• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lammekølle med flødekartofler som gæstemad

Lammekølle med flødekartofler som gæstemad

lammekølle med flødekartofler
Lammekølle med flødekartofler er lækker gæstemad, og ikke kun til påske. Både lammekølle og de flødestuvede kartofler kan bages sammen i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  30. marts 2024 - Udgivet:  30. marts 2024

Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Lammekølle med flødekartofler er lækker gæstemad, Lammekøllen bliver perfekt når du steger det i ovnen ved 165 grader, og krydrer det med ramsløg.
  2. Opskrift på lammekølle med flødekartofler
  3. Lammekølle med flødekartofler som gæstemad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Relaterede opskrifter
  9. Lammekrone med rosmarin og hvidløg
  10. Grillede lammekoteletter med rosmarin og hvidløg
  11. Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin
Gå til opskrift

Lammekølle med flødekartofler er lækker gæstemad, Lammekøllen bliver perfekt når du steger det i ovnen ved 165 grader, og krydrer det med ramsløg.

Lav en lækker lammekølle med flødekartofler i ovn, der passer perfekt til påske og andre festlige lejligheder i løbet af året.

Stegetid for lammekølle i ovn: 15 minutter ved 220 grader - derefter 60 minutter ved 165 grader.

Kernetemperatur for lammekølle: 65 grader før 15 minutter hvile (overdækket).

Opskriften er beregnet til mindst 6 personer, og kan eventuelt servere den sammen med en lækker spidskålssalat med æble.

Opskrift på lammekølle med flødekartofler

lammekølle med flødekartofler

Lammekølle med flødekartofler som gæstemad

Lammekølle med flødekartofler er lækker gæstemad, Lammekøllen bliver perfekt når du steger det i ovnen ved 165 grader, og krydrer det med ramsløg.
Bedømmelse
5 fra 3 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg lammekølle
  • 5 fed hvidløg - i skiver
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk ramsløg - tørret eller en håndfuld friske, som du snitter)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 portion flødekartofler
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at afpudse 1,5 kg lammekølle. Skær fedtet fra med en skarp kniv, og fjern også eventuelle andre urenheder. Tør køllen af med et stykke køkkenrulle, så den ikke er våd.
  • Skær 5 fed hvidløg i skiver, og pil bladene af 2 kviste rosmarin,
  • Hæld 1 dl olivenolie op i en skål. og kom skiver af hvidløgsfed, rosmarin, 2 tsk ramsløg samt lidt salt og friskkværnet peber i. Rør det lidt rundt med en spiseske. Du kan som sagt også bruge friske og hakke ramsløgsblade.
  • Med en spidsen af en skarp kniv skærer du nu en 15-20 små lommer i lammekøllen.
  • Kom lidt af hvidløgsblandingen ind i hver lomme - sørg for der er et par skiver hvidløg i hver.
  • Resten af marinaden smører du ud over lammekøllen, læg køllen i et ildfast fad, og så må den gerne stå og trække 15 minutter.
  • Krydr også med lidt mere salt og friskkværnet peber.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  • Gør 1 portion flødekartofler klar i fadet. I stedet for den anbefalede bagetid i opskriften i linket, skal flødekartoflerne blot ind og ud sammen med lammekøllen. Så er de perfekte.
  • Stil din lammekølle med flødekartofler ind i ovnen - og nu skal den have 15 minutter ved 220 grader. Derefter skruer du varmen ned på 165 grader, og steger den færdig ved den lavere varme. Det tager cirka en time.
  • Men stik et stegetermometer i din lammekølle, og når den viser 65 grader, ja så er køllen færdig. Læs mere om kernetemperatur i lam her.
  • Tag lammesteg og flødekartofler ud af ovnen, pak et stykke staniol om den kødet - og læg et viskestykke over. Flødekartoflerne kan du også lige lægge et stykke sølvpapir over.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
841
% Daglig værdi*
Fedt
 
63
g
97
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
26
g
Kolesterol
 
283
mg
94
%
Natrium
 
558
mg
24
%
Kalium
 
880
mg
25
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
64
g
128
%
Vitamin A
 
1236
IU
25
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
95
mg
10
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Lad lammekøllen trække i 15 minutter - og så er den ellers klar til at blive skåret i tynde skiver.

Den perfekte lammekølle med flødekartofler serveres sammen med en god salat og eventuelt et stykke grydebrød. Velbekomme.

Relaterede opskrifter

Lammekrone med rosmarin og hvidløg

5 fra 4 stemmer
Se den lækre opskrift på lammekrone med rosmarin og hvidløg. Lammekronen steges i ovnen, hvor stegetiden er cirka 25 minutter.
Gå til opskrift
lammekrone med rosmarin

Grillede lammekoteletter med rosmarin og hvidløg

Gå til opskrift
Grillede lammekoteletter marineres først med hvidløg og rosmarin, hvorefter de grilles ved direkte varme i 3-4 minutter på hver side. Foto: Madensverden.dk.

Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin

4.8 fra 24 stemmer
Opskrift på marineret lammemørbrad, inkl stegetid, så mørbraden tilberedes perfekt. Marinaden laves med olie, citron, rosmarin og hvidløg.
Gå til opskrift
marineret lammemørbrad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Svend Solgaard

    april 07, 2018 at 8:58 pm

    Opskriften på lammekølle kan sagtens laves på en Weber q3200 man skal blot følge opskriften på at lave den i ovn. Kan med fordel udbene den og så lægge benet ind igen og snører den til, så er den let at udskære når man har fjernet benet efter grilning, læg den i en folie bakke under stegning

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required