Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
Her får du min opskrift på en super mør og lækker langtidsstegt flæskesteg (svinekam), der smager præcist som den skal.
Flæskestegen steges naturligvis ved lav varme, hvilket giver et særdeles mørt stykke kød.
Og så tror du måske det er svært at lave sprøde svær på en langtidsstegt flæskesteg, men det er det ikke. Du skal blot følge denne opskrift, for så får du den møreste langtidsstegte flæskesteg, som du nogensinde har smag.
Længere nede kan du også se min video, hvor jeg viser dig hvordan du nemt får salt ned mellem sværene på flæskestegen. Det sikrer dig nemlig de helt sprøde flæskesvær, som jo også er det vi går efter når vi laver svinekam.
Opskriften er beregnet til cirka seks personer, og jeg har også lavet en video, hvor du kan se, hvordan du nemt laver en god sovs af skyen fra flæskestegen.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på langtidsstegt flæskesteg
Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
Ingredienser
- 1,5 kg flæskesteg - uden ben
- 1 spsk olivenolie
- flagesalt - eller alm. salt
- 10 laurbærblade
- 2 løg - i grove stykker
- 2 gulerødder - i grove stykker
- 1 håndfuld timian
- 4 dl vand
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 90 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
- Gå sværen på flæskestegen efter, så du er sikker på at alle svær er skåret ned til kødet. Ellers er det svært at få sprøde flæskesvær.
- Smør sværen med lidt olie, og drys derefter salt ned mellem alle sværene. Det tager lidt tid - men er det hele værd!
- Stik laurbærblade ned mellem sværene, da det giver en god smag til langtidsstegt flæskesteg.
- Fordel løg og gulerødder i et ildfast fad sammen med friske timiankviste. Hæld også 3-4 deciliter vand ved.
- Læg nu flæskestegen ovenpå grøntsagerne, så stegen står helt lige. Det er nemlig også vigtigt for at opnå de sprøde svær.
- Stik et stegetermometer ind i stegen, og det skal ske fra enden af stegen og ind i midten. Altså ikke ned gennem sværene.
- Kom stegen i ovnen på næstnederste rille, hvor den nu steges indtil kernetemperaturen viser 60 grader. Det tager ca. 3-4 timer. Stegetiden afhænger af kødets struktur og størrelse. Undervejs skal du øse skyen op over sværen, og jeg plejer at gøre det ca. hver halve time.
- Derefter skrues ovnen op på 250 grader, og her steges den langtidsstegte flæskesteg videre indtil kernetemperaturen er 65 grader. Tiden kan variere, men regn med at det tager cirka 20-25 minutter.
- Nu skulle sværen også gerne være sprød, og hvis ikke den er det, ja så tænder du lige ovnens grill og sørger for at sværene bliver knasende sprøde.
- Undervejs skal du holde øje med at væden ikke fordamper, da den anvendes til flæskestegssovs. Tilsæt om nødvendigt mere vand i fadet.
- Lad den færdigstegte flæskesteg hvile utildækket på et skærebræt i ca. 15 minutter inden udskæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Du kan også tilberede langtidsstegt flæskesteg i 7 timer, og her får du en mere pulled pork agtig steg.
Altså hvor kødet er mere tørt, og nærmest trevler fra hinanden når det skæres ud. Men det er nu også ret lækkert.
Video: Sådan salter du flæskesteg
Se her i denne video hvordan du får salt godt ned mellem sværene på en langtidsstegt flæskesteg:
Servering
Servér langtidsstegt flæskesteg med kogte kartofler og dampet broccoli.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Claus
Skod opskrift.
Har fulgt opskriften 100% men nu på 5. Time skal jeg skrue op for varmen. Stegen rammer ikke engang 55 grader
Holger Rørby Madsen
Hej Claus
Det lyder da underligt. Var din steg meget kold?
For jeg synes da tiden plejer at passe.
Alt det bedste
Holger
Jacob Trier
Madens-verden er en berigelse til mig , hvor madlavning var som at børste tænder , noget der skulle overstås.
Nu har jeg oplevet en ny sanseudvidende verden , med let forståelige opskrifter . Tak !
Jacob Trier .
Kim Starup Jensen
90 grader…..?
Min ovn kan ikke gå så langt ned.
Ivan Hansen
Køb en ny ovn.
Anne S
Elendig opskrift på langtidsstegt flæskesteg. Sværene sprøde på toppen men gummiagtige. Gulerødder og løg ikke møre. kødet ikke særligt mørt.
lene
Hvis ikke dine gulerødder er møre efter 4 timer, må det være produktet man skal kigge på og ikke opskriften haha
Lene
Den bedste flæskesteg jeg nogensinde har smagt.
Jeg valgte 90C til den havde en kernetemp. på 60C og skruede op på 250C til sværen var sprød. Her var kernetemp. 68C.
Det var en kamsteg på 1,6 kg
Des
I forhold til sværdene, var de ikke i nærheden er færdig, selv da stegen når 70° i kernetemperatur. Mega øv. Måtte skære sværdene af stegen og grille dem i ovnen efter trækketid.
Opskriften virkede ellers ligetil og vi havde en fin jævn steg, så noget er galt.
Holger Rørby Madsen
Hej Des
Det kan desværre ske med flæskesvær, men så giver du bare stegen en tur under grillen, så skal sværene nok poppe op.
Alt det bedste
Holger
Lars
Super nemt og lækkert.
Trine
Langtidstilberedt svinekam er mums - faktisk skal jeg til at i gang med en her om få timer.
Blot lige en lille ting: du anbefaler ENTEN 80 grader eller 130 grader, men i opskriften indleder du så med 90 grader 😀
JohnH
Hej
Den bedste flæskesteg jeg har fået - mør med sprød svær - behøver ikke kniv 🙂
John Heide
Holger Rørby Madsen
Hej John
Super dejligt at høre - og tak for din tilbagemelding.
Rigtig god weekend
De bedste hilsner
Holger
Kurt
FØRST forveksel ikke ribbensteg med flæskesteg ribbensteg er en helt anden opskrift..... Jeg langtids steger altid mine flæskestege og bruger helst rullet nakkesteg på omkring 2 kilo købt hos en rigtig face to face slagtemester og gerne mere end 2 kilo da stegen (fedet) svinder meget ved langtids stegning og en anden eller tredjedags opvarmet flæskestegs rødkåls sandwich smaget jo himmelsk, og her er så et par løftet pegefingre, du skal være 100% sikker på dine svær er skåret og saltet som beskrevet her i opskriften, brug den normale oven rist så stegen ikke sidder nede i vandbadet men midt i ovnen og med vandbakken i bunden af ovnen med vand / hønsefond i eller måske din favorit opskrift til sovse sky mix, tilse at vandbakken ikke steges tør men overfyld heller ikke med vand for det er jo skyen til din vidunderlige opbagte sovs, tilse en gang imellem så det ikke brænder på som tiden går, vanddampen hjæper også til at stegen bliver mør og forbliver saftig, til slut (efter 6-7 timer eller din tid og temperatur som indlært efter du har lavet flere langtids stege og størrelser og som du syntes er bedst i din ovn) tager du sky/vandfadet ud af ovnen og sætter noget under stegen til at opfange fedtdryp så det ikke brænder fast i ovenbunden, steg nu med topvarme eller grill element sat til 225 C i omkring 20 min, du er nød til at holde øje med sværen, ja åben den øl eller flaske vin og sæt dig foran ovenen nyd synet af sværen blive sprød, det er kun 20 minutter til et perfekt resultat, hvis du ikke har lys i ovnen brug en lommelygte så du kan se hvad der foregår med din steg uden skulle behøve at åbne ovendøren, imens øllet glider ned i halsen skulle du gerne se sværen starter med a brune og boble lidt op uden at blive brændt, måske er du nød til at juster til et højere eller laver temperatur setpoint afhængende af hvordan din oven er designet med eller uden top grill, varmluft etc. etc. etc. og/eller din termostat knap ikke viser korekt temperatur, det er vigtig du forstår at bruge din ovn rigtig og holde øje med temperature og hvad der forgår inde i ovnen intil du har lært din ovns "timing" at kende, mln Mor lavede de bedste flæskestege på denne jord med gas ovn der kun havde bund/side varme, men hendes stege havde altid dejlige sprøde svær, hvis du bruger frisk og rigtig tilberedt kød fra en rigtig "Gammeldags" ansigt til ansigt type Slagtemester og forstår at bruge og kontrolere din ovn så er denne flæskestegs opskrift en helt sikker vinder, however, noter altid dine små ændringer og fif ned så du kan forme dit resultat som du syntes bedst og huske det til den næste steg, det er jo til syvende og sidst dig der skal spise stegen du laver. ;‐)
PS. Denne opskrift giver en super mør steg med dejlige sprøde svær så det er bedst at bruge en elektrisk skærekniv til at skære for med. 🙂
Brian
7 timer ved 130 grader. Vi fik pulled pork til juleaften. Det er alt for høj temperatur til 7 timer. Jeg brugte endda et stykke kød på 2 kg.
Maj-Britt
130 grader i 7 timer.... Det virker af ualmindeligt langt tid til 1,5 kg steg???? Næsten alle steder står der 2-3 timer med 125-130 grader..... 90 grader i 6 timer..... Så er der ikke en slå fejl
Holger Rørby Madsen
Hej Maj-Britt
Det er lang tid, som sådan synes jeg flæskestegen bliver bedst, hvis man ønsker en virkelig mør steg.
Du kan sagtens også give den mindre tid eller mindre varme, hvilket gøre kødet knapt så tørt, men stadig fint. De metoder har jeg også prøvet af 🙂
De bedste hilsner og rigtig god jul
Holger
Palle
90 grader alm varme 4 timer skriver de et sted 130 grader alm varme skriver de andet steds???? Hvad skal man tro på?
Holger Rørby Madsen
Hej Palle
Der er mange måder at lave en langtidsstegt flæskesteg på, og smag og behag er forskellig. Men det her er mit bud, og jeg synes flæskestegen bliver perfekt med de 130 grader.
Med de bedste hilsner og ønsket om en god dag
Holger
Therese Engelbrecht Olsen
Hvad nu hvis man har en basse på 2,5 kg skal den så have længere tid?
Har fulgt denne opskrift til en på 1,5 kg og den var helt fantastisk mør, saftig og med lidt grill var der lækre sprøde svær, så tak for en rigtig god opskrift :o)
Trine
En steg, med højere vægt, skal kun have længere tilberedningstid, hvis den er tykkere. Hvis den blot er længere, skal den have samme tid.
Kirsten Baran
Lavede den langtdsstegte flæskesteg i går. Det er første gang, jeg har lavet en flæskesteg, hvor sværen ikke blev sprød. Jeg bruger min gamle metode fremover.
Guffeliguf.dk
Hej Kirsten
Det er jeg ked af at høre, for jeg synes altid sværen plejer at blive sprød. Og ellers kan man med fordel give den lidt grill til sidst.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.