• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Rødbedegryde med oksekød og porrer på 1 time

Rødbedegryde med oksekød og porrer på 1 time

rødbedegryde
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. juni 2023 - Udgivet: 20. februar 2019

Her er min opskrift på en lækker rødbedegryde. En skøn og rustik gryderet med rødbeder, oksekød og porrer. Det tager cirka en time at lave gryderetten.

Rødbedegryde er en sund gryderet med masser af saft og kraft, og den laves med masser af oksekød og rødbeder.

Her har jeg dog anvendt de flotte og skønne stribede beder, som jeg synes passer perfekt til en rødbedegryde.

Men du kan også bruge almindelige rødbeder, som blot vil give gryderetten endnu flottere og dyb farve.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også hvordan du laver bagte rødbeder med rødkål.

Ingredienser til rødbedegryde

200 gram bacon i tern
600 gram oksekød i tern
1 teskefuld paprika
1 teskefuld stødt spidskommen
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
400 gram stribede beder/rødbeder
3 gulerødder
2 spiseskefulde hvedemel
5 deciliter kalvefond eller bouillon
3 laurbærblade
2 porrer
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at klargøre grøntsager og rodfrugter. Skalotteløg og hvidløg skæres groft, mens bederne skrælles og skæres i grove tern på cirka 1,5 centimeter på hvert led. Gulerødder skæres i en centimeter tykke skiver på skrå.
  2. Varm en stegegryde (gerne støbejern) op og kom en lille sjat olie i. Steg bacontern sprøde og læg til side på et stykke køkkenrulle.
  3. Steg så kødet af to omgange, hvor det brunes godt af sammen med lidt paprika og spidskommen. Det skal have en god stegeskorpe. Lægges til side på en tallerken.
  4. Så kommes en endnu en sjat olie i gryden, og skalotteløg og hvidløg sauteres i 30 sekunder uden at tage farve.
  5. Kom så rødbeder/stribede beder i gryden sammen med gulerødderne. og lad det svitse et minut.
  6. Derefter kommes bacon og oksekød tilbage i gryden sammen med laurbærblade.
  7. Tilsæt et par spiseskefulde hvedemel, hvorefter der hældes kalvefond ved.
  8. Koges op, læg låg på, skru lidt ned. Lad nu din rødbedegryde simre i cirka en time, så kødet er kogt helt mørt. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand.
  9. Porrerne snittes i en centimeter tykke skiver, og kommes i gryden efter 50 minutter - altså 10 minutter før rødbedegryden er færdig.
  10. Smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan også tilsætte lidt gastrik.

Servering

Den færdige rødbedegryde serveres som den er, eller sammen med kogte ris.

Det er en rustik ret med masser af smag, så der behøver ikke meget mere tilbehør til gryderetten.

Se også her hvordan du laver bagte stribede beder i ovnen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her