Her får du min opskrift på kyllingepie. En nem og lækker pie, der laves med pocheret kyllingebryst, porre, champignon og en skøn sovs.
Kyllingepie er lækker aftensmad, som hele familien vil elske.
Kombinationen af den sprøde butterdej og lækre kyllingefyld med grøntsager er genial, og denne er ekstra god, da den laves med pocheret kyllingebryst.
Du kan lave den med en hjemmelavet butterdej, men du kan også blot købe et par ruller butterdej i dit supermarked, hvor de findes på køl. Du skal bruge en rulle til bunden og en til låget. Så køb to.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på kyllingepie
Kyllingepie
Ingredienser
Pocheret kyllingebryst
- 450 g kyllingebryst
- 1 lille løg - hakket
- 1 håndfuld porretop - i skiver
- 1 lille gulerød - i små tern
- 1 stængel bladselleri - i små tern
- 15 sorte peberkorn
- 6 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
Desuden anvendes
- 200 g champignon - i kvarte eller skiver
- 2 spsk smør
- 100 g porre - i skiver
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl bouillon - fra pocheret kyllingebryst
- 3 dl mælk
- 100 g gulerod
- 100 g bladselleri
- 2 spsk persille - hakket
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 1 æg - til pensling
- 500 g butterdej - gerne frisk
Fremgangsmåde
- Skær hvert stykke kyllingebryst i kvarte, og kom dem i en passende gryde. Tilsæt løg, lidt porretop, gulerod, bladselleri, peberkorn, vand og en bouillonterning.
- Kog op, læg låg på og lad kyllingen pochere (koge let) ved svag varme i 20 minutter. Tag kyllingebrystet op på en tallerken og sigt bouillonen i en skål. Den skal du bruge om lidt. Kassér grøntsagerne.
- I gryden brunes nu champignon grundigt, hvorefter smør tilsættes og bruser af. Kom så porre ved og lad det stege et minuts tid uden at tage farve.
- Drys hvedemel over, vend rundt og kom bouillon ved sammen med mælk. Rør rundt og lad det jævne til en passende konsistens, der er en smule til den tykke side.
- Kom gulerødder og bladselleri i sammen med hakket persille, og smag godt til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Lad det simre 5 minutter og derefter køle lidt af.
- Smør en tærteform med en diameter på ca. 26 centimeter. Læg butterdej i bunden og sørg for at butterdejen går lidt op over kanten. Mangler der lidt i en side, kan man ofte godt trække lidt i butterdejen uden den går i stykker.
- Fordel fyldet i tærten og pensl kanten med vand, Læg et stykke butterdej på, så den dækker hele tærten. Klem kanten sammen og skær overskydende butterdej fra.
- Skær nogle striber i butterdejslåget, så dampen kan komme ud under bagningen.
- Bag din kyllingepie i ca. 30 minutter ved 200 grader over- og undervarme. Jeg gør det altid på næstnederste rille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Lad den færdigbagte kyllingepie køle lidt af inden servering. Så er den bedst. Gem rester på køl til dagen efter, hvor den er fremragende til en god frokost.
Hvad er kyllingepie?
Kyllingepie er en saltet tærte/gryderet, hvor mørt kyllingekød blandes med grøntsager og en cremet sauce, og bages med en dej – enten som låg (tærtelåg eller butterdej), eller som lukket tærte.
Typiske ingredienser
- Kylling – ofte rester eller kogt bryst/lår
- Grøntsager – eks. porre, ærter, gulerødder, majs, svampe
- Cremet fyld – lavet med fløde, bechamelsauce, ost eller bouillon
- Dej – typisk butterdej, mørdej eller tærtedej
- Krydderier – timian, hvidløg, peber, evt. karry eller sennep
Variationer
- Britisk chicken pot pie: Klassisk comfort food med butterdejslåg
- Amerikansk stil: Med tyk sauce, ofte med kartofler og knoldselleri
- Dansk version: Ofte inspireret af frikassé – let og mild (som i denne opskrift)
- Low-carb version: Uden låg – eller med blomkåls- eller grøntsagsbund
Værd at vide
- Kyllingepie er en genial resteret – perfekt til kogt kylling fra dagen før
- Butterdejslåget gør den sprød udenpå og cremet indeni – en elsket kontrast
- Kan laves i store fade eller portionsforme
- Populær til både hverdagsmad og gæstemad – og let at fryse ned
- I 1600-tallet lavede man pie med alt fra duer til fisk – i dag er kylling en favorit
Serveringsforslag
- Kan serveres med eks.:
- Grøn salat
- Ovnbagte kartofler
- Brød og smør
- Evt. syltede rødløg for syre.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.