Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laks med porrer

Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)

laks med porrer i fad
4.7 fra 217 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
3.9k
DELINGER
Facebook3.9kPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Laks med porrer og spidskål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på laks med porrer og spidskål
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Laks med porrer og spidskål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 217 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 laksebøffer ( på 175 gram pr. stk.)
  • 3 porrer
  • 1 lille spidskål
  • 3 gulerødder
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 terning bouillon (evt. grøntsag)
  • 2 tsk sennep
  • 1 håndfuld persille
  • 1 citron (halv)
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g pasta

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Laksebøfferne saltes og dryppes med citronsaft. Sættes til side.
  3. Porrer snittes i tynde skiver og lægges i et ildfast fad eller mindre bradepande.
  4. Spidskål snittes groft og kommes ved.
  5. Gulerødder snittes i tynde stave og lægges ligeledes i fadet.
  6. Hæld madlavningsfløde ved, smuldr en bouillonterning i og tilsæt også sennep samt lidt hakket persille. Gem lidt persille til pynt.
  7. Vend det forsigtigt rundt, krydr med salt og peber og stil fadet i ovnen, hvor det skal have 10 minutter.
  8. Tag fadet ud af ovnen, og læg laksebøfferne på. Klem også lidt citronsaft ud over laks og grøntsager, og stil fadet tilbage i ovnen, hvor det nu bages færdig i yderligere 15 minutter.
  9. Imens koges pasta al dente, altså så den stadig har lidt bid.

Næringsindhold

Kalorier700kcalKulhydrater89gProtein50gFedt17gMættet fedt4gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt4gKolesterol171mgNatrium836mgKalium1973mgKostfibre9gSukker12gVitamin A9443IUVitamin C122mgCalcium358mgJern8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på laks med porrer og spidskål

Her får du min opskrift på laks med porrer, der er en særdeles populær ret i mange danske hjem.

Vi skal jo spise fisk et par gange om ugen, og det her er en lakseret, som alle kan lide. Også dem, som normalt ikke er så glade for fisk. Det er det, som jeg kalder mad i fad. Hvor hele retten tilberedes i et fad, og det gør det altså meget nemt.

Den type retter har jeg udviklet en del af - se nogle af retterne med mad i fad her. I denne omgang laks med porrer har jeg også tilsat noget spidskål og gulerødder, så der er masser af grøntsager. Plus laks.

Madlavningsfløde kan i øvrigt udskiftes med en almindelig fløde eller en mere mager cremefine. Og lakseretten skal bare serveres med pasta. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Laks i karrysauce med grøntsager
  • Ovnbagt laks (nem opskrift på laks i ovn med stegetid)
  • Mexicansk laks - nem opskrift med lækker rissalat
  • Laks med østerssauce og sundt tilbehør
  • Stegt laks med forårsgrønt og dild
  • Butterfly laks - sådan laver du den perfekte lakseudskæring

Servering

Den skønne fiskeret med laks med porrer serveres straks.

Eventuelt sammen med et stykke godt brød til. Prøv eksempelvis mit nemme og lækre brød af nem dej. Du kan nemt søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Laksebøffer skal have cirka 15 minutter i ovnen. Derfor steges laksen kun med til sidst i opskriften. Denne opskrift er en god opskrift på nem aftensmad på Madens Verden.

FAQ

Kan jeg bruge andet end madlavningsfløde?

Madlavningsfløde kan sagtens erstattes af en almindelig fløde eller en cremefine, hvis du vil spare mere på kalorierne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Christensen skriver

    december 15, 2024 at 5:47 pm

    Har prøvet at lave denne ret, den smager fantastisk

    Svar
  2. Iben henriksen skriver

    oktober 30, 2024 at 6:13 pm

    Jeg har lige lavet
    Laks med porre og spidskål

    Da retten kom ud af ovnen var sovsen skilt og retten var ikke særlig appetitlig
    At se på.
    Jeg har fulgt opskriften nøjagtig, men skal sovsen være skilt eller hvad er årsagen ?

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required