Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner

Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner

billede med for kylling i bouillon
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS

Kylling i bouillon er en nem ret, hvor du laver det hele i en gryde. I denne opskrift anvendes kyllingebryst, der koges med lækre grøntsager.

Her får du min nemme opskrift på kylling i bouillon, og det er en sund og nærende hovedret. Jeg har anvendt kyllingebryst i opskriften, men du kan også bruge kyllingelår. Her er kogetiden så lidt længere.

Der er også parboiled hvedekerner i gryden, og de har en kortere kogetid end lignende typer kerner. Du kan dog også her bruge andre typer, herunder speltkerner, men kig lige på pakken for at se hvor længe de skal koges.

I det hele taget skal kernerne selvfølgelig ikke være rå, men de må også gerne have lidt bid. Opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Kylling i bouillon er en nem ret, hvor du laver det hele i en gryde. I denne opskrift anvendes kyllingebryst, der koges med lækre grøntsager.
  • Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Kylling i bouillon er en nem ret, hvor du laver det hele i en gryde. I denne opskrift anvendes kyllingebryst, der koges med lækre grøntsager.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g hvedekerner (parboiled)
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger
  • 1 rød peberfrugt
  • 0,5 spidskål
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk sherryeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk majsstivelse

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebryst skæres ud i mere mundrette stykker, mens forårsløg snittes i cirka to centimeter store stykker. Hvidløg hakkes groft.
  2. Kom lidt olie i en stor gryde og svits derefter kyllingekødet i 4-5 minutter, så det netop begynder at tage farve. Svits forårsløg og hvidløg med i yderligere et par minutter.
  3. Skyl hvedekernerne i en sigte, så støv og snavs vaskes af, og kom kernerne i gryden.
  4. Tilsæt vand og bouillonterninger, og lad nu retten småkoge i cirka 20 minutter.
  5. Peberfrugten skæres i mundrette stykker, mens spidskål snittes i mindre stykker. Persillen hakkes groft. Kom peberfrugten i retten, og et par minutter senere kommes spidskål og persille ved. Vend det rundt.
  6. Jævn med majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand. Smag din kylling i bouillon til med salt, peber og lidt eddike.

Næringsindhold

Kalorier339kcalKulhydrater49gProtein30gFedt3gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol64mgNatrium743mgKalium767mgKostfibre10gSukker2gVitamin A1338IUVitamin C92mgCalcium106mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Kylling i bouillon serveres i dybe tallerkner eller mindre skåle.

Fordi retten er sund og nærende i sig selv, skal du ikke servere yderligere tilbehør til.

Jeg vil dog foreslå et godt stykke brød, og her kan du bruge denne opskrift med nem dej.

billede resultat for kylling i bouillon

Flere inspirerende opskrifter:

Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling
Her får du min opskrift på nem kyllingesuppe med grøntsager. Kyllingesuppen laves på en hel kylling, og suppen er god som forret og hovedret.
Se opskriften her
billederesultat for kyllingesuppe
Pikant kylling
Min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god og nem hverdagsmad.
Se opskriften her
billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost
Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt
Få den nemme og lækre opskrift på Kongens kyllingeret. En skøn og velsmagende hverdagsret med kylling, champignon og blancheret peverfrugt.
Se opskriften her
billede med Kongens kyllingeret.
Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Se opskriften her
billede med fad med kylling
Kartoffelpande med kylling og spinat
Her er min opskrift på kartoffelpande, der laves med kylling og spinat. En komplet ret til aftensmad, og den smager fantastisk godt. Hurtig og nem mad.
Se opskriften her
billederesultat for kartoffelpande
Kylling i grøn aspargessauce
Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.
Se opskriften her
Billede af kylling i grøn aspargessauce.

FAQ

Hvilken bouillon skal man bruge i retten?

Det bedste til kylling i bouillon er en hønsebouillon eller grøntsagsbouillon. Klar bouillon kan også anvendes.

Kan man undlade hvidløg?

Ja, hvis ikke du er så glad for hvidløg i retten, kan du blot udelade det. Den smager stadig godt.

Hvor længe holder kylling i bouillon?

Rester kommes hurtigt på køl i en tæt beholder, og her kan den holde sig frisk i op til 2 dage.

Kan man fryse kylling i bouillon?

Ja, retten kan godt fryses. Genopvarm den i en gryde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 30, 2025 at 2:39 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Allan Brygger Andersen skriver

    oktober 20, 2018 at 1:03 pm

    Retten ser meget lækker ud - men hvor kan man købe paraboiled hvedekerner?
    Mvh Allan Brygger

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      oktober 20, 2018 at 6:33 pm

      Hej Allan

      Mange tak. Jeg købte disse parboiled hvedekerner i SuperBrugsen, og de findes i en del supermarkeder.

      Du kan også godt bruge almindelige hvedekerner, som så blot koges en smule længere.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required