Nem opskrift på lammeskank i rødvin, og den giver noget helt fantastisk mørt kød. Lammeskankerne langtidssteges i to en halv time i gryde.
Lammeskank er lækker mad, der er fortrinlig som gæstemad og weekendmad.
Lammeskanken indeholder en del sener og bindevæv, og derfor skal den tilberedes over længere tid.
Til gengæld er der masser af smag i kødet, og derfor er det genialt at langtidsstege lammeskanken sammen med rødvin.
Du får både det perfekte stykke kød, men samtidig også en vidunderlig sovs.
Opskriften på lammeskank i rødvin er beregnet til fire personer.
Se mere inspiration:
Opskrift på lammeskank i rødvin

Lammeskank i rødvin
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Smelt en god klat smør ved høj varme i den store stegegryde, og brun lammeskankerne grundigt på alle sider. Giv dem lidt salt og friskkværnet peber.
- Hak skalotteløg groft. Pil hvidløgsfed og mas dem let under kniven. Kom løg og hvidløg i gryden til lammeskankerne.
- Hæld også rødvinen i, og læg timian og rosmarin ved. Pres lidt citronsaft ved.
- Læg låg på, skru ned for varmen, og lad nu retten med lammeskank i rødvin simre i to en halv time, så de bliver stegt HELT møre.
- Tag dem derefter forsigtigt op (kødet falder nemt fra hinanden, og læg dem på et smukt serveringsfad. Læg et stykke sølvpapir henover, og på det et viskestykke.
- Kog skyen en smule ind og jævn den med en smørbolle. Bliver sovsen for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand eller kalvefond. Du kan også jævne med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Kom også fløde i, og smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og lidt gastrik.
- Hæld lidt af sovsen over lammeskankerne i fadet, og server resten i sovseskål ved siden af.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Langtidsstegt lammeskank med rødvin serveres med kartoffelmos og en bønne- og tomatsalat.
Eller prøv med en nem salat med spidskål og æble.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments