Spansk kartoffelsalat med tun og æg kan serveres som en herlig mættende frokost eller som aftensmad med et godt, groft brød til.
Spansk kartoffelsalat er helt enkel at lave, men der er masser af smag og næring i den.
Kartoffelsalaten hedder Papas aliñás og stammer fra Andalusien i Sydspanien. Her er det en klassiker på lige fod med vores egen kartoffelsalat.
Det er frivilligt, om du tilsætter tun til salaten, men skal den mætte og fylde, er det bedst at spise den med tun.
Du kan også selv vurdere, om du vil have oliven i spansk kartoffelsalat. Hvis du ikke kan lide oliven, kunne du jo blande lidt kapers i i stedet.
Hvad der til gengæld er vigtigt, er, at du bruger en rigtig god jomfruolivenolie. Da der ikke er krydderier i salaten, betyder oliens kvalitet alt.
Det er Maca Garzón Curbelo, der står bag Instagramprofilen @enfarverigbid, som har lavet opskriften. Og vi siger tak for lån.
Opskrift på spansk kartoffelsalat
Ingredienser
- 6 kartofler - mellemstore
- 2 æg
- 2 forårsløg
- 1 bundt persille
- ekstra jomfruolivenolie
- salt
- 1 dåse tun i vand
- oliven
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og kog dem i 20-25 minuter indtil de er bløde.
- Skær kartoflerne omhyggeligt i små firkanter, mens de stadig er varme.
- Læg kartoflerne i en skål og tilsæt de hakkede forårsløg. Bland det sammen med en ske.
- Tilsæt hakket persille og tun, bland det hele igen.
- Tilføj lidt salt og top det hele med ekstra jomfruolivenolie. Det er vigtigt, at kartoflerne forbliver varme, så de bedre kan tage noget af smagen fra olivenolien.
- Kog 2 æg i 10 minutter, skræl dem og skær dem i små stykker. Tilføj dem så til salaten.
- Top salaten en sidste gang med olivenolie.
Du kan eventuelt servere denne ret til et rigtig godt, hjemmebagt brød som et af disse:

Comments
No Comments