Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling og kikærter - nem indisk karryret på 15 minutter

Kylling og kikærter - nem indisk karryret på 15 minutter

kylling og kikærter - nem indisk karryret med ris
4.9 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
119
SHARES
FacebookMessenger119PinterestEmailSMS

Kylling og kikærter er en meget simpel og nem opskrift i kategorien indisk karryret.

Her sauteres kylling i tern hurtigt af på en stor pande, hvorefter de øvrige ingredienser i form af blandt andet kikærter tilsættes.

Karryretten er meget børnevenlig, og du smager den selv til med karry. Tre teskefulde karry plejer at passe med en nogenlunde mild omgang kylling og kikærter, men du kan selvfølgelig sagtens komme mere ved.

Sovsen er også virkelig god, og det skyldes blandt andet lidt fishsauce, som passer perfekt til de øvrige ingredienser.

Men også de hakkede tomater og kokosmælken spiller godt sammen. i forhold til kokosmælken plejer jeg at bruge omkring en halv dåse, men du kan tilsætte som du synes.

Men kom ikke for meget væde i panden, så du får en indisk karryret, der sejler rundt i sovs. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Indhold
  • Kylling og kikærter - nem indisk karryret på 15 minutter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kylling og kikærter - nem indisk karryret på 15 minutter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Kylling og kikærter er en super nem og lækker opskrift, som både børn og voksne elsker. En meget hurtig indisk karryret, der serveres med kogte ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg gerne stort bundt
  • 4 fed hvidløg
  • 450 g kyllingebryst
  • 4 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kikærter
  • 3 tsk karry
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 dl bouillon 1 dl vand og 1 terning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,5 dåse kokosmælk
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt majsstivelse til jævning
  • 250 g ris kogte, løse ris

Fremgangsmåde

  1. Kog en deciliter vand op med en bouillonterning og stil til side.
  2. Kog ris som anvist på pakken, da retten med kylling og kikærter ikke tager mere end cirka 15 minutter at lave.
  3. Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, mens hvidløgsfed hakkes groft. Sauteres ved middel varme i en stor pande i en god sjat olie i et minuts tid.
  4. Kyllingebryst fileterne skæres i mindre tern, og kommes i panden, hvor de brunes godt af. Steges med cirka fem minutter, så kødet er gennemstegt. Skru eventuelt en smule op for varmen, og rør rundt undervejs.
  5. Imens skæres gulerødder og peberfrugt i små tern, og kikærterne hældes i en sigte og skylles under den kolde hane.
  6. Når kyllingestykkerne har stegt de fem minutter, kommes gulerødder, peberfrugt og kikærter på panden.
  7. Tilsæt også karry, fishsauce, bouillon, hakkede tomater og en halv dåse kokosmælk.
  8. Lad det koge op, og kog derefter videre i 5-7 minutter. Tilsæt eventuelt lidt mere kokosmælk eller vand, og du kan også jævne sovsen med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.
  9. Hak persille fint og vend den i lige inden servering, og smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry.

Næringsindhold

Kalorier682kcalKulhydrater93gProtein40gFedt17gMættet fedt11gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol72mgNatrium1051mgKalium1365mgKostfibre13gSukker12gVitamin A11566IUVitamin C58mgCalcium134mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Kylling og kikærter serveres straks sammen med de kogte ris. Her vil jeg anbefale basmati ris. De er gode til denne ret.

Dertil eventuelt også min opskrift på hjemmelavede naanbrød.

De er altså også meget nemme at bage, og lave bare rigeligt. de kan nemlig sagtens fryses ned.

Flere inspirerende opskrifter:

Kyllingegryde med kikærter og blomkål
Her er min opskrift på kyllingegryde med kikærter og blomkål. Du får en både nem, meget sund og hurtig gryderet, der er perfekt hverdagsmad.
Se opskriften her
Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.
Marokkansk kylling - nem opskrift
Min opskrift på marokkansk kylling, der er inspireret af maden i Marokko. Kylling med varme krydderier, som tilberedes i fad med couscous og kikærter.
Se opskriften her
marokkansk kylling i fad
Kyllingeret med ris i ovn
Her får du min opskrift på en kyllingeret ned ris i ovn. En lækker omgang mad i fad med asiatisk præg og smag, og retten er nem at tilberede.
Se opskriften her
Kyllingeret med ris i ovn
Kylling i karry
Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
Se opskriften her
billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager
Ristaffel
Ristaffel er kylling i karrysovs, der serveres med forskelligt tilbehør. Du kan anvende ris, peanuts, banan, ærter med mere. God til børn.
Se opskriften her
billede med ristaffel
Toscansk gryde
Her er min opskrift på toscansk gryde. Let gryderet fra Toscana i Italien, og den indeholder bla. kylling, kikærter, hvide bønner og spinat. Sund aftensmad.
Se opskriften her
billederesultat for toscansk gryde

FAQ

Kan man fryse kylling med kikærter?

Retten er fryseegnet. Lad retten køle lidt af inden frysning, hvor den kommes i en tæt beholder. Tilsæt eventuelt lidt mere væske ved opvarming, der kan ske i gryde.

Hvad serverer man til retten?

Du kan med fordel servere kylling og kikærter sammen med kogte ris og et stykke hjemmebagt naanbrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jeanett skriver

    august 07, 2022 at 6:07 pm

    Hej.
    Tak for nogle fantastiske opskrifter👏👏. Når du skriver at der er 220 kalorier i….er det så for 100 gram af karryretten uden ris??
    Mvh
    Jeanett

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 09, 2022 at 12:28 pm

      Hej Jeanett
      Tak for de søde ord - dem er jeg glad for.
      Jeg har nu opdateret næringsindholdsdelen på opskriften, så du nu kan se pr. portion.
      Lignende rulles nu gradvist ud på alle opskrifter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required