solid klat smør på panden, og lad det bruse af og blive nøddebrunt.
- Brun så din kalvesteg på begge sider i cirka 45 sekunder, så den får en god stegeskorpe med smag.
- Læg den i et ovnfast fad, hæld skyen over, giv den en god omgang friskkværnet peber, og fordel friske rosmarin blade ud over den. Sæt den til side - nu må den gerne hvile i mindst en time.
- Så skal vi have intervalstegt vores kalvefilet. Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og lad ovnen nå denne temperatur. Sæt stegen ind midt i ovnen, og nu skal den have lige præcis 15 minutter.
- Så tager du den ud - og lader den hvile i lige præcis 15 minutter. Uden at dække den til!
- Så skal den ind i ovnen igen - nu blot 10 minutter. Ud og hvile 10 minutter. Igen uden tildækning!
- Nu stikker du et stegetermometer i kalvefileten på det tykkeste sted - husk at tjekke, at spidsen sidder MIDT i stegen, så du får den korrekte temperatur.
- Så skal den i ovnen for sidste gang. Med stegetermometeret, og nu skal stegen have indtil kernetemperaturen når de 64 grader. Eller hvilken kernetemperatur du nu ønsker.
- Så skal stegen ud og hvile, og her skal den hvile i 20 minutter. Ikke kortere tid!!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan servere din intervalstegte kalvefilet med råstegte kartofler, bagte skalotteløg og en god sovs med grønne peberkorn. Eller en lækker demi glace sauce.
Du kan også vælge at intervalstege kalvefilet i gasgrill eller kuglegrill. Stege- og hviletider er de samme, og du kan eventuelt brune stegen af ved direkte varme.
Stegningen i grill sker selvfølgelig ved indirekte varme, og husk at holde varmen nede på 175 grader!
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Dorthe Petersen
Er det rigtig at den skal stege til kernetemperatu på 64 gr? Så stiger temperaturen jo endnu mere når den trækker efterfølgende. Jeg ville tro den blev gennemstegt med så høj slut temperatur?
Dorthe
Thorkil Christensen
Kære Holger
Hvor lang tid skal man forvente, at stegen skal være i ovnen den sidste gang, man steger, så den når kernetemperaturen 64 grader? 1/2 time? 1 time?
For en 4-5 kg. tung filet?
Vigtigt at vide, når man skal have gæster: planlægningen.
Mvh. Thorkil Christensen
Holger Rørby Madsen
Kære Thorkil
Stegetiden kan variere afhængig af tykkelse på kødet. Men mit bud er 10-15 minutter - nok ikke meget mere.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Sus82
Hej Holger, nogle opskrifter kan jeg ikke gemme på den nye huskeliste. Hvorfor??
Holger Rørby Madsen
Hej Sus
Jeg er ved at flytte de mange tusinde opskrifter over i det nye system med bla. huskeliste og indkøbsliste. Det tager tid, men jeg knokler på 🙂
Er der nogle du mangler at få over, så send mig lige en mail, så tager jeg dem straks.
De bedste hilsner
Holger
kool
Hej Holger
Hvorfor kan jeg ikke gemme opskrifter i min koto mere?