Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingetærte (med champignon, bacon og kartoffellåg)

Kyllingetærte (med champignon, bacon og kartoffellåg)

Kyllingetærte med markchampignon, bacon og sprødt kartoffellåg
4.8 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
210
DELINGER
Facebook210PinterestSMSEmailMessenger

Her er en god opskrift på kyllingetærte med markchampignon, bacon og et sprødt kartoffellåg. Lækker aftensmad, der samtidig er nem at lave.

Kyllingetærte er en lækker og populær ret til aftensmad, og her er tærten lavet med blandt andet markchampignon, bacon og et skønt og sprødt kartoffellåg på toppen.

Det er en familievenlig ret, og den er beregnet til fire personer som et hovedmåltid.

Opskrift på kyllingetærte

Kyllingetærte (med champignon, bacon og kartoffellåg)

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.8 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er en god opskrift på kyllingetærte med markchampignon, bacon og et sprødt kartoffellåg. Lækker aftensmad, der samtidig er nem at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Grov tærtebund
  • 35 g havregryn
  • 50 g rugmel
  • 150 g hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk rapsolie (måske lidt mere)
  • salt
Fyld
  • 2 kyllingebryst (skåret i små stykker)
  • 250 g champignon (i skiver, gerne markchampignon)
  • 1 stort rødløg (hakket)
  • 4 fed hvidløg (knust og finthakket)
  • 2 spsk rosmarin (bladene hakkes fint)
  • 150 g bacon (i tern)
  • 1 tsk salvie (tørret)
  • paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 2,5 dl creme fraiche (18%)
  • 4 kartofler (alt efter størrelse skåret i tynde skiver)
  • rapsolie

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tærtebund: Bland de forskellige slags mel og salt i en skål. Tilsæt de våde ingredienser og saml dejen.
  2. Tryk den ud i en smurt tærteform (dejen kan være lidt sej, så det kan tage lidt tid), brug fingrene, det er lettere end at rulle den ud.
  3. Prik den godt med en gaffel og bag den ved 200 grader (jeg brugte ikke varmluft) i 15 minutter, midt i ovnen. Tag den ud.
  4. Fyld: Varm en pande op og steg bacontern, til de begynder at blive gyldne.
  5. Tilsæt løg og hvidløg, lad dem sautere med så de bliver bløde i det, men pas på at de ikke tager for meget farve så rør rundt i det! Krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Kom kylling ved og lad det stege med, til det er næsten mørt.
  7. Kom markchampignon ved og lad dem svitse med, til al den væde de afgiver er kogt ind igen. Krydr med rosmarin, salvie, paprika, salt og friskkværnet peber - lad det steg et par minutter under omrøring.
  8. Tilsæt creme fraiche og lad det koge igennem et par minutter, så lidt af væden forsvinder. Smag til.
  9. Kom fyldet i den forbagte tærtebund. Læg de tyndtskivede kartofler over, taglagt, krydr med salt og friskkværnet peber. Dryp med ganske lidt olivenolie og sæt i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter, til kartoflerne er gyldne og sprøde. Jeg brugte varmluft i de sidste ca. 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier766kcalKulhydrater91gProtein36gFedt29gMættet fedt10gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.01gKolesterol43mgNatrium1495mgKalium1538mgKostfibre10gSukker7gVitamin A96IUVitamin C48mgCalcium102mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Noter

Kyllingetærte med markchampignon serveres med en form for grønsager eller salat.
Kom med din mening

Tips

Den lækre kyllingetærte køles lidt af, hvorefter den er klar til servering.

Serveres gerne sammen med en god salat, og det kan være en broccolisalat eller spidskålssalat.

Se også de populære opskrifter på:

Nem broccolitærte med broccoli og bacon

Tærte med kylling, bacon og rucola (lækker madtærte)

Lækker porretærte med skinke og spinat

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mia skriver

    maj 15, 2024 at 9:24 pm

    Wow den var god 😋

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required