Kylling og kikærter er en meget simpel og nem opskrift i kategorien indisk karryret.
Her sauteres kylling i tern hurtigt af på en stor pande, hvorefter de øvrige ingredienser i form af blandt andet kikærter tilsættes.
Karryretten er meget børnevenlig, og du smager den selv til med karry. Tre teskefulde karry plejer at passe med en nogenlunde mild omgang kylling og kikærter, men du kan selvfølgelig sagtens komme mere ved.
Sovsen er også virkelig god, og det skyldes blandt andet lidt fishsauce, som passer perfekt til de øvrige ingredienser.
Men også de hakkede tomater og kokosmælken spiller godt sammen. i forhold til kokosmælken plejer jeg at bruge omkring en halv dåse, men du kan tilsætte som du synes.
Men kom ikke for meget væde i panden, så du får en indisk karryret, der sejler rundt i sovs. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Indhold
- Kylling og kikærter - nem indisk karryret på 15 minutter
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Kyllingegryde med kikærter og blomkål
- Marokkansk kylling - nem opskrift
- Kyllingeret med ris i ovn
- Kylling i karry
- Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør
- Toscansk gryde
- FAQ
- Kommentarer

Kylling og kikærter - nem indisk karryret på 15 minutter
Ingredienser
- 1 bundt forårsløg - gerne stort bundt
- 4 fed hvidløg
- 450 g kyllingebryst
- 4 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse kikærter
- 3 tsk karry
- 2 spsk fishsauce
- 1 dl bouillon - 1 dl vand og 1 terning
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,5 dåse kokosmælk
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
- Lidt majsstivelse - til jævning
- 250 g ris - kogte, løse ris
Fremgangsmåde
- Kog en deciliter vand op med en bouillonterning og stil til side.
- Kog ris som anvist på pakken, da retten med kylling og kikærter ikke tager mere end cirka 15 minutter at lave.
- Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, mens hvidløgsfed hakkes groft. Sauteres ved middel varme i en stor pande i en god sjat olie i et minuts tid.
- Kyllingebryst fileterne skæres i mindre tern, og kommes i panden, hvor de brunes godt af. Steges med cirka fem minutter, så kødet er gennemstegt. Skru eventuelt en smule op for varmen, og rør rundt undervejs.
- Imens skæres gulerødder og peberfrugt i små tern, og kikærterne hældes i en sigte og skylles under den kolde hane.
- Når kyllingestykkerne har stegt de fem minutter, kommes gulerødder, peberfrugt og kikærter på panden.
- Tilsæt også karry, fishsauce, bouillon, hakkede tomater og en halv dåse kokosmælk.
- Lad det koge op, og kog derefter videre i 5-7 minutter. Tilsæt eventuelt lidt mere kokosmælk eller vand, og du kan også jævne sovsen med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.
- Hak persille fint og vend den i lige inden servering, og smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Kylling og kikærter serveres straks sammen med de kogte ris. Her vil jeg anbefale basmati ris. De er gode til denne ret.
Dertil eventuelt også min opskrift på hjemmelavede naanbrød.
De er altså også meget nemme at bage, og lave bare rigeligt. de kan nemlig sagtens fryses ned.
Flere inspirerende opskrifter:
Kyllingegryde med kikærter og blomkål
Marokkansk kylling - nem opskrift
Kyllingeret med ris i ovn
Kylling i karry
Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør
Toscansk gryde
FAQ
Retten er fryseegnet. Lad retten køle lidt af inden frysning, hvor den kommes i en tæt beholder. Tilsæt eventuelt lidt mere væske ved opvarming, der kan ske i gryde.
Du kan med fordel servere kylling og kikærter sammen med kogte ris og et stykke hjemmebagt naanbrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jeanett
Hej.
Tak for nogle fantastiske opskrifter👏👏. Når du skriver at der er 220 kalorier i….er det så for 100 gram af karryretten uden ris??
Mvh
Jeanett
Holger Rørby Madsen
Hej Jeanett
Tak for de søde ord - dem er jeg glad for.
Jeg har nu opdateret næringsindholdsdelen på opskriften, så du nu kan se pr. portion.
Lignende rulles nu gradvist ud på alle opskrifter.
Alt det bedste
Holger