Her er en god opskrift på kyllingetærte med markchampignon, bacon og et sprødt kartoffellåg. Lækker aftensmad, der samtidig er nem at lave.
Kyllingetærte er en lækker og populær ret til aftensmad, og her er tærten lavet med blandt andet markchampignon, bacon og et skønt og sprødt kartoffellåg på toppen.
Det er en familievenlig ret, og den er beregnet til fire personer som et hovedmåltid.
Opskrift på kyllingetærte
Kyllingetærte (med champignon, bacon og kartoffellåg)
Ingredienser
Grov tærtebund
- 35 gram havregryn
- 50 gram rugmel
- 150 gram hvedemel
- 1 deciliter mælk
- 3 spiseskefulde rapsolie - måske lidt mere
- salt
Fyld
- 2 kyllingebrystfileter - skåret i små stykker
- 250 gram champignon - i skiver, gerne markchampignon
- 1 stort rødløg - hakket
- 4 fed hvidløg - knust og finthakket
- 2 spiseskefulde rosmarin - bladene hakkes fint
- 150 gram bacon - i tern
- 1 teskefuld salvie - tørret
- paprika
- salt og friskkværnet peber
- 2,5 deciliter creme fraiche - 18%
- 4 kartofler - alt efter størrelse skåret i tynde skiver
- rapsolie
Sådan gør du
- Tærtebund: Bland de forskellige slags mel og salt i en skål. Tilsæt de våde ingredienser og saml dejen.
- Tryk den ud i en smurt tærteform (dejen kan være lidt sej, så det kan tage lidt tid), brug fingrene, det er lettere end at rulle den ud.
- Prik den godt med en gaffel og bag den ved 200 grader (jeg brugte ikke varmluft) i 15 minutter, midt i ovnen. Tag den ud.
- Fyld: Varm en pande op og steg bacontern, til de begynder at blive gyldne.
- Tilsæt løg og hvidløg, lad dem sautere med så de bliver bløde i det, men pas på at de ikke tager for meget farve så rør rundt i det! Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom kylling ved og lad det stege med, til det er næsten mørt.
- Kom markchampignon ved og lad dem svitse med, til al den væde de afgiver er kogt ind igen. Krydr med rosmarin, salvie, paprika, salt og friskkværnet peber - lad det steg et par minutter under omrøring.
- Tilsæt creme fraiche og lad det koge igennem et par minutter, så lidt af væden forsvinder. Smag til.
- Kom fyldet i den forbagte tærtebund. Læg de tyndtskivede kartofler over, taglagt, krydr med salt og friskkværnet peber. Dryp med ganske lidt olivenolie og sæt i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter, til kartoflerne er gyldne og sprøde. Jeg brugte varmluft i de sidste ca. 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den lækre kyllingetærte køles lidt af, hvorefter den er klar til servering.
Serveres gerne sammen med en god salat, og det kan være en broccolisalat eller spidskålssalat.
Se også de populære opskrifter på:
Nem broccolitærte med broccoli og bacon
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Mia
Wow den var god 😋