Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling med beder

Kylling med beder, gulerødder, selleri og grønkål i lækker sauce

Billede af kylling med beder.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kylling med beder
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kylling med beder
  • Se flere opskrifter:
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kylling med beder

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Sådan laver du kylling med beder, gulerødder, selleri og grønkål i en super lækker sauce. En nem opskrift, der kan serveres med havreris.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst (skæres i mundrette tern)
  • olivenolie
  • 150 g beder (i mundrette tern, rødbeder eller gule beder)
  • 100 g gulerødder (i mundrette tern)
  • 100 g knoldselleri (i mundrette tern)
  • 1,5 dl vand
  • 3 spsk kalvefond (koncentrat, eller 1 bouillonterning)
  • 3 tsk sennep
  • 2 tsk oregano
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 50 g grønkål (plukkes groft)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl havreris (koges som anvist på pakken, ca. 10 min.)

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebryst skæres i mundrette tern, der brunes godt af ved høj varme i lidt olie i en gryde eller sauterpande.Tages til side.
  2. Stil gryden eller sauterpanden tilbage på kogepladen og tilsæt lidt mere olie. Kom beder, gulerødder og knoldselleri ved, og lad dem stege ved høj varme i et par minutter. Du kan enten bruge gule beder eller rødbeder. Du behøver ikke skrælle dem.
  3. Tilsæt vand sammen med koncentreret kalvefond, sennep og oregano. I stedet for kalvefond kan du bruge en bouillonterning efter eget valg. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
  4. Kog havreris som anvist på pakken, hvilket typisk er 10 minutter. Retten kan også serveres med kogte ris eller kartoffelmos.
  5. Kom kyllingekødet ved grøntsagerne sammen med madlavningsfløde og grønkål. Lad det koge stille og roligt i et par minutter, så grønkålen netop falder lidt sammen.
  6. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier648kcalKulhydrater81gProtein50gFedt15gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.02gKolesterol111mgNatrium1670mgKalium1771mgKostfibre16gSukker17gVitamin A11174IUVitamin C64mgCalcium368mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kylling med beder

Jeg har lavet denne opskrift på kylling med beder som en nem middagsret, som jeg tror de fleste vil kunne lide.

Her får du lækre beder sammen med kylling, gulerødder, knoldselleri og grønkål i en dejlig sovs, som blandt andet er lavet med sennep og madlavningsfløde. Læs i øvrigt mere om rødbeder her.

Du kan både anvende de klassiske rødbeder eller gule beder, det er helt op til dig. Du behøver ikke skrælle bederne først, men vask dem og skær dem derefter i mundrette stykker.

Bemærk, at opskriften er beregnet til 2 personer, men den er jo nem at gange op til flere. Velbekomme.

Se flere opskrifter:

  • Rodfrugter med krydret kylling i fad
  • Rødbedegryde med oksekød og porrer på 1 time
  • Gule beder i ovn med honning og timian
  • Kylling i selleri med ærter - kolesterolfattig opskrift

Servering

Kylling med beder serveres straks. Gerne sammen med kogte havreris, der er er et sundt tilbehør og alternativ til de hvide ris.

Du kan selvfølgelig servere retten med ris eller en luftig og blød kartoffelmos. Det er op til dig. Ja, retten kan faktisk også sagtens serveres uden yderligere tilbehør, da den jo allerede indeholder en del grøntsager.

FAQ

Kan man fryse kylling med beder?

Ja, retten er bestemt fryseegnet. Kom rester i en tæt beholder, og så er det blot at varme den op i en gryde. Her kan tilsættes mere væde i form madlavningsfløde eller vand.

Kan jeg bruge piskefløde i stedet for madlavningsfløde?

Ja, du kan sagtens udskifte madlavningsfløden med en almindelig piskefløde. Det gør saucen endnu mere cremet, men den kommer selvfølgelig også til at indeholder mere fedt og flere kalorier.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    september 25, 2025 at 8:23 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på kylling med beder. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required