Her er en god opskrift på kyllingetærte med markchampignon, bacon og et sprødt kartoffellåg. Lækker aftensmad, der samtidig er nem at lave.
Kyllingetærte er en lækker og populær ret til aftensmad, og her er tærten lavet med blandt andet markchampignon, bacon og et skønt og sprødt kartoffellåg på toppen.
Det er en familievenlig ret, og den er beregnet til fire personer som et hovedmåltid.
Opskrift på kyllingetærte
Ingredienser
Grov tærtebund
- 1 dl havregryn
- 50 g rugmel
- 150 g hvedemel
- 1 dl mælk
- ½ dl smagsneutral olie som f. eks. rapsolie eller solsikkekerneolie
- Lidt salt
Fyld
- 2 kyllingebrystfileter - skåret i små stykker
- 250 g markchampignon - i skiver
- 1 stort rødløg - hakket
- 4 fed hvidløg - knust og finthakket
- 3 stilke rosmarin - bladene hakkes fint
- 1 pakke bacontern
- 1 teskefuld salvie - tørret
- Lidt paprika
- salt
- friskkværnet peber
- 2½ dl creme fraiche - 18%
- 4-5 kartofler - alt efter størrelse skåret i tynde skiver
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Tærtebund: Bland de forskellige slags mel og salt i en skål. Tilsæt de våde ingredienser og saml dejen.
- Tryk den ud i en smurt tærteform (min dej var MEGET sej, så det tog lidt tid), brug fingrene, det er lettere end at rulle den ud.
- Prik den godt med en gaffel og bag den ved 200 grader (jeg brugte ikke varmluft) i 15 minutter, midt i ovnen. Tag den ud.
- Fyld: Varm en pande op og steg bacontern, til de begynder at blive gyldne.
- Tilsæt løg og hvidløg, lad dem sautere med så de bliver bløde i det, men pas på at de ikke tager for meget farve så rør rundt i det! Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom kylling ved og lad det stege med, til det er næsten mørt.
- Kom markchampignon ved og lad dem svitse med, til al den væde de afgiver er kogt ind igen. Krydr med rosmarin, salvie, paprika, salt og friskkværnet peber - lad det steg et par minutter under omrøring.
- Tilsæt creme fraiche og lad det koge igennem et par minutter, så lidt af væden forsvinder. Smag til.
- Kom fyldet i den forbagte tærtebund. Læg de tyndtskivede kartofler over, taglagt, krydr med salt og friskkværnet peber. Dryp med ganske lidt olivenolie og sæt i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter, til kartoflerne er gyldne og sprøde. Jeg brugte varmluft i de sidste ca. 10 minutter.
Næringsindhold

Comments
No Comments