Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Lammeskank i rødvin

Lammeskank i rødvin

lammeskank i rødvin
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Nem opskrift på lammeskank i rødvin, og den giver noget helt fantastisk mørt kød. Lammeskankerne langtidssteges i to en halv time i gryde.

Lammeskank er lækker mad, der er fortrinlig som gæstemad og weekendmad.

Lammeskanken indeholder en del sener og bindevæv, og derfor skal den tilberedes over længere tid.

Til gengæld er der masser af smag i kødet, og derfor er det genialt at langtidsstege lammeskanken sammen med rødvin.

Du får både det perfekte stykke kød, men samtidig også en vidunderlig sovs.

Opskriften på lammeskank i rødvin er beregnet til fire personer.

Se mere inspiration:

  • Kernetemperatur på lam (lammekølle og lammefilet)
  • Lammekølle i fad med kartofler og lammesky
  • Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam
  • Lammegyros med hvidløg - lækker gryderet med lam
  • Lammekrone med rosmarin og hvidløg

Opskrift på lammeskank i rødvin

Lammeskank i rødvin

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid: 3 timer t
Nem opskrift på lammeskank i rødvin, og den giver noget helt fantastisk mørt kød. Lammeskankerne langtidssteges i to en halv time i gryde.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Lammeskank
  • 4 stykker lammeskank
  • 1 flaske rødvin
  • 2 dl kalvefond
  • 2 skalotteløg
  • 8 fed hvidløg
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 1 citron (lidt friskpresset citronsaft)
Til sovs
  • 4 dl sky
  • 1 smørbolle
  • 1 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Smelt en god klat smør ved høj varme i den store stegegryde, og brun lammeskankerne grundigt på alle sider. Giv dem lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Hak skalotteløg groft. Pil hvidløgsfed og mas dem let under kniven. Kom løg og hvidløg i gryden til lammeskankerne.
  3. Hæld også rødvinen i, og læg timian og rosmarin ved. Pres lidt citronsaft ved.
  4. Læg låg på, skru ned for varmen, og lad nu retten med lammeskank i rødvin simre i to en halv time, så de bliver stegt HELT møre.
  5. Tag dem derefter forsigtigt op (kødet falder nemt fra hinanden, og læg dem på et smukt serveringsfad. Læg et stykke sølvpapir henover, og på det et viskestykke.
  6. Kog skyen en smule ind og jævn den med en smørbolle. Bliver sovsen for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand eller kalvefond. Du kan også jævne med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  7. Kom også fløde i, og smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og lidt gastrik.
  8. Hæld lidt af sovsen over lammeskankerne i fadet, og server resten i sovseskål ved siden af.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Langtidsstegt lammeskank med rødvin serveres med kartoffelmos og en bønne- og tomatsalat.

Eller prøv med en nem salat med spidskål og æble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required