• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kyllingetærte (med champignon, bacon og kartoffellåg)

Kyllingetærte (med champignon, bacon og kartoffellåg)

Kyllingetærte med markchampignon, bacon og sprødt kartoffellåg
4.8 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
210
SHARES
FacebookMessenger210PinterestEmailSMSSubscribe

Her er en god opskrift på kyllingetærte med markchampignon, bacon og et sprødt kartoffellåg. Lækker aftensmad, der samtidig er nem at lave.

Kyllingetærte er en lækker og populær ret til aftensmad, og her er tærten lavet med blandt andet markchampignon, bacon og et skønt og sprødt kartoffellåg på toppen.

Det er en familievenlig ret, og den er beregnet til fire personer som et hovedmåltid.

Opskrift på kyllingetærte

Kyllingetærte med markchampignon, bacon og sprødt kartoffellåg
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Kyllingetærte (med champignon, bacon og kartoffellåg)

4.79 fra 23 stemmer
Her er en god opskrift på kyllingetærte med markchampignon, bacon og et sprødt kartoffellåg. Lækker aftensmad, der samtidig er nem at lave.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 766
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Grov tærtebund
  • 35 g havregryn
  • 50 g rugmel
  • 150 g hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk rapsolie - måske lidt mere
  • salt
Fyld
  • 2 kyllingebryst - skåret i små stykker
  • 250 g champignon - i skiver, gerne markchampignon
  • 1 stort rødløg - hakket
  • 4 fed hvidløg - knust og finthakket
  • 2 spsk rosmarin - bladene hakkes fint
  • 150 g bacon - i tern
  • 1 tsk salvie - tørret
  • paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 2,5 dl creme fraiche - 18%
  • 4 kartofler - alt efter størrelse skåret i tynde skiver
  • rapsolie

Fremgangsmåde
 

  1. Tærtebund: Bland de forskellige slags mel og salt i en skål. Tilsæt de våde ingredienser og saml dejen.
  2. Tryk den ud i en smurt tærteform (dejen kan være lidt sej, så det kan tage lidt tid), brug fingrene, det er lettere end at rulle den ud.
  3. Prik den godt med en gaffel og bag den ved 200 grader (jeg brugte ikke varmluft) i 15 minutter, midt i ovnen. Tag den ud.
  4. Fyld: Varm en pande op og steg bacontern, til de begynder at blive gyldne.
  5. Tilsæt løg og hvidløg, lad dem sautere med så de bliver bløde i det, men pas på at de ikke tager for meget farve så rør rundt i det! Krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Kom kylling ved og lad det stege med, til det er næsten mørt.
  7. Kom markchampignon ved og lad dem svitse med, til al den væde de afgiver er kogt ind igen. Krydr med rosmarin, salvie, paprika, salt og friskkværnet peber - lad det steg et par minutter under omrøring.
  8. Tilsæt creme fraiche og lad det koge igennem et par minutter, så lidt af væden forsvinder. Smag til.
  9. Kom fyldet i den forbagte tærtebund. Læg de tyndtskivede kartofler over, taglagt, krydr med salt og friskkværnet peber. Dryp med ganske lidt olivenolie og sæt i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter, til kartoflerne er gyldne og sprøde. Jeg brugte varmluft i de sidste ca. 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 766kcalKulhydrater: 91gProtein: 36gFedt: 29gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.01gKolesterol: 43mgNatrium: 1495mgKalium: 1538mgKostfibre: 10gSukker: 7gVitamin A: 96IUVitamin C: 48mgCalcium: 102mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Noter

Kyllingetærte med markchampignon serveres med en form for grønsager eller salat.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den lækre kyllingetærte køles lidt af, hvorefter den er klar til servering.

Serveres gerne sammen med en god salat, og det kan være en broccolisalat eller spidskålssalat.

Se også de populære opskrifter på:

Nem broccolitærte med broccoli og bacon

Tærte med kylling, bacon og rucola (lækker madtærte)

Lækker porretærte med skinke og spinat

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mia

    maj 15, 2024 at 9:24 pm

    Wow den var god 😋

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required