Purløgssovs laves af hvid sovs og hakket purløg, og sovsen er nem at lave. Purløgssovsen passer fint til blandt andet torsk og laks.
Purløgssovs laves efter samme fremgangsmåde som den klassiske persillesovs. Altså bortset fra at der anvendes purløg i stedet for persille.
Purløgssovsen er fremragende til retter med fisk, og er god sammen med nye kartofler.
Opskriften er til fire personer.
Til denne opskrift på purløgssovs anvendes
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
4 deciliter mælk - måske lidt mere
Salt og friskkværnet peber
1 stort bundt purløg
Sådan laver du purløgssovs til fisk
- Smelt smør i en kasserolle, og pisk derefter hvedemel i. Når afbagningen er jævn, er den klar til næste step.
- Pisk nu gradvist mælken i, så du får en hvid sovs. Du skal bruge mindst fire deciliter mælk, men prøv dig frem indtil du har den rigtige konsistens.
- Smag den hvide sovs til med salt og friskkværnet peber - eventuelt hvid peber.
- Lad sovsen simre i 10 minutter, hvor melsmagen koges ud af sovsen. Rør jævnligt i sovsen, da den ellers let brænder på, og det må den ikke.
- Purløg hakket fint og kommes i, hvorefter purløgssovsen lige står yderligere et par minutter ved svag varme inden servering.
Elsebeth
Nej, skal vi ikke have purløgssovs?, sagde min mand skuffet, første gang jeg serverede persillesovs til røget makrel. Det kendte jeg ikke, men dét har vi fået lige siden. Og det passer fint til røget makrel!