• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kogetid på nye danske kartofler (opskrift med de bedste tips)

Kogetid på nye danske kartofler (opskrift med de bedste tips)

billede med kogetid på nye danske kartofler
4.8 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
145
SHARES
FacebookMessenger145PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. maj 2024 - Udgivet:  11. juni 2023

Indhold

  1. Se hvad den perfekte kogetid på nye danske kartofler er her. For de syv minutter er ikke det eneste du skal vide om kogning af nye kartofler.
  2. Nye kartofler
  3. Mængde pr. person
  4. Mere salt
  5. Kogning af nye kartofler
  6. Kogetid på nye danske kartofler (opskrift med de bedste tips)
  7. Dild eller løvstikke

Se hvad den perfekte kogetid på nye danske kartofler er her. For de syv minutter er ikke det eneste du skal vide om kogning af nye kartofler.

Den korrekte kogetid på nye danske kartofler er der mange gode bud på - og lige så mange meninger om.

Men her får du mit bedste bud på hvor længe de små guldklumper skal koges. Plus et par gode tricks til at lave de perfekte, kogte kartofler.

Nye kartofler

Først og fremmest skal du skaffe helt nyopgravede kartofler. Så det bedste er selvfølgelig de nye kartofler fra egen have.

Men ellers sælges der også friske kartofler mange steder. I supermarkederne skal du dog være opmærksomme på, at kartoflerne kan være et døgn gamle eller ældre, og det mærkes tydeligt på skrællen, der slet ikke slipper kartoflerne så let som når de lige kommer op af jorden.

Så lav testen ved forsigtigt at gnubbe på kartoflerne. Hvis ikke skindet glider ganske let af, så er de ikke gravet op det seneste halve døgn. Groft sagt.

Mængde pr. person

Skrub kartoflerne grundigt med en børste under rindende vand, og beregn cirka 200 gram kartofler pr. person.

Kom dem i en gryde, og hæld koldt vand ved, så kartoflerne netop er dækket af vand.

Mere salt

Tilsæt så saltet, og her skal du bruge mere salt end du måske regner med.

Kom gerne to spiseskefulde salt i gryden, for så får du mest smag ud af de nye kartofler.

Så spar ikke for meget på saltet.

Se også her om nye kartofler er sundere end de gamle.

Kogning af nye kartofler

Så kommer vi til selve kogningen. Læg låg på gryden, og kog vandet op. Nu skal de nye, danske kartofler så koges i cirka syv minutter ved middel varme.

Derefter tager du kartoflerne af blusset, og lader dem nu stå trække i kogevandet i 5-7 minutter. Alt afhængig af størrelsen på kartoflerne.

Stik i dem med en kødnål eller strikkepind, og mærk om de møre. De skal jo ikke være helt udkogte - men heller ikke rå.

Så den rigtige kogetid på nye danske kartofler syv minutter - plus 5-7 minutter, hvor de blot står og trækker i vandet.

billede med kogetid på nye danske kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kogetid på nye danske kartofler (opskrift med de bedste tips)

4.81 fra 47 stemmer
Se hvad den perfekte kogetid på nye danske kartofler er her. For de syv minutter er ikke det eneste du skal vide om kogning af nye kartofler.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 193
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler - nye, danske
  • 1 spsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom de nye kartofler i en passende gryde.
  2. Hæld kogende vand ved, så kartoflerne netop er dækket med vand.
  3. Tilsæt en spiseskefuld salt. Jo, der skal en del salt til kogning af nye, danske kartofler.
  4. Kog vandet op, læg låget på, skru ned til middel varme, og lad nu kartoflerne koge under låg i ca. 7 minutter.
  5. Sluk for kogepladen, og tag gryden med kartoflerne til side.
  6. Lad kartoflerne trække i vandet i ca. 7 minutter.
  7. Hæld vandet fra, og lad de kogte kartofler dampe af.

Næringsindhold

Kalorier: 193kcalKulhydrater: 44gProtein: 5gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 1759mgKalium: 1053mgKostfibre: 6gSukker: 2gVitamin A: 5IUVitamin C: 49mgCalcium: 31mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Dild eller løvstikke

Jeg foretrækker de nye, danske kartofler blot kogt i saltvand, men du kan også tilsætte lidt smag i form af krydderurter.

Her er især en lille kvist dild eller løvstikke godt.

De nye, danske kartofler er perfekte med lidt smør, persillesmør - eller selvfølgelig en god persillesovs. Eller purløgssovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jan

    maj 24, 2024 at 3:15 pm

    I indledningen skriver du koldt vand, der dækker kartoflerne.
    I den egentlige opskrift skriver du kogende vand.?

    Svar
  2. Connie

    maj 24, 2024 at 9:39 am

    Tak for mange gode tips.
    Jeg har så kogt dem for længe, (øvsa) prøver din opskrift i dag.

    Svar
  3. Flemming Bock

    maj 15, 2024 at 2:36 pm

    Perfekt

    Svar
  4. Liselotte og Niels Abildtrup

    juni 22, 2023 at 12:31 am

    Har ppo9du en kørvel kartoffelsalat.opskrift,
    jeg mener at huske der var hakkede kørve
    Samt hakkede rødløg. Har i andre ideer mht
    At putte ,er i kartoffelsalaten .

    Svar
  5. Henrik Cramon

    juni 14, 2023 at 11:27 am

    Jeg er i tvivl - i teksten skriver du, at du kommer koldt vand ved kartoflerne, men senere nede i punktform skriver du kogende vand 🤔

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required