• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lammeskank i rødvin

Lammeskank i rødvin

lammeskank i rødvin
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. november 2024 - Udgivet: 11. november 2016

Nem opskrift på lammeskank i rødvin, og den giver noget helt fantastisk mørt kød. Lammeskankerne langtidssteges i to en halv time i gryde.

Lammeskank er lækker mad, der er fortrinlig som gæstemad og weekendmad.

Lammeskanken indeholder en del sener og bindevæv, og derfor skal den tilberedes over længere tid.

Til gengæld er der masser af smag i kødet, og derfor er det genialt at langtidsstege lammeskanken sammen med rødvin.

Du får både det perfekte stykke kød, men samtidig også en vidunderlig sovs.

Opskriften på lammeskank i rødvin er beregnet til fire personer.

Se mere inspiration:

  • Kernetemperatur på lam (lammekølle og lammefilet)
  • Lammekølle i fad med kartofler og lammesky
  • Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam
  • Lammegyros med hvidløg - lækker gryderet med lam
  • Lammekrone med rosmarin og hvidløg

Opskrift på lammeskank i rødvin

lammeskank i rødvin
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lammeskank i rødvin

4.88 fra 8 stemmer
Nem opskrift på lammeskank i rødvin, og den giver noget helt fantastisk mørt kød. Lammeskankerne langtidssteges i to en halv time i gryde.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 3 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Lammeskank
  • 4 stykker lammeskank
  • 1 flaske rødvin
  • 2 dl kalvefond
  • 2 skalotteløg
  • 8 fed hvidløg
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
Til sovs
  • 4 dl sky
  • 1 smørbolle
  • 1 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt en god klat smør ved høj varme i den store stegegryde, og brun lammeskankerne grundigt på alle sider. Giv dem lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Hak skalotteløg groft. Pil hvidløgsfed og mas dem let under kniven. Kom løg og hvidløg i gryden til lammeskankerne.
  3. Hæld også rødvinen i, og læg timian og rosmarin ved. Pres lidt citronsaft ved.
  4. Læg låg på, skru ned for varmen, og lad nu retten med lammeskank i rødvin simre i to en halv time, så de bliver stegt HELT møre.
  5. Tag dem derefter forsigtigt op (kødet falder nemt fra hinanden, og læg dem på et smukt serveringsfad. Læg et stykke sølvpapir henover, og på det et viskestykke.
  6. Kog skyen en smule ind og jævn den med en smørbolle. Bliver sovsen for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand eller kalvefond. Du kan også jævne med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  7. Kom også fløde i, og smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og lidt gastrik.
  8. Hæld lidt af sovsen over lammeskankerne i fadet, og server resten i sovseskål ved siden af.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Langtidsstegt lammeskank med rødvin serveres med kartoffelmos og en bønne- og tomatsalat.

Eller prøv med en nem salat med spidskål og æble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required