Oversigt over indhold
Kogetid på havreris
Ingredienser
- 1 l vand
- 2 tsk salt
- 4 dl havreris
Fremgangsmåde
- Kom vand og salt i en gryde. Lad det koge op. Det er vigtigt, at du kommer havrerisene i kogende vand!
- Tilsæt havreris og rør rundt. Skru ned for varmen og læg låg på.
- Lad dem koge under låg ved svag varme i ca. 10 minutter. Kogetiden kan variere afhængig af mærket, men det plejer at passe meget godt med 10 minutter. Smag lige om de har fået nok.
- Hæld vandet fra og lad havrerisene stå og trække under låg i et par minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på kogte havreris
Havreris er fantastiske som tilbehør til retter, hvor du ellers i stedet ville servere de klassiske, hvide ris.
Kogetiden er rimelig kort, og de må gerne have en smule bid efter tilberedning. Derfor vil jeg råde dig til at smage på de kogte havreris når tilberedningstiden er ved at være gået.
Du kan servere havreris som tilbehør til boller i karry, kylling i karry og mange andre retter, hvor du ellers normalt havde serveret hvide ris.
Du kan i øvrigt også lave lækre salater med de kogte havreris, hvor de eksempelvis kan blandes med agurk, broccoli, spidskål og mange andre grøntsager. Vend den sammen med en klassisk vinaigrette. Velbekomme.
Se flere opskrifter:
- Kogetid på ris og hvor meget ris du skal bruge til hver person
- Havregrød med mælk og vand - klassisk opskrift
- Perlespelt med spidskål og tranebær
FAQ
Havreris fremstilles af havrekerner, der både afskalles og varmebehandles. Intet andet. Derefter er de klar til tilberedning.
Ja, havreris er meget sunde. De er rige på blandt andet protein og kostfibre, og de giver en rigtig fin mæthed. De indeholder eks. 8-9 gram kostfibre og 12 gram protein pr. 100 gram. Derfor kan du sidestille næringsindholdet med havregryn.
Kogetiden på havreris er ca. 10 minutter, hvor du koger dem i letsaltet vand. Afhængig af producent kan kogetiden variere, men smag dig frem.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.