• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Stegning af kyllingebryst i ovn - opskrift og stegetid

billederesultat for kyllingefilet i ovn
Det tager cirka 20 minutter at stege en kyllingefilet i ovn, og det er en god måde at tilberede kyllingekødet på. En grundopskrift er med salt, peber og paprika. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  14. marts 2019

Del gerne:
511
SHARES
FacebookMessenger511PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Kyllingebryst i ovn
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Stegetid og kernetemperatur
  7. Pulled chicken i ovn
4.8 fra 221 stemmer
Gå til opskrift

Kyllingebryst i ovn smager godt og kødet bliver både mørt og saftigt.

Med denne nemme guide får du altid et sikkert resultat uden at kødet er råt, og så er det altså en nem måde at stege kyllingebryst fileter på.

I denne grundopskrift har jeg blot krydret med lidt paprika, salt og peber, men du kan selvfølgelig krydre dem som du vil.

Karry er også godt, og det samme med timian eller rosmarin. For ikke tale om hvidløg. Så prøv dig bare frem. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kyllingebryst i peberflødesovs
  • Fyldt kyllingefilet med bacon
  • Kyllingebryst i fad
  • Pandestegt kyllingebryst

    Opskrift

    billederesultat for kyllingefilet i ovn

    Kyllingebryst i ovn

    Se her hvordan du nemt steger kyllingebryst i ovn. Brystfileterne er nemme at tilberede i ovnen, hvor de krydres og lægges i et fad. Opskrift med stegetid.
    Bedømmelse
    4.8 fra 221 stemmer
    RetAftensmad
    Arbejdstid: 5 minutter minutter
    Tilberedning: 20 minutter minutter
    Samlet tid: 25 minutter minutter
    Antal 4 personer
    Vis favoritter
    Print opskriften
    Gem opskriften
    Print opskriften
    Kræver medlemskab - læs mere
    Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

    Ingredienser

    • 4 kyllingebryst
    • 4 spsk olivenolie
    • paprika
    • salt
    • friskkværnet peber

    Fremgangsmåde

    • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme. Jeg synes kyllingekødet her har en tendens til at blive lidt mere tørt når man bruger varmluft.
    • Soignér kyllingebryst fileterne ved at skære evt. fedt og urenheder fra. Giv hvert stykke brystfilet tre lette og skrå snit på oversiden (se billedet) og læg dem i et ildfast fad.
    • Kom cirka en spiseskefuld olivenolie over hvert stykke kød.
    • Krydr med lidt paprika, salt og friskkværnet peber.
    • Stil fadet ind i ovnen. Stegetid for kyllingebryst i ovn er cirka 20 minutter.

    Få tilsendt opskriften på mail

    Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
    Opskriften er nu på vej til din indbakke

    Næringsindhold

    Ernæring i opskriften
    Mængde pr. portion
    Kalorier
    267
    % Daglig værdi*
    Fedt
     
    17
    g
    26
    %
    Mættet fedt
     
    3
    g
    19
    %
    Transfedt
     
    0.01
    g
    Flerumættet fedt
     
    2
    g
    Enkelumættet fedt
     
    11
    g
    Kolesterol
     
    80
    mg
    27
    %
    Natrium
     
    727
    mg
    32
    %
    Kalium
     
    465
    mg
    13
    %
    Kulhydrater
     
    0.1
    g
    0
    %
    Kostfibre
     
    0.03
    g
    0
    %
    Sukker
     
    0.1
    g
    0
    %
    Protein
     
    27
    g
    54
    %
    Vitamin A
     
    76
    IU
    2
    %
    Vitamin C
     
    3
    mg
    4
    %
    Calcium
     
    7
    mg
    1
    %
    Jern
     
    1
    mg
    6
    %
    * Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
    Kræver medlemskab
    Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
    Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
    Kom med din mening

    Stegetid og kernetemperatur

    Denne opskrift på kyllingebryst i ovn giver et mørt og lækkert stykke kyllingekød, og som sagt skal du beregne en stegetid på 20 minutter.

    Kyllingekød skal altid være gennemstegt, hvilket er nemt at kontrolle ved at skære et stykke kyllingebryst over.

    Men du kan også måle kernetemperaturen med et stegetermometer, og her skal den vise 75 grader eller lidt mere. Så er du på den sikre side.

    Normalt passer de 20 minutter dog ret præcist, og her er kødet hverken råt eller tørt.

    Det er klart at meget store stykke kyllingebryst i ovn skal have lidt længere tid, og modsat hvis kyllingebryst fileterne er meget små er det lidt kortere tid i ovnen.

    Men de 20 minutter som stegetid er altså en ret god tommelfingerregel.

    Pulled chicken i ovn

    pulled chicken
    Pulled chicken er langtidsstegt kylling, som du efter tre timer i ovnen trækker fra hinanden med et par gafler. Den trevlede kylling kan spises som den er, eller bruges i en salat eller burger. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

    Sådan laver du nemt pulled chicken, der også laves med kyllingebryst. Opskrift med en god marinade, hvorefter kyllingen steges i tre timer ved lav varme i ovnen.

    Du skal bruge

    4 store stykker kyllingebryst

    Marinade

    0,5 deciliter olivenolie
    2 teskefulde salt
    1 teskefuld paprika
    1 teskefuld løgpulver
    1 teskefuld æbleeddike
    1 teskefuld økologisk rørsukker

    Fremgangsmåde

    1. Rens kyllingebryst fileterne for fedt og eventuelle stykke brusk, og læg dem i en stor frysepose.
    2. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen, og rør den blank, så rørsukkeret bliver rørt godt ud.
    3. Kom marinaden ned i posen til kyllingekødet, og massér det godt ind i kødet.
    4. Luk posen og læg den i køleskabet. Pulled chicken er bedst hvis du marinerer kødet et døgn i forvejen, men på en travl dag kan du også gøre det en time eller to før turen i ovnen.
    5. Tag kødet ud af posen og læg det i et ildfast fad.
    6. Steg så kyllinge fileterne i ovnen ved 110 grader i tre timer, så det bliver en rigtig omgang pulled chicken.

    Nu kan du så trække kyllingen fra hinanden med to gafler, og du har den bedste pulled chicken. Som du kender det fra pulled pork.

    Du kan bruge kødet i hjemmebagte burgerboller eller i en salat. Mulighederne er mange.

    Du kan også spice den færdige, trevlede kylling op med en krydret BBQ-sauce eller en god ketchup.

    Se også hvordan du steger en hel kylling i ovn.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifterne
    • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

      Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. John Kristensen

      maj 03, 2024 at 8:59 am

      Har prøvet opskriften og den er bare god.

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        maj 03, 2024 at 9:00 am

        Mange tak, John, fedt at høre 🙂
        Rigtig god weekend
        Alt det bedste
        Holger

        Svar
    2. Per Vinther Nielsen

      juni 25, 2023 at 11:55 am

      Har nu lavet den et utal af gange, det bliver simpelthen perfekt hver gang. Så tak for en fantastisk opskrift.
      Hilsen Per

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        juni 25, 2023 at 12:56 pm

        Hej Per
        Tusind tak - det er dejligt at høre 🙂
        Alt det bedste - og fortsat god sommer til dig
        Holger

        Svar
    3. Eva Godiksen

      september 24, 2022 at 7:07 pm

      Endnu en super opskrift. Tak med smil.

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        september 25, 2022 at 10:11 am

        Hej Eva
        Mange tak for de søde ord, det er jeg glad for at høre.
        Alt det bedste
        Holger

        Svar

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Besøg vores webshop

    • Forside Aftensmad

      Madens Verden Aftensmad

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden Airfryer

      Madens Verden Airfryer

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden forklæde

      Madens Verden forklæde

      kr. 125,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden mulepose

      Madens Verden mulepose

      kr. 50,00
      Tilføj til kurv

    Nyeste indhold

    Rabarberhapsere

    Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

    Billede med marmoreret grillfilet.

    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

    Billede med asparges i butterdej.

    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

    Uge20-bedstevinkøb

    Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

    Billede med spidskålsvinaigrette.

    Spidskålsvinaigrette med mandler

    ugens madplan uge 20

    Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
    Følg med her
    Instagram
    Facebook
    Youtube

    Copyright: Madens Verden!

    Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
    Det er billigere end du tror.
    Bliv medlem her
    Eller fortsæt gratis med annoncer her

    Bedømmelse

    Your vote:




    Bedøm her

    A rating is required
    A name is required
    An email is required