En god og nem opskrift på pasta med oksestrimler. Oksekødet steges ved lav varme i ovnen, og vendes derefter med pasta, chili og andet godt.
Her er en dejlig opskrift på lækker italiensk mad, hvor du laver pasta med oksestrimler.
Oksekødet steges først mørt i ovnen, inden det vendes med blandt andet pasta.
Det er en simpel ret, men den smager virkelig godt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Til pasta med oksestrimler bruges
400 gram oksekød i strimler (som man bruger til bøf stroganoff)
400 gram bredbåndet pasta
2-3 små skalotteløg
2-3 fed hvidløg
3 stængler bladselleri
8 San Marzano tomater (eller andre små tomater)
1 lille håndfuld friskplukket basilikum
1 teskefuld paprika
En halv teskefuld tørret chili (eller 1-2 friske røde chili)
1 teskefuld salt
Friskkværnet peber
1 deciliter oksefond
Sådan laver man pasta med oksestrimler
- Dup oksestrimlerne tørre med et stykke køkkenrulle, og læg dem i et ildfast fad.
- Krydr med paprika, salt og chili. Jeg har angivet en mængde chili her, som gør pastaretten tilpas kraftig, men uden at flå ørerne af hovedet. Du kan jo selv justere, hvis du ønsker mere eller mindre chilismag 🙂
- Steg nu oksekødet i 45 minutter ved 100 grader varmluft i ovnen.
- Varm lidt olivenolie i en stor pande eller stor gryde, og kom det ovnstegte oksekød i. Rist kødet af ved en god varme. Med denne metode får du en både sprød og mør oksekød til pastaen.
- Hak skalotteløg og hvidløg fint, og dem ved.
- Tilsvarende skærer du bladselleri i tynde skiver, og kommer i gryden.
- Lad det svitse et par minutter ved middel varme, men uden det tager farve.
- Kog pastaen al dente, altså med bid, i letsaltet vand, og kom lidt koldt vand i gryden, så du straks standser kogningen. Lad det stå.
- Kom oksefond i gryden eller panden med kød og det andet, og vend pastaen i. Fisk bare pastaen over med en tang, og der må gerne være en smule pastavand ved. Det gør ingenting.
- Skær tomaterne i kvarte, og vend dem i pastaretten. Smag til med salt og friskkværnet peber, og lad pastaen stå ved svag varme i et par minutter, så den samler smag.
Anret den i et fad eller en skål, og pynt din pasta med oksestrimler med friske basilikumsblade.
Server eventuelt med en let salat med hjertesalt, der vendes med kvarte små tomater og lidt citronsaft.
Og selvfølgelig gerne med et stykke hvidløgsflutes eller focaccia til.
Dessert? Selvfølgelig en hjemmelavet panna cotta.

Comments
No Comments