Oversigt over indhold
Kylling med beder
Ingredienser
- 300 g kyllingebryst - skæres i mundrette tern
- olivenolie
- 150 g beder - i mundrette tern, rødbeder eller gule beder
- 100 g gulerødder - i mundrette tern
- 100 g knoldselleri - i mundrette tern
- 1,5 dl vand
- 3 spsk kalvefond - koncentrat, eller 1 bouillonterning
- 3 tsk sennep
- 2 tsk oregano
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 50 g grønkål - plukkes groft
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 2 dl havreris - koges som anvist på pakken, ca. 10 min.
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst skæres i mundrette tern, der brunes godt af ved høj varme i lidt olie i en gryde eller sauterpande.Tages til side.
- Stil gryden eller sauterpanden tilbage på kogepladen og tilsæt lidt mere olie. Kom beder, gulerødder og knoldselleri ved, og lad dem stege ved høj varme i et par minutter. Du kan enten bruge gule beder eller rødbeder. Du behøver ikke skrælle dem.
- Tilsæt vand sammen med koncentreret kalvefond, sennep og oregano. I stedet for kalvefond kan du bruge en bouillonterning efter eget valg. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
- Kog havreris som anvist på pakken, hvilket typisk er 10 minutter. Retten kan også serveres med kogte ris eller kartoffelmos.
- Kom kyllingekødet ved grøntsagerne sammen med madlavningsfløde og grønkål. Lad det koge stille og roligt i et par minutter, så grønkålen netop falder lidt sammen.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på kylling med beder
Jeg har lavet denne opskrift på kylling med beder som en nem middagsret, som jeg tror de fleste vil kunne lide.
Her får du lækre beder sammen med kylling, gulerødder, knoldselleri og grønkål i en dejlig sovs, som blandt andet er lavet med sennep og madlavningsfløde. Læs i øvrigt mere om rødbeder her.
Du kan både anvende de klassiske rødbeder eller gule beder, det er helt op til dig. Du behøver ikke skrælle bederne først, men vask dem og skær dem derefter i mundrette stykker.
Bemærk, at opskriften er beregnet til 2 personer, men den er jo nem at gange op til flere. Velbekomme.
Se flere opskrifter:
- Rodfrugter med krydret kylling i fad
- Rødbedegryde med oksekød og porrer på 1 time
- Gule beder i ovn med honning og timian
- Kylling i selleri med ærter - kolesterolfattig opskrift
Servering
Kylling med beder serveres straks. Gerne sammen med kogte havreris, der er er et sundt tilbehør og alternativ til de hvide ris.
Du kan selvfølgelig servere retten med ris eller en luftig og blød kartoffelmos. Det er op til dig. Ja, retten kan faktisk også sagtens serveres uden yderligere tilbehør, da den jo allerede indeholder en del grøntsager.
FAQ
Ja, retten er bestemt fryseegnet. Kom rester i en tæt beholder, og så er det blot at varme den op i en gryde. Her kan tilsættes mere væde i form madlavningsfløde eller vand.
Ja, du kan sagtens udskifte madlavningsfløden med en almindelig piskefløde. Det gør saucen endnu mere cremet, men den kommer selvfølgelig også til at indeholder mere fedt og flere kalorier.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på kylling med beder. Kom gerne med din mening om den her.