Lammeskank i rødvin er nem at lave, og giver noget helt fantastisk mørt kød. Lammeskankerne koges i to en halv time i rødvin.
Opskriften på lammeskank i rødvin er beregnet til fire personer.
Ingredienser til lammeskank i rødvin
4 stykker lammeskank
1 hel flaske rødvin
2 deciliter kalvefond
2 skalotteløg
8 fed hvidløg
1 lille håndfuld frisk timian
1 lille håndfuld frisk rosmarin
Sovsen laver du af
4 deciliter sky
1 smørbolle
1 spiseskefuld gastrik
Salt og friskkværnet peber
1 deciliter piskefløde
Fremgangsmåde
- Smelt en god klat smør ved høj varme i den store stegegryde, og brun lammeskankerne grundigt på alle sider. Giv dem lidt salt og friskkværnet peber.
- Hak skalotteløg groft. Pil hvidløgsfed og mas dem let under kniven. Kom løg og hvidløg i gryden til lammeskankerne.
- Hæld også rødvinen i, og læg timian og rosmarin ved.
- Læg låg på, skru ned for varmen, og lad nu lammeskankerne simre i to en halv time, så de bliver stegt HELT møre.
- Tag dem derefter forsigtigt op (kødet falder nemt fra hinanden, og læg dem på et smukt serveringsfad. Læg et stykke sølvpapir henover, og ovenpå det et viskestykke.
- Kog skyen en smule ind og jævn den med en smørbolle. Bliver sovsen for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand eller kalvefond.
- Kom også fløde i, og smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og lidt gastrik.
- Hæld lidt af sovsen over lammeskankerne i fadet, og server resten i sovseskål ved siden af.
Lammeskank serveres med kartoffelmos og en bønne- og tomatsalat. Eller en nem salat med spidskål og æble.