• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingepie med porre, champignon og butterdej

Kyllingepie med porre, champignon og butterdej

Billede med kyllingepie.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Her får du min opskrift på kyllingepie. En nem og lækker pie, der laves med pocheret kyllingebryst, porre, champignon og en skøn sovs.

Kyllingepie er lækker aftensmad, som hele familien vil elske.

Kombinationen af den sprøde butterdej og lækre kyllingefyld med grøntsager er genial, og denne er ekstra god, da den laves med pocheret kyllingebryst.

Du kan lave den med en hjemmelavet butterdej, men du kan også blot købe et par ruller butterdej i dit supermarked, hvor de findes på køl. Du skal bruge en rulle til bunden og en til låget. Så køb to.

Se også disse opskrifter:

  • Bacontærte
  • Porretærte med skinke
  • Broccolitærte
  • Blomkålstærte

Opskrift på kyllingepie

Billede med kyllingepie.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingepie

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på kyllingepie. En nem og lækker pie, der laves med pocheret kyllingebryst, porre, champignon og en skøn sovs.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Engelsk
Kalorier: 565
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Pocheret kyllingebryst
  • 450 g kyllingebryst
  • 1 lille løg - hakket
  • 1 håndfuld porretop - i skiver
  • 1 lille gulerød - i små tern
  • 1 stængel bladselleri - i små tern
  • 15 sorte peberkorn
  • 6 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
Desuden anvendes
  • 200 g champignon - i kvarte eller skiver
  • 2 spsk smør
  • 100 g porre - i skiver
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl bouillon - fra pocheret kyllingebryst
  • 3 dl mælk
  • 100 g gulerod
  • 100 g bladselleri
  • 2 spsk persille - hakket
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg - til pensling
  • 500 g butterdej - gerne frisk

Fremgangsmåde
 

  1. Skær hvert stykke kyllingebryst i kvarte, og kom dem i en passende gryde. Tilsæt løg, lidt porretop, gulerod, bladselleri, peberkorn, vand og en bouillonterning.
  2. Kog op, læg låg på og lad kyllingen pochere (koge let) ved svag varme i 20 minutter. Tag kyllingebrystet op på en tallerken og sigt bouillonen i en skål. Den skal du bruge om lidt. Kassér grøntsagerne.
  3. I gryden brunes nu champignon grundigt, hvorefter smør tilsættes og bruser af. Kom så porre ved og lad det stege et minuts tid uden at tage farve.
  4. Drys hvedemel over, vend rundt og kom bouillon ved sammen med mælk. Rør rundt og lad det jævne til en passende konsistens, der er en smule til den tykke side.
  5. Kom gulerødder og bladselleri i sammen med hakket persille, og smag godt til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Lad det simre 5 minutter og derefter køle lidt af.
  6. Smør en tærteform med en diameter på ca. 26 centimeter. Læg butterdej i bunden og sørg for at butterdejen går lidt op over kanten. Mangler der lidt i en side, kan man ofte godt trække lidt i butterdejen uden den går i stykker.
  7. Fordel fyldet i tærten og pensl kanten med vand, Læg et stykke butterdej på, så den dækker hele tærten. Klem kanten sammen og skær overskydende butterdej fra.
  8. Skær nogle striber i butterdejslåget, så dampen kan komme ud under bagningen.
  9. Bag din kyllingepie i ca. 30 minutter ved 200 grader over- og undervarme. Jeg gør det altid på næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier: 565kcalKulhydrater: 40gProtein: 25gFedt: 34gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 17gTransfedt: 0.2gKolesterol: 91mgNatrium: 844mgKalium: 647mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 3510IUVitamin C: 7mgCalcium: 103mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Lad den færdigbagte kyllingepie køle lidt af inden servering. Så er den bedst. Gem rester på køl til dagen efter, hvor den er fremragende til en god frokost.

Hvad er kyllingepie?

Kyllingepie er en saltet tærte/gryderet, hvor mørt kyllingekød blandes med grøntsager og en cremet sauce, og bages med en dej – enten som låg (tærtelåg eller butterdej), eller som lukket tærte.

Typiske ingredienser

  • Kylling – ofte rester eller kogt bryst/lår
  • Grøntsager – eks. porre, ærter, gulerødder, majs, svampe
  • Cremet fyld – lavet med fløde, bechamelsauce, ost eller bouillon
  • Dej – typisk butterdej, mørdej eller tærtedej
  • Krydderier – timian, hvidløg, peber, evt. karry eller sennep

Variationer

  • Britisk chicken pot pie: Klassisk comfort food med butterdejslåg
  • Amerikansk stil: Med tyk sauce, ofte med kartofler og knoldselleri
  • Dansk version: Ofte inspireret af frikassé – let og mild (som i denne opskrift)
  • Low-carb version: Uden låg – eller med blomkåls- eller grøntsagsbund

Værd at vide

  • Kyllingepie er en genial resteret – perfekt til kogt kylling fra dagen før
  • Butterdejslåget gør den sprød udenpå og cremet indeni – en elsket kontrast
  • Kan laves i store fade eller portionsforme
  • Populær til både hverdagsmad og gæstemad – og let at fryse ned
  • I 1600-tallet lavede man pie med alt fra duer til fisk – i dag er kylling en favorit

Serveringsforslag

  • Kan serveres med eks.:
    • Grøn salat
    • Ovnbagte kartofler
    • Brød og smør
    • Evt. syltede rødløg for syre.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elin

    april 28, 2025 at 12:31 pm

    Halløj.
    Tak for mange skønne middage, du har hjulpet mig til.
    Jeg vil lave din kyllingepie i morgen, men…. der kommer en glutenallergiker, så det må blive med glutenfri dej. Kan du anbefale det? Giver det en god skorpe?
    Hilsen,
    Elin, Odense

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    april 25, 2025 at 9:47 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required