Januarsalat med blandt andet grønkål og ristede kikærter er en mættende og dejlig salat fuld af vitaminer og proteiner. Her er opskriften.
Januarsalat kan vi alle trænge til efter en jul med sul. Denne mætter meget, da der både er kikærter, bagt selleri og revet Grana Padano ost i.
Og så er den fuld af smag. Jeg bruger grønkål som fundament, da den har et højt indhold af vitaminer, antioxidanter og kostfibre. Det kan vi vist alle bruge her i vintertiden.
Når du skal bruge grønkål i salaten, er det en god ide at massere kålen i skålen.
Først fjerner du naturligvis stokkene, derefter river du den i mindre stykker for til sidst at vride og massere bladene i en skål.
Du må godt presse godt til, så grønkålen mister volumen, på den måde bliver den mere tygge-venlig.
Bag kikærterne sammen med sellerien
Selleriknolden har været i ovnen i tre timer, før jeg bruger den. Det gør den dejlig blød og giver tilmed en lettere brændt smag.
Det lyder voldsomt at bruge mere end tre timer på at lave januarsalat.
Men i virkeligheden er der jo ikke noget arbejde i at smide sellerien i ovnen og lade den stå.
Den sidste time kan kikærterne lægges ind i ovnen på en bageplade med bagepapir.
Opskrift på sund og sprød januarsalat
Januarsalat med ristede kikærter og bagt selleri
Ingredienser
- 1 stk selleriknold
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk sennepsmel
- 1 tsk røget paprika
- ½ tsk cayennepeber
- 1 spsk salt
- 150 gram grønkål
- 1 stk æble - i skiver
- 2 stk gulerødder - groftrevet
- 1 dåse kikærter - ristes i ovn
- 1,5 dl hytteost
- 2 spsk citronsaft
- 1,5 spsk citronskal
- 1 tsk salt
- 1 tsk sennep
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 dl Grana Padano - fintrevet
- peber
Sådan gør du
- Skyl sellerien og skær rødderne af.
- Gnid olivenolie ind i sellerien - derefter paprika, cayennepeber, salt og sennepsmel.
- Bag den i ovnen i tre timer ved 170 grader eller 150 grader i varmluft.
- De sidste 40 minutter lægger du kikærterne i ovnen på bagepapir ved siden af sellerien. Se opskriften på ristede kikærter her.
- Skyl grønkålen og riv bladene fra stokkene.
- Hæld de afrevne blade i en skål og masser dem, så du knækker bladenes fibre. Det gør kålen mindre sej.
- Tilsæt æbleskiver og revede gulerødder. Rør rundt.
- Bland fintrevet Grana Panado, en dl. hytteost, citronsaft, citronskal, sennep og æblecidereddike. Smag til med salt og peber. Hæld det ned til grøntsagerne.
- Når sellerien er færdig, skærer du enten store tern eller skiver af den, og blander det i salaten.
- Hæld til sidst de ristede kikærter over. Nu er salaten klar til at blive spist.
Få tilsendt opskriften på mail
Her får du andre opskrifter på fyldige salater:
Del dine ideer og tanker med os andre her: