Her er den perfekte opskrift på kartofler med løvstikke. Kogte, nye kartofler, der koges med løvstikke, og vendes med smør og krydderurter.
Kartofler med løvstikke er smagen af dansk forår og sommer, og allerbedst er det med de nye, danske kartofler.
Her koges kartofler sart med frisk løvstikke, og du skal anvende små kartofler.
Bedst er det altså med nye danske kartofler, men de nye udenlandske kan også sagtens bruges. Udenfor sæsonen anvendes de små og nemme kartofler.
Opskriften er beregnet til fire personer, og så har du de lækreste kartofler som tilbehør. Se også min video med fremgangsmåde.
Opskrift på kartofler med løvstikke
Ingredienser
- 650 gram kartofler - små, gerne nye danske kartofler
- 2 spiseskefulde salt
- 1 bundt løvstikke
- 30 gram smør
- Lidt dild
- Lidt persille
Sådan gør du
- Vask kartoflerne og kom dem i en passende gryde. Overhæld med kogende vand, så det netop dækker kartoflerne.
- Tilsæt to spiseskefulde salt og løvstikke. Husk altid at salte kartofler rigeligt under kogning.
- Kartofler med løvstikke koges nu i ca. 7 minutter, hvorefter gryden tages af kogepladen. Lad nu kartofler stå og trække i ca. 7 minutter i kogevandet.
- Hæld vandet fra og tilsæt smør. Ryst gryden rundt så smørret fordeles på kartoflerne.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
De kogte kartofler med løvstikke og smør anrettes pænt med friske krydderurter, og her foretrækker jeg lidt dild og persille.
Bruges som tilbehør til frikadeller, flæskesteg og meget andet.
Se flere lækre kartoffelopskrifter:
Smørstegte kartofler som lækkert tilbehør
Grillede kartofler med hvidløg i alubakke
Bagekartofler - opskrift på bagte kartofler uden sølvpapir

Comments
No Comments